Remedii pentru buze crapate si uscate

Remedii pentru buze crapate si uscate Remedii pentru buze crapate si uscate

Ultima actualizare: 2 februarie 2024

remedii-pentru-buze-uscate-si-crapate

V-ati intrebat vreodata ce rol au buzele? La prima vedere, sunt asociate cu atractia si senzualitatea. Oricine remarca o domna sau o domnisoara care foloseste ruj rosu, mai ales daca o face asa cum trebuie. Daca analizam lucrurile in esenta lor, ne dam seama ca miscarile si pozitia buzelor fac posibila comunicarea si producerea de sunete. Ele asigura fluxul de aer in si din gura, astfel incat sa fie posibile fluieratul si folosirea unor instrumente muzicale precum naiul si flautul. Buzele au o contributie semnificativa in manifestarea expresiilor faciale, cum ar fi tristetea, supararea sau furia. Ele, tin gura etansa, gestioneaza intrarea si iesirea alimentelor in si din gura, permit folosirea unui pai pentru a consuma un suc, sau a unei tetine, lucru care face posibila hranirea bebelusilor. De asemenea, sunt inconjurate de terminatii nervoase, ceea ce le face foarte sensibile la atingeri, caldura si frig. Asadar, in caz de buze uscate sau buze crapate, neplacerile sunt nu doar de natura estetica, ci si utilitara.

De la dialog si hranire pana la instrument de seductie, buzele indeplinesc roluri esentiale pentru orice om. Femeile, in special, sunt interesate de estetica acestui organ senzorial, deopotriva tactil si erogen. De aceea, dumnealor apeleaza la dermato-cosmetice, tratamente si specialisti in frumusete, cu intentia de a-si augmenta tineretea, frumusetea si increderea in sine.

Farmacistii Catena recomanda SUNEWmed+ balsam pentru buze cu aroma de pepene verde. Datorita continutului de unt de shea si ceara de albine, acest produs calmeaza, hidrateaza, protejeaza si regenereaza tesutul pe durata intregii zile. Astfel, daca aveti buze uscate sau buze crapate, dupa aplicarea produsului ele vor deveni moi si catifelate.


Remedii sigure daca va confruntati cu buze uscate sau buze crapate

Cand va confruntati cu buze uscate sau crapate, nici macar rujul preferat nu va mai poate colora ziua. Ba din contra, folosirea acestuia, in astfel de momente, nu face altceva decat sa accentueze leziunile. Exista mai multi factori cate pot duce la buze crapate. Iata despre ce ar putea fi vorba:

  • deshidratarea;
  • vremea rece;
  • lingerea excesiva a buzelor;
  • administrarea anumitor medicamente (retinoizi, litiu sau medicamente necesare in timpul chimioterapiei);
  • poluarea;
  • razele UV.

 

In general, stiti ca aveti buze uscate sau buze crapate bazandu-va pe urmatoarele semne:

  • uscaciunea tesutului;
  • descuamare;
  • umflaturi;
  • fisuri;
  • sangerari.

 

In caz de buze uscate sau buze crapate, farmacistii Catena recomanda utilizarea Rilastil Xerolact balsam pentru buze. Acest produs actioneaza asemenea unui tratament emolient si protector. Actiunea sa intensiva imbunatateste vizibil aspectul tesutului chiar si in cazuri avanzate de buze uscate sau cu crapaturi superficiale. In urma aplicarii balsamului, buzele vor redeveni moi si catifelate.

Preventia, cel mai bun tratament

Cel mai bun tratament, chiar si in caz de buze crapate, este preventia. Asadar, incepeti prin a evita sa va lingeti excesiv buzele. Chiar daca faceti in mod involuntar gestul, mai ales in sezonul rece, tineti cont ca aceste membrane mucoase se usuca usor, iar depunerea sarii din saliva la suprafata tesutului nu face decat sa le inrautateasca starea.

Exfoliere la domiciliu

Daca va exfoliati corpul, de ce acest lucru nu ar fi valabil si in cazul buzelor? Doar asa puteti indeparta straturile de pielea moarta si reda moliciunea naturala. In acest sens, specialistii recomanda sa amestecati o lingurita dintr-un ingredient abaziv, cum ar fi sarea sau zaharul, cu o lingurinta de ingredient hranitor:

 

Aplicati cu delicatete scrubul obtinut. Veti remarca imbunatatiri ale aspectului buzelor inca de la prima utilizare!

remedii-buze-crapate

Balsam de buze de calitate

Cel mai eficient mod in care va puteti mentine buzele sanatoase este sa folositi produse de ingrijire de calitate. Spre exemplu, un balsam de buze care sa corespunda nevoilor dumneavoastra. In acest sens, aveti grija sa alegeti un produs care nu contine parabeni sau alcool. Il puteti folosi atat ziua, acasa sau la serviciu, cat si pe timpul noptii. In timpul zilei, poate ca folositi deja balsam de buze ori de cate ori simtiti nevoia, insa v-ati gandit vreodata ca aveti nevoie de hidratare si atunci cand dormiti?

SPF? Da, va rog!

Stiati ca dermatologii nu ies niciodata din casa, indiferent de anotimp, fara a aplica, in prealabil, crema de protectie solara pe partile corpului expuse la razele UV? Asadar, cand folositi produse cu SPF pentru ten si restul corpului, nu uitati de buze!

Hidratare, hidratare, hidratare!

Daca organismul este hidratat, la fel vor fi si buzele. Asadar, nu asteptati sa apara senzatia de sete, caci ea este unul dintre primele simptome ale deshidratarii. Daca nu va place apa, incercati ceaiul.

remedii-pentru-buze-uscate

Buze uscate sau buze crapate? Sfaturi pentru ingrijirea corecta a buzelor in sezonul rece

Spre deosebire de restul corpului, buzele nu au glande sebacee. De aceea, chiar daca aveti tenul mixt sau gras, este posibil sa va confruntati, in special iarna, cu buze uscate sau buze crapate. Acest lucru este cauzat de aerul rece si uscat, specific anotimpului. De asemenea, vantul si caldura extrema din spatiile interioare pot favoriza aparitia crapaturilor. Desi aveti tendinta de a va linge buzele cu intentia de a le hidrata, acesta actiune aduce, de fapt, si mai multe uscaciune. Din fericire, exista metode simple si eficiente la care puteti apela, in orice sezon, pentru a avea buze pline, hidratate si senzuale:

  • Exfoliati-va buzele, cu blandete, de 1 – 2 ori pe saptamana. Astfel, veti indeparta pielea moarta si va fi posibila aplicarea uniforma a produselor cosmetice;
  • Chiar si atunci cand aveti buzele sanatoase, folositi un balsam de 2-4 ori pe zi. Daca aveti buze crapate, folositi astfel de produse ori de cate ori simtiti nevoia;
  • Cand petreceti timp afara, folositi o crema sau un balsam de buze cu SPF30+, caci pielea buzelor este una dintre cele mai expuse si lipsite de aparare zone ale corpului;
  • Folositi un umidificator, acasa sau la serviciu, pentru a adauga umiditate in aer. Astfel, va fi diminuat redus riscul de a avea buze crapate;
  • Folositi produse de ingrijire naturale si organice, care sa nu contina parabeni, silicon sau parfum;
  • Respirati pe nas, nu pe gura. Daca nu puteti, cereti opinia unui specialist care sa va ajute sa va rezolvati eventuale probleme cu sinusurile sau alergiile, abia apoi veti putea rezolva cazurile de buze crapate.

 

In caz de buze crapate, daca nu observati nicio imbunatatire, desi ati tinut cont de indicatiile de mai sus, este posibil sa existe o afectiune subiacenta si sa fie necesare investigatiile medicale. Crapaturile se pot infecta, deoarece exista bacterii care ar putea patrunde in ele si sa duca la declansarea unor boli. Mai exact, este vorba despre cheilita, o afectiune inflamatorie a buzelor ce presupune, printre altele, leziuni dureroase la colturile gurii, roseata si sangerari, pe durata a cateva zile sau pe o perioada nedeterminata.

 

Surse:


https://www.healthshots.com/beauty/natural-cures/5-tips-and-home-remedies-to-avoid-dry-lips-in-winter-season/
https://www.healthline.com/health/lip-care-routine
https://www.healthline.com/health/chapped-lips
https://www.healthline.com/health/skin/home-remedies-for-chapped-lips

Farmacistul Catena va recomanda:

  • 3 la pret de 2
    RILASTIL XEROLACT - Balsam pentru buze, 15 ml

    Rilastil Xerolact Balsam pentru buze X 15 ml

    Balsam pentru buze emolient si protectiv, cu unt de shea in proportie de 15%. Pentru buze foarte uscate si crapate. Emolient si protector, cu actiune intensiva, creat special pentru buzele foarte uscate…