Alaturi de campioni! Catena il sustine pe Paul Georgescu la Oceanman 2017

Alaturi de campioni! Catena il sustine pe Paul Georgescu la Oceanman 2017 Alaturi de campioni! Catena il sustine pe Paul Georgescu la Oceanman 2017

Ultima actualizare: 12 octombrie 2017

Sustinut de CATENA, inotatorul Paul Georgescu, cel mai rapid roman la traversarea Canalul Manecii, va concura pe 15 octombrie la Benidorm, Spania, in finala celebrului circuit acvatic OCEANMAN, singurul Campionat Mondial International de Inot in Ape Libere.

Paul Georgescu a ajuns in etapa finala a concursului, dupa ce a obtinut locul al II-lea la categoria de varsta si locul al VII-lea in clasamentul general in cadrul competitiei desfasurate in Italia, pe Lago D’Orta, etapa cu cea mai lunga distanta de inotat din circuit – 14,5 km. De data aceasta, va avea de parcurs inot 9,3 km in apele involburate ale Mediteranei.

„Aceasta finala reprezinta un bonus pentru mine. Calificarea am obtinut-o in etapa din Italia, etapa cu cea mai lunga distanta de inotat din circuitul care reuneste atat inotatorii profesionisti, cat si pe cei amatori. Pentru aceasta finala, a trebuit sa schimb programul de pregatire, punand accent pe dezvoltarea vitezei in regim de rezistenta”, a declarat sportivul.

Profesor si elev, umar la umar

Romania nu va fi reprezentata la Oceanman 2017 numai de Paul Georgescu, ci si de elevul sau, Anton Zamfir, in vasta de 14 ani. Acesta va participa la finala mondiala de Halfoceanman (5.5 km), el obtinand calificarea tot in Italia (locul 5 la Juniori).

„Pot sa spun ca imi calca pe urme, cochetand si cu polo – are deja un titlu de vicecampion national cu echipa CSS nr. 1 Bucuresti. Este un inotator deosebit, el simtindu-se mult mai bine in ape deschise decat in bazin si avand o orientare extraordinara – lucru foarte important in acest gen de competitii”, a marturisit Paul Georgescu.

Ocean’s Seven, urmatorul proiect

Membru de onoare Catena Racing Team, fost campion la polo si multiplu campion la natatie, Paul Georgescu nu se va opri din drumul sau: „Aceasta este ultima competitie inainte de urmatorul proiect – Ocean’s Seven – care va incepe in august 2018, cu traversarea Canalului Catalina din Statele Unite”. Scopul lui este acela de a intra in elita mondiala a celor cativa inotatori (Stephen Redmond – Irlanda, Anna Carin Nordin – Suedia, Michelle Macy si Darren Miller – SUA, Adam Walker – Marea Britanie, Kimberly Chambers – Noua Zeelanda si Antonio Arguelles - Mexic) care au realizat pana acum Ocean′s Seven, echivalentul Seven Summits al alpinistilor care au reusit sa escaladeze si sa cucereasca cele 7 mari varfuri ale lumii.

Ocean′s Seven inseamna parcurgerea a sapte distante de referinta de tip „open water”, reprezentand cele mai lungi si mai dificile maratoane acvatice: 4 Canale (Canalul Manecii – English Channel, deja „bifat”, Molokai Channel – Hawaii, North Channel – intre Marea Britanie si Irlanda si Catalina Channel – SUA, California) si 3 Stramtori (Cook – Noua Zeelanda, Tsugaru – Japonia, intre Honshu si Hokkaido si Gibraltar, intre Europa si Africa).