Aritmiile cardiace

Aritmiile cardiace reprezinta acele tulburari ale ritmului normal al inimii ce cuprind orice anomalie in succesiunea normala de activare a miocardului. Acestea variaza de la o persoana la alta, uneori fiind complet asimptomatice, alteori ducand la pierderea constientei sau chiar la moarte subita.

aritmiile cardiaceSimptome:

Simptomele aritmiilor cardiace sunt ametelile, tremuratul, oboseala, caderi ale tensiunii arteriale, batai de inima violente sau dureroase, disconfort la nivelul pieptului, respiratie grea.

Cauze:

Aritmiile cardiace au mai multe cauze printre care si cardiopatia ischemica ce include arterioscleroza si ateroscleroza, insuficienta respiratorie, leziunile valvulare, stresul, consumul excesiv de alcool, cofeina si tutun.

Tratament:

Pentru a trata aritmiile cardiace este necesara consultarea unui medic cardiolog pentru prescrierea unor medicamente care scad ritmul cardiac, a unor antiaritmice, anticoagulante .

Pentru a preveni aritmia, evitati starile tensionate, stresul, efortul fizic excesiv, cat si consumul de tutun, cofeina, alcool.