Epilarea cu ceara – informatii, sfaturi, recomandari

Epilarea cu ceara – informatii, sfaturi, recomandari Epilarea cu ceara – informatii, sfaturi, recomandari

Ultima actualizare: 11 septembrie 2023

Epilarea cu ceara reprezinta o metoda de indepartare a parului de pe corp prin aplicarea unei substante lipicioase, respectiv ceara. Prin aceasta procedura, parul este indepartat si tras din folicul. Procedura este foarte eficienta, incetinind ritmul in care creste parul. Astfel, noile fire de par vor ajunge la lungimea initiala in 4 pana la 6 saptamani dupa epilat. Prin intermediul acestui articol veti afla mai multe informatii despre epilarea cu ceara, cum ar fi beneficiile si modul in care se realizeaza. De asemenea, vom identifica cele mai potrivite sfaturi si recomandari despre epilarea cu ceara.


Epilarea cu ceara – informatii

Epilarea cu ceara reprezinta procedura prin care veti inlatura parul de la radacina. Exista doua tipuri de ceara pe care o puteti folosi in acest proces, respectiv cea calda sau rece. Ceara calda necesita o incalzire de 40 pana la 50 de grade Celsius. Aceasta este aplicata pe piele cu o spatula de lemn. Profesionistul care se ocupa de epilarea cu ceara va inlatura fasiile de ceara atunci cand acestea se intaresc.

O alta procedura prin care specialistii in epilare cu ceara folosesc varianta calda este cea prin care folosesc benzi. Dupa ce aplica ceara calda, cosmeticianul asteapta sa se raceasca si apoi indeparteaza parul de pe corp cu ajutorul benzilor. Datorita caldurii si a consistentei acestui produs, porii se deschid. Tocmai de aceea, ceara calda are un succes foarte mare in a indeparta parul de pe corp.

Ceara rece este deja adaugata pe benzi care se vor aplica pe corp pentru indepartarea parului. In acest proces de epilare cu ceara, benzile sunt aplicate pe corp si masate inainte de a fi trase. Acest tip de benzi sunt folosite de obicei pentru epilarea cu ceara efectuata acasa. Spre deosebire de ceara calda, cea rece nu este la fel de eficienta.

Epilarea cu ceara – avantaje si dezavantaje

Epilarea cu ceara reprezinta o metoda ideala de a indeparta parul nedorit de pe corp, in doar cateva minute. Aceasta procedura are avantajul de a servi ca exfoliant pentru piele, lasand-o fina dupa ce dispare roseata initiala. De asemenea, epilarea cu ceara este preferata de multe persoane datorita faptului ca nu conduce la aparitia iritatiilor, asa cum se intampla foarte des atunci cand folositi lama de ras. Un alt avantaj al acestei proceduri este dat de faptul ca veti avea mai putine fire crescute sub piele, aceasta fiind mai fina si placuta la atingere.

Farmacistii Catena recomanda RILASTIL XEROLACT Ulei de spalare, un produs destinat pielii sensibile, cu tendinte de uscare. Este un ulei fiziologic antiiritatii pH (5,5), indicat pentru spalarea zilnica a pielii foarte uscate a bebelusilor, copiilor si adultilor sau pentru pielea fragila si predispusa la atopie si prurit.

Unul dintre dezavantajele epilarii cu ceara il reprezinta senzatia de durere asociata cu aceasta. Daca sunteti sensibil/a la durere, aceasta procedura poate fi considerata mult prea dureroasa. In plus, daca aveti pielea iritata, epilarea cu ceara calda poate lasa pielea usor sensibila si inrosita dupa finalizarea procedurii. Cu toate acestea, dupa epilarea cu ceara roseata va trece si va veti putea bucura de o piele fina.

Epilarea cu ceara – sfaturi si recomandari

Epilarea cu ceara poate fi realizata cu succes la salonul de cosmetica, de catre un profesionist, dar si acasa. Mai ales cand executati aceasta procedura acasa, este important sa va luati cateva masuri de precautie. De exemplu, daca aveti pielea arsa de soare, cu rani sau cicatrici nevindecate, precum si in cazul pielii foarte sensibile, este recomandat sa nu optati pentru epilare cu ceara. Dermatologii au urmatoarele sfaturi si recomandari atunci cand efectuati aceasta procedura:

·        Asigurati-va ca parul a crescut suficient de mult pentru a putea fi indepartat – lungimea ideala este de aproximativ 1 cm. In acest mod, epilarea va fi mai putin dureroasa si se va finaliza mai rapid.

·        Cu cel putin 5 zile inainte de a efectua procedura, evitati folosirea cremelor care contin retinoid – aceasta recomandare este valabila pentru situatia in care va epilati pe fata.

·        La epilarea cu ceara, reduceti disconfortul si durerea asociate folosind medicamente pentru durere, cum ar fi cele care contin ibuprofen. Cu 30 de minute inainte de epilare, puteti aplica si pungi cu gheata pe zona ce va fi epilata.

·        Spalati cu grija pielea ce va fi epilata si uscati-o in intregime pentru a putea facilita aderenta produsului de epilat pe piele.

·        Incalziti ceara conform recomandarilor producatorului si aplicati-o pe piele.

·        Inlaturati ceara in conformitate cu tipul de ceara pe care l-ati folosit si reaplicati in zonele in care parul nu a fost indepartat in totalitate.

·        Calmati pielea dupa epilarea cu ceara, aplicand comprese reci sau gheata.

·        Dupa epilare, evitati sa faceti dus sau baie cu apa fierbinte.

·        Purtati haine lejere din fibre naturale si aplicati un produs emolient, care sa va ajute sa va hidratati pielea si sa nu blocheze porii.

Dupa epilarea cu ceara, dermatologii au urmatoarele recomandari:

·        Daca simtiti un disconfort la nivelul pielii sau aveti vreo iritatie, puteti folosi o crema cu hidrocortizon sau comprese reci.

·        In cazul in care v-ati epilat in zona intima, evitati contactul sexual pentru urmatoarele 24 de ore.

·        Evitati activitatea fizica intensa in urmatoarele 24 de ore.

·        Evitati sa mergeti la piscina sau sa stati prea mult in apa atunci cand faceti baie in primele 24 de ore.

·        Evitati sa va expuneti la soare pentru a va bronza in primele 24 de ore de la epilare.

In concluzie, epilarea cu ceara este o procedura foarte benefica pentru piele. Pe langa faptul ca aceasta procedura va ajuta sa scapati de parul nedorit de pe corp, are si un puternic efect exfoliant. Epilarea cu ceara are beneficii pentru piele, lasand-o fina si placuta la atingere.

Surse:

https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/hair/how-to-wax

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/what-is-a-brazilian-wax#fa-qs

https://beutiva.com/everything-you-need-to-know-about-waxing/

https://www.dove.com/us/en/stories/tips-and-how-to/washing-and-bathing-tips/waxing-tips-your-before-and-after-wax-care-guide.html

Farmacistul Catena va recomanda:

  • 3 la pret de 2
    RILASTIL XEROLACT - Ulei de curatare x 750ml

    RILASTIL XEROLACT Ulei de spalare X 750ml

    RILASTIL XEROLACT - Ulei de spalare este un produs destinat pielii sensibile, cu tendinte de uscare. Este un ulei fiziologic anti-iritatii pH (5,5), indicat  pentru spalarea zilnica a  pielii…