4 vicii care afecteaza sanatatea ficatului

4 vicii care afecteaza sanatatea ficatului 4 vicii care afecteaza sanatatea ficatului

Ultima actualizare: 17 iunie 2021

Ficatul este cel mai mare organ intern si indeplineste peste 500 de functii in corpul tau si este prin urmare esential sa incerci sa mentii sanatatea acestuia. Cele mai periculoase obiceiuri pentru sanatatea ficatului tau sunt consumul de alcool, fumatul, alimentele junk food si stresul. Aceste obiceiuri nesanatoase sau vicii nu sunt doar nocive pentru sanatatea ta generala, ci sunt si costisitoare, de aceea este bine sa le elimini din viata ta, brusc sau treptat. Pentru optimizarea efectelor, asociaza acestor schimbari in stilul de viata, suplimentele potrivite care sustin buna functionare a ficatului.

Sanohepatic este un supliment alimentar ce echilibreaza digestia si protejeaza ficatul, prin stabilizarea functiilor hepatocitelor. Pana pe 31 mai 2014, ai 25% reducere la Sanohepatic, la Catena!

Afla ce efecte au aceste vicii asupra ficatului si convinge-te ca trebuie sa renunti la ele incepand chiar de astazi!

Efectele alcoolului asupra ficatului

Alcoolul duce la imbolnavirea ficatului din mai multe motive. Atunci cand ficatul tau incearca sa „proceseze” alcoolul, are loc o reactie chimica ce deterioreaza si inflameaza celulele ficatului; in plus, consumul de alcool are efect nociv si asupra florei microbiene din intestinul gros – toxinele din intestin ajung in ficat, ducand la inflamarea acestuia. Daca bei mai mult de doua pahare de 175 ml de vin pe zi, risti ca in 2-3 saptamani sa iti imbolnavesti ficatul, din cauza faptului ca acest organ transforma glucoza din alcool in grasime pe care o depoziteaza.

Efectele fumatului asupra ficatului

Majoritatea fumatorilor sunt constienti de impactul negativ pe care il are acest viciu asupra plamanilor, dar mai putini stiu de efectele fumatului asupra sanatatii ficatului. Efectele fumatului asupra ficatului sunt la fel de periculoase pentru sanatatea ta, intrucat ficatul este responsabil de filtrarea tuturor toxinelor ce intra in fluxul tau sanguin prin plamani. Daca ficatul tau devine inflamat, acesta nu isi mai indeplineste la fel de bine functia de filtrare a toxinelor, ceea ce duce la boli grave.

Efectele oboselii asupra ficatului

Numeroase studii stiintifice atesta faptul ca stresul si oboseala au efecte nu doar asupra starii tale de spirit, ci si asupra organismului si sanatatii tale generale. De asemenea, stari precum oboseala, stresul, frica si anxietatea au un efect direct asupra ficatului, intrucat diminueaza fluxul de sange ce trece prin ficat si incetinesc functiile acestui organ esential pentru sanatatea ta. Oamenii de stiinta de la Institutul American pentru Stres demonstreaza ca stresul influenteaza negativ procesul inflamator din ficat, adica primul stadiu al unor afectiuni hepatice mai grave.

Efectele alimentatiei nesanatoase

Pentru a-ti mentine ficatul sanatos cat mai mult timp, este vital sa ai o alimentatie curata, fara toxine, fara excese de zahar, sare sau grasimi. Un regim dezechilibrat, cu un continut mare de sodiu sau zahar, te expune riscurilor asociate cu excesul de kilograme, inclusiv afectiuni ale ficatului. Daca dieta ta obisnuita consta in mai mult de 20% grasimi in meniul zilnic, exista riscul de a suferi de obezitate si de bolile asociate, precum cele hepatice.

Farmacistul Catena va recomanda:

Inocell x 60 caps

Inocell x 60 caps

InoCell reprezinta un amestec brevetat de Inozitol…