7 extracte din plante cu rol in arderea grasimii

7 extracte din plante cu rol in arderea grasimii 7 extracte din plante cu rol in arderea grasimii

Ultima actualizare: 03 aprilie 2023

plante-arderea-grasimii

Exista mai multe extracte din plante cu rol in arderea grasimii si toate folosesc mecanisme diferite pentru obtinerea celor mai bune rezultate. Suplimentele alimentare ajuta la imbunatatirea metabolismului grasimilor, eliminarea procesului de absorbtie a grasimilor, cresterea consumului de energie, cresterea ratei metabolice in repaus, imbunatatirea oxidarii grasimilor si cresterea procesului de termogeneza. Pe langa o dieta sanatoasa, practicarea regulata a miscarii si recomandarile nutritionistului, in caz de exces ponderal, sunt recomandate extracte din plante cu rol in arderea grasimii corporale.


Lista extractelor de plante cu rol in arderea grasimii corporale

Plantele medicinale recunoscute pentru rolul pe care il au in arderea grasimii pot, de asemenea, sa imbunatateasca sanatatea ficatului, fluxul sanguin, digestia. Ele pot regla tensiunea arteriala si reduce depunerea grasimilor.

Urmatoarele extracte naturiste pot combate senzatia de foame, pot stimula arderea grasimilor si pierderea in greutate.

Pentru persoanele care isi doresc sa piarda in greutate si pentru o detoxifiere eficienta a organismului, farmacistii Catena recomanda Naturalis Aquaslim. Acest produs are in compozitie zinc, crom si 9 extracte din plante cu o actiune complexa, care pe langa favorizarea procesului de slabire si eliminare a toxinelor, ajuta si la eliminarea excesului de apa din organism.

1. Extract de Ardei Iute (Capsicum annum)

Capsaicina din ardeiul iute favorizeaza pierderea in greutate deoarece poate stimula metabolismul. Acest lucru inseamna ca ardeti mai multe celule grase, reducand, astfel, grasimea corporala.

Pe langa stimularea metabolismului general, acesta reduce, de asemenea, senzatia de foame, mentinand, astfel, corpul la un deficit caloric. Un alt beneficiu este ca toate acestea pot ajuta la prevenirea cresterii in greutate.

2. Extract din boabe de Cafea Verde (Coffea arabica L.)

Extractul de cafea verde de calitate ar trebui sa contina minimum 40% acid clorogenic si nu mai mult de 60%. O revizuire a 3 de studii a constatat ca extractul din boabe de cafea verde ar ajuta la reducerea greutatii corporale cu aproximativ 2 kilograme. Acelasi lucru poate ajuta la reducerea indicelui de masa corporala (IMC) si a grasimii abdominale.

Extractul de cafea actioneaza, in lupta cu kilogramele, pe patru cai simultan: prin incetinirea  timpului de absorbtie al zaharurilor din alimentele consumate, mentinand glicemia constanta si impiedicand, implicit, senzatia de foame; inhibarea procesului de transformare a glucozei serice in tesut gras; reglarea activitatii sistemului nervos, scaderea reactivitatii la stres si acceselor de foame paroxistica; impiedicarea inflamarii tesuturilor adipoase si inhibarea formarii celulitei.

3. Extract din seminte de Schinduf (Trigonella foenum graecum)

Cercetarile arata ca extractul din seminte de schinduf poate ajuta la tinerea sub control a apetitului si glicemiei. Este modul prin care organismul ajunge sa arda grasime, gratie deficitului caloric. Intr-un studiu pe 18 de persoane care au luat 8 grame de fibre de schinduf, zilnic, s-a reusit reducerea poftei de mancare si, de asemenea, reducerea grasimii abdominale.

Fibrele solubile din extractul de schinduf stimuleaza digestia si elimina toxinele. Carbohidratii buni si polizaharidele regleaza cantitatea de zahar din sange, previn senzatia de foame si reducerea poftei de mancare. Schinduful creste rata metabolica a organismului, aducand un aport mai mare de energie pe parcursul intregii zile.

Pentru a va ajuta sa reglati tranzitul intestinal si sa eliminati toxinele din intestine, farmacistii Catena va recomanda sa folositi Colon Help. Acest supliment alimentar din fibre si din plante detoxifiante are un continut bogat de Omega 3 natural, care favorizeaza imbunatatirea digestiei si refacerea mucoasei intestinale. De asemenea, acest produs ajuta la refacerea florei bacteriene din colon si stimuleaza imunitatea organismului.

4. Extract din radacina de Ghimbir (Zingiber officinale)

O revizuire a 14 de studii efectuate pe subiecti umani a constatat ca suplimentarea cu ghimbir a ajutat la scaderea grasimii abdominale si a greutatii corporale. De asemenea, extractul de ghimbir a sprijinit sanatatea sistemului digestiv.

O alta revizuire a 27 de studii a constatat ca ghimbirul ar ajuta la stimularea metabolismului si a capacitatilor de ardere a grasimilor corporale. De asemenea, ar putea ajuta, in continuare, la reducerea absorbtiei de grasime prin mentinerea  procentului de grasime corporala scazut.

Gingerolul, shogaolul si zingerolul din radacina de ghimbir, cu actiune puternic antioxidanta, stimuleaza circulatia sangelui, activeaza metabolismul, ajutand la arderea grasimilor.

5. Extract din radacina de Turmeric (Curcuma longa)

Compusul special „curcumina”, din radacina de turmeric, favorizeaza pierderea in greutate. Acest compus are, de asemenea, proprietati antiinflamatorii.

Un studiu realizat pe 44 de subiecti supraponderali si obezi a constatat ca utilizarea curcuminei de doua ori pe zi , timp de o luna, a dus la pierderea excesului de grasime corporala. Unii dintre subiecti au pierdut pana la 5% din grasimea corporala.

Un studiu pe animale a constatat, de asemenea, ca suplimentarea cu extract de curcumina pentru o perioada de 12 saptamani a ajutat la reducerea greutatii corporale si a sintezei grasimilor la soareci.

Extractul de turmeric poate fi considerat un arzator de grasimi, actionand asupra celulelor grase. Acesta stimuleaza organismul sa utilizeze grasimile acumulate, favorizand, astfel, eliminarea lor mai rapida. Atentie, insa! Actiunea sa puternica poate schimba efectele tratamentelor cu medicamente sintetice.

6. Extract din seminte de Chimion (Cuminum cyminum)

Un studiu mic, de trei luni, a constatat ca femeile care au consumat iaurt cu 3 de grame de chimion, de doua ori pe zi, au pierdut mai multa greutate si grasime corporala decat grupul de control.

In mod similar, un studiu de opt saptamani a raportat ca adultii care au luat un supliment cu chimion, de trei ori pe zi, au pierdut cu 1 kg mai mult decat cei cu placebo.

Potrivit cercetatorilor, extractul de chimion reduce tesutul adipos, imbunatateste nivelul ridicat al grasimilor din sange, stimuland metabolismul si favorizand arderea caloriilor.

plante-arderea-grasimii

7. Extract de Ceai Verde (Camellia sinensis)

Pentru a arde grasimea, organismul trebuie ca mai intai sa o descompuna in celule grase pe care sa le dirijeze, ulterior, catre fluxul sanguin. Compusii activi din ceaiul verde pot sprijini acest proces prin cresterea efectelor unor hormoni de ardere a grasimilor, precum noradrenalina.

Principalul antioxidant din ceaiul verde, galatul de epigalocatechina (EGCG – substanta care stimuleaza metabolismul), inhiba enzima care descompune hormonul norepinefrina. Odata inhibata aceasta enzima, cantitatea de norepinefrina creste, favorizand descompunerea grasimilor. In cele din urma, celula de grasime va descompune mai multe grasimi, care sunt apoi eliberate in fluxul sanguin si utilizate ca sursa de energie de catre celule, precum celulele musculare.

Bibliografie:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21093467/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15611784/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2943088/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19353539/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29393665/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29193411/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26592847/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19297423/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25456022/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25766448/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12695345/

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0031938410000703

Farmacistul Catena va recomanda:

Colon Help - Supliment pentru detoxifiere, 480g

Colon Help - Supliment pentru detoxifiere, 480g

Colon Help este un supliment alimentar din fibre si…

2 la preț de 1
Naturalis AquaSlim X 30 capsule

Naturalis AquaSlim X 30 capsule

AquaSlim, de la Naturalis, datorita combinatiei de…