Pharmacore® Acne Control - Tu intrebi, medicul iti raspunde! Care este diferenta dintre un cos de suprafata si unul in piele?

Pharmacore® Acne Control - Tu intrebi, medicul iti raspunde! Care este diferenta dintre un cos de suprafata si unul in piele? Pharmacore® Acne Control - Tu intrebi, medicul iti raspunde! Care este diferenta dintre un cos de suprafata si unul in piele?

Ultima actualizare: 13 octombrie 2017

Dr. Ana-Maria Dumitrescu, medic primar dermato-venerolog, raspunde intrebarilor cele mai frecvente despre acnee si ofera sfaturi medicale și recomandari de tratament anti-acnee.

In acnee se diferentiaza mai multe tipuri de leziuni elementare, adica mai multe tipuri de cosuri. Cele mai cunoscute sunt punctele negre care apar atunci cand glandele sebacee isi deschid canalul de excretie la piele prin intermediul porilor, iar sebumul vine in contact cu aerul, se oxideaza si capata culoarea gri-negru. Atunci cand o glanda sebacee creste in dimensiune si se sparge in interiorul pielii, continutul sau devine iritant in zona respectiva si determina cresterea fluxului de sange in zona si aparitia nodulului rosu, de multe ori foarte dureros.

Cand sistemul imun incearca sa limiteze aceasta inflamatie va aparea pe suprafata nodulului acea mica vezicula plina cu lichid galben si se formeaza pustula, in termeni populari denumita cos. Unele persoane incearca sa trateze aceste leziuni prin manevre de spalat agresive, fie cu sapunuri care usuca in exces, fie cu substante gen scrub. Acestea doar irita in plus pielea si agraveaza leziunile.

In gama Pharmacore® Acne Control gelul purificator asigura o curatare blanda si eficienta datorita aportului de colostru (effect antiinflamator, antibacterian si de refacere a barierei cutanate) si de Biopep15 (un amestec de peptide vegetale cu rol antibacterian, non-antibiotic). Tot din aceasta gama, Pharmacore® Acne Control, gelul tratament si spray-ul contribuie la tratamentul, atat al leziunilor inflamate, adica rosii, datorita aportului de nicotinamida antiinflamatorie, Colostrum si Biopep15 cat si al leziunilor ne-inflamate, de genul punctelor negre prin includerea in compozitie, de acid salicilic cu rol exfoliant, pe langa substantele mentionate mai sus.

Gama completa cu formule inovative si tehnologii patentate dedicate ingrijirii si tratarii tenului acneic sau cu predispozitie la acnee Pharmacore® Acne Control actioneaza pe toate mecanismele de producere a acneei: hipersecretia de sebum, hiperkeratinizarea, inflamatia, proliferarea bacteriei P. Acnes.

Pharmacore® Acne Control, marca inregistrata Core Invest Health, imbina cu succes tratarea locala prin dermato-cosmetice (gelul de curatare, crema tratament, gelul tratament, masca hidratanta) cu tratarea sistemica, la nivel intern prin suplimentul nutritiv Pharmacore® Oral, fiind singura gama care trateaza acneea fara sa permita uscarea tenului, fara sa produca usturime la aplicare, imbunatatind bariera de protectie a pielii.

Profita acum de ofertele Pharmacore® Acne Control de la Catena!