O farmacista de la CATENA a cucerit cel mai inalt varf din Africa

O farmacista de la CATENA a cucerit cel mai inalt varf din Africa O farmacista de la CATENA a cucerit cel mai inalt varf din Africa

Ultima actualizare: 17 octombrie 2017

Ioana Alexandra Hriscu Poienaru, farmacist diriginte al unei farmacii CATENA din Suceava si membra inca de la infiintare, din 2014, a CATENA RACING TEAM (presedinte dr. farm. Radu George), a reusit performanta de a ajunge pe Uhuru Peak (5.895 m), cel mai inalt varf din masivul Kilimanjaro, in Africa. „Am avut parte de sentimente nemaipomenite de fericire, de bucurie si de mandrie ca am reusit sa rezist si sa ajung pana pe acoperisul Africii!”, a declarat despre experienta Ioana Alexandra.

Farmacista Catena este o sportiva pasionata si, de-a lungul timpului, a cucerit mai multe medalii la diferite competitii pentru culorile CATENA RACING TEAM. Printre altele a concurat la MTB (mountain bike), dar si la probe de alergare, si a fost capitan al echipei de handbal Catena Iasi. „Sunt mandra ca fac parte din cel mai mare si laureat club sportiv al unei companii si ca reprezint cu mandrie atat clubul, cat si CATENA”, a adaugat aceasta.

Povestea unei expeditii de succes

Ideea escaladarii muntelui Kilimanjaro a luat nastere in urma cu un an, cand impreuna cu aproape aceiasi membri ai echipei, Ioan Alexandra a participat la Tour du Mont Blanc. Dornici de inca o aventura sportiva, si-au propus sa mearga pe Kilimanjaro. Numai ca provocarea a devenit si mai apriga dupa ce Ioana a fost operata in martie de ruptura de menisc la genunchiul stang, in urma unei accidentari. Recuperarea a durat 5 luni, timp in care sportiva s-a pregatit pentru traseul anevoios, tinand cont de faptul ca avea si rau de altitudine.

6 zile de efort fizic sustinut

Traseul in sine a durat 6 zile, dintre care 4 pentru urcare (dificil nu e neaparat traseul in sine, ci procesul de aclimatizare) si 2 pentru coborare. S-a dormit in corturi, fiind singura optiune pe aceasta ruta.

Temerarii au avut alaturi 2 ghizi, un bucatar si 16 porteri care au ajutat ca visul sa devina realitate. S-a mers 7 ore pe traseu, era din ce in ce mai frig si se simtea oboseala din cauza lipsei de oxigen. Urcarea a inceput la miezul noptii, isi aminteste Ioana: „Toti aveam emotii, eram nerabdatori si abia asteptam sa treaca cele 7 ore pana pe varf. Urcarea a fost extenuanta, cu ceva dureri de cap – la propriu, a fost si frig, dar rasaritul ne-a prins pe toti cu zambetul pe buze, la Stella Point (5739 m). Am prins puteri si ne-am grabit sa ajungem la Uhuru Peak. De acolo nici nu se vedea lumea, era un peisaj lunar, scaldat de soare stralucitor.  In jur se vedeau doar norii, si aceia undeva departe… Sunt mandra ca am fluturat acolo steagul CATENA RACING TEAM si ca am trait o experienta fabuloasa care mi-a marcat viata!”.