Roz, culoarea sperantei

Roz, culoarea sperantei Roz, culoarea sperantei

Ultima actualizare: 28 septembrie 2017

Catena sustine evenimentul-simbol al luptei impotriva cancerului de san, „Iluminare in roz”, organizat de Fundatia Renasterea. Actiunea are loc pe 1 octombrie, de la ora 19:00. Vor fi iluminate in roz doua cladiri Globalworth Tower – singura cladire acreditata Platinum Green din Europa de Est – si Sky Tower – cea mai inalta cladire din Bucuresti.

Lumina va fi declansata de Alexandra Nechita, care va dezveli si lucrarea dedicata Sanatatii Femeii. Anul trecut, lumina roz a fost declansata de Andreea Esca, ambasadorul fundatiei, si de actrita Oana Pellea.

Importanta preventiei

Scopul evenimentului, ajuns la cea de-a 17-a editie, este de a reaminti femeilor importanta controlului medical anual si al mamografiei in depistarea precoce a cancerului de san. Printre cele mai importante semne si simptome ale cancerului mamar sunt: nodulii ori umflaturile, iritatiile sau crustele la nivelul mamelonului, scurgerile neobisnuite ale unuia ori ambilor sani, deformarea sanului si retractia mamelonului. In cazul in care aveti oricare dintre aceste semne, prezentati-va cat mai repede la medicul ginecolog/senolog.