10 cauze ale caderii parului

10 cauze ale caderii parului 10 cauze ale caderii parului

Ultima actualizare: 24 martie 2016

Un par frumos atrage atentia indiferent de culoare si stil. Nu numai femeile sunt preocupate de aspectul podoabei capilare, ci si barbatii. Insa, oricat de frumos ar fi parul unei persoane, se poate intampla ca, „din senin”, sa se deterioreze si sa se imputineze.
 
Factorii care duc la caderea parului sunt multi si variati. Cert este ca pierderea parului reprezinta o problema serioasa in momentul in care incepe sa afecteze prezenta individului in societate. Cresterea firelor de par este supusa unui proces ciclic in cadrul caruia fazele de activitate alterneaza cu cele de repaus si cadere. Totodata, nu toti foliculii pilosi se afla in acelasi stadiu evolutiv. Amintim cativa dintre factorii responsabili de caderea parului.
 

Factorul genetic

 
Alopecia androgeno-genetica sau calvitia comuna este cel mai intalnit motiv de pierdere a parului. In aceasta situatie, de vina este un exces de hormoni masculini, numiti androgeni. Caderea parului se produce treptat si se accelereaza odata cu varsta.
 

Medicamentele

 
Anumite medicamente pot avea, printre efectele secundare, caderea parului. Printre acestea se numara unele anticoagulante, suplimente cu vitamina A, medicamente pentru artrita, guta, anumite afectiuni ale inimii, antidepresive si anticonceptionale. Pentru remedierea problemei, medicul poate prescrie un medicament alternativ.
 

Afectiunile tiroidiene

 
Un simptom frecvent al hipotiroidismului este caderea parului. Din fericire, tratamentul recomandat in aceasta afectiune rezolva si problema podoabei capilare.
 

Interventiile chirurgicale si anestezia generala

 
Operatiile supun organismul unui stres major care poate avea drept consecinta caderea masiva a parului. De obicei, acest lucru se intampla la trei luni dupa evenimentul medical, iar caderea este una temporara.