Nutritie

  • Quinoa – beneficiile consumului si idei de retete
    Quinoa – beneficiile consumului si idei de retete

    Ajunsa relativ recent pe mesele romanilor, quinoa este un aliment care are in spate o istorie de cateva mii de ani. Originara din America de Sud, a devenit cunoscuta si s-a raspandit treptat in intreaga…

  • Laptele degresat – ce este, cum se obtine si care sunt beneficiile
    Laptele degresat – ce este, cum se obtine si care sunt beneficiile

    In ultimii ani, laptele degresat a devenit o optiune populara pentru cei care isi doresc sa adopte un stil de viata sanatos si echilibrat. Prin continutul sau redus de grasimi, acest produs lactat ofera…

  • Xylitol – beneficii si utilizari
    Xylitol – beneficii si utilizari

    In lumea agitata de astazi, in care fiecare alegere alimentara conteaza, xylitolul straluceste ca un izvor de sanatate si placere, oferind numeroase beneficii si utilizari intr-o varietate de contexte.…

  • Totul despre naut: beneficii, utilizare, posibile riscuri
    Totul despre naut: beneficii, utilizare, posibile riscuri

    Nautul, numit si fasole garbanzo, este una dintre cele mai vechi plante consumate in lume. Mai exact, nautul reprezinta o parte componenta a anumitor preparate traditionale de peste 7.500 de ani. In zilele…

  • Regim hipolipidic – reguli, alimente permise si interzise
    Regim hipolipidic – reguli, alimente permise si interzise

    Exista un consens in randul specialistilor cu privire la grasimile din alimentatie. Recomandarea standard spune ca acestea ar trebui reduse pentru a scadea riscul afectiunilor cardiovasculare. Un regim…

  • Cum sa te ingrasi sanatos? Sfaturi si recomandari
    Cum sa te ingrasi sanatos? Sfaturi si recomandari

    "Vreau sa ma ingras rapid" este o fraza pe care nu o auziti prea des. Si totusi, este cererea multor femei care nu sunt preocupate de dietele de slabire pentru ca s-au nascut slabe. "Este…

  • Care sunt aditivii alimentari periculosi de care este bine sa va feriti?
    Care sunt aditivii alimentari periculosi de care este bine sa va feriti?

    Aditivii alimentari sunt substante chimice sau compusi naturali adaugati la alimente pentru a imbunatati sau a prelungi gustul, aroma, aspectul, textura sau durata de valabilitate. Acesti aditivi sunt…

  • Beneficiile consumului de nuci de macadamia
    Beneficiile consumului de nuci de macadamia

    Nuci de macadamia sau semintele plantei Macadamia integrifolia sau a speciei inrudite Macadamia tetraphylla, originare din Australia. Acestea sunt cunoscute mai ales ca nuci de macadamia si sunt recunoscute…

  • Consumul de fructe uscate – beneficii si contraindicatii
    Consumul de fructe uscate – beneficii si contraindicatii

    Fructe uscate sau fructele deshidratate sunt mult mai concentrate decat cele proaspete. Sunt excelente pentru sanatate, dar nu trebuie sa exagerati cu ele: este mai bine sa le consumati regulat, cu moderatie…

  • Ridiche neagra: beneficii si utilizari
    Ridiche neagra: beneficii si utilizari

    Ridichea neagra (Raphanus sativus) este un membru al familiei cruciferelor, in trecut fiind folosita ca aliment, dar si ca remediu. Cu toate ca nu se numara printre cele mai consumate legume, ridichea…

  • Ciuperci pleurotus: ce sunt si ce beneficii au
    Ciuperci pleurotus: ce sunt si ce beneficii au

    Ciupercile pleurotus se numara printre cele mai cultivate si consumate tipuri de ciuperci comestibile din intreaga lume. Sunt renumite pentru gustul lor delicios, textura delicata si numeroasele beneficii…


NOUTATI, STIRI, INFORMATII, OPINII