Un produs nou, inovativ, in cazul dezechilibrului florei vaginale: Astarte - Pentru confortul feminin

Un produs nou, inovativ, in cazul dezechilibrului florei vaginale: Astarte - Pentru confortul feminin Un produs nou, inovativ, in cazul dezechilibrului florei vaginale: Astarte - Pentru confortul feminin

Ultima actualizare: 22 iunie 2021

Multe femei se plang de aparitia unor simptome neplacute in zona genitala: prurit (mancarime), dureri, arsuri sau secretie vaginala. Poate fi semn ca echilibrul florei vaginale e afectat.

Flora vaginala feminina reprezinta un factor important de protectie impotriva proliferarii germenilor patogeni.

Ecosistemul vaginal are o populatie compusa din miliarde de bacterii  benefice  denumite lactobacili. Lactobacilii, prin producerea de acid lactic, contribuie la mentinerea echilibrului corect al florei  prin mentinerea unui pH acid in vagin, mediu in care bacteriile patogene sau fungii nu se pot multiplica. 

Lactobacilii sunt esentiali in mentinerea unei flore  vaginale sanatoase si a functionarii normale a sistemului uro-genital.  In anumite circumstante, cum ar fi stresul, slabirea sistemului imunitar, administrarea de antibiotice, igiena locala exagerata, modificari hormonale (utilizarea de contraceptive, sarcina, menopauza, etc), echilibrul florei este perturbat. Drept rezultat lactobacilii se reduc, nemaiputandu-si indeplini adecvat rolul protectiv, iar bacteriile patogene sau fungii pot prolifera. Consecinta acestui dezechilibru o reprezinta aparitia manifestarilor neplacute in zona intima.

Multe femei trec des prin aceasta simptomatologie, iar tratamentul cu antibiotice, pe langa germenii patogeni, reduce si numarul lactobacililor. De aceea nu e de mirare ca numeroase femei se confrunta cu simptomatologie recurenta si cu reducerea calitatii vietii.

Datorita sentimentului de jena,   frecvent femeile nu discuta despre simptomele aparute la nivelul zonei intime ci se retrag si sufera in tacere. Aceasta le afecteaza nu doar stima de sine ci si relatia cu partenerul de viata. In aceste cazuri se recomanda un consult medical, efectuarea de analize printre care frotiul vaginal e  esential.

Functia de rezervor a tractului intestinal pentru lactobacilii vaginali si suplimentarea orala cu lactobacili ajuta la mentinerea normala a florei vaginale si la prevenirea tulburarilor functionale de la nivelul acesteia.

Totodata este stiut faptul ca flora vaginala se mentine sanatoasa si prin asigurarea unei compozitii fiziologice de lactobacili. Prin urmare a fost conceputa o compozitie echilibrata, similara celei fiziologice, de lactobacili vaginali, administrata oral sub forma de supliment alimentar, pentru a sustine restabilirea florei vaginale.

Astarte este un produs care contine 4 tulpini de lactobacili specific destinate pentru confortul femeilor. Acesta contribuie la refacerea si mentinerea echilibrului florei intestinale si vaginale astfel sustinand functionarea normala a sistemului uro-genital.

In dezvoltarea produsului Astarte  un rol esential a avut procesul de selectie a celor mai adecvate tulpini de lactobacili. In urma unor studii clinice efectuate de o echipa de medici ginecologi si microbiologi din Austria au fost identificate 4 tipuri de lactobacili cu influenta particulara  asupra sanatatii florei vaginale.

Totodata produsul Astarte beneficiaza si de avantajele administrarii orale

■ simpla si igienica

■ in orice moment, fara restrictii

►  posibila si in timpul perioadei menstruale, sarcinii, alaptarii

► fara legatura cu momentul actului sexual sau cu tipul de contraceptive folosit

■ nu interfera cu administrarea locala  a altor produse

Administrare orala: 2 capsule pe zi, administrate, de preferinta, inainte de masa, cu un pahar de apa sau alt lichid. Pentru o utilizare corecta a produsului, se recomanda sa se urmeze sfatul medicului.

Astarte, zeita fertilitatii si a sexualitatii, a inspirat numele unui produs inovativ, unic prin compozitie si administrare orala.

Pentru femeile care au nevoie de echilibru si protectie.

Combinatie fiziologica de lactobacili, specific selectionati, administrati oral pentru refacerea si mentinerea echilibrului florei vaginale.

Produs disponibil la Catena