IUB Ballerine - Contraceptie fara hormoni pentru 5 ani

IUB Ballerine - Contraceptie fara hormoni pentru 5 ani IUB Ballerine - Contraceptie fara hormoni pentru 5 ani

Ultima actualizare: 20 septembrie 2021

iub-ballerine-contraceptie-fara-hormoni-pentru-5-ani

Steriletul IUB Ballerine reprezinta cea mai inovatoare metoda de contraceptie intrauterina, fiind un sterilet non-hormonal, primul si singurul in forma de sfera, care se adapteaza fiziologic la forma uterului, cu o eficienta de 99%.

Variind ca pondere in fiecare tara, dispozitivele intrauterine sunt cele mai utilizate metode contraceptive reversibile, pe termen lung. Dispozitivele in forma de T nu sunt acceptate foarte bine de catre femei din cauza semnificativelor efecte adverse.

Exista o nevoie evidenta pentru optiuni mai sigure si confortabile pe care IUB Ballerine le satisface:

  • In primul rand, nu contine hormoni, fiind un avantaj extrem de important in cazul multor femei care ar opta pentru acest tip de metoda contraceptiva, dar se tem de tratamentele hormonale si de efectele adverse.
  • Siguranta: reduce riscul de perforatii.
  • Mai putina durere si sangerare ca urmare a iritatiei reduse.
  • Eliminarea malpozitiei.
  • Cel mai subtire tub de insertie de pe piata.
  • Durere redusa si o nevoie mai mica de dilatare.

 

Farmacistii Catena recomanda IUB Ballerine, un dispozitiv contraceptiv fara hormoni, care are o eficienta de peste 99% timp de pana la cinci ani. Datorita caracteristicilor sale, acesta se adapteaza la forma uterului si ofera o experienta confortabila femeilor.

Materiale high-tech super elastice

Este realizat din materiale de inalta calitate: cupru pur si nitinol.

Nitinolul prezinta avantajul elasticitatii, coroziunii si rezistentei la uzura si o buna compatibilitate tisulara.

Satisfactie crescuta in utilizarea produsului

IUB Ballerine are forma sferica, fiind diferit de toate celelalte dispozitive care au forma literei „T”, adaptandu-se usor in interiorul cavitatii uterine, sporind confortul. Ballerine este steriletul cu cel mai mic diametru existent pe piata, de doar 15 mm, reducand substantial riscul de perforatie. Sfera 3D nu blocheaza trompele uterine, rezultand cu 90% mai putine sarcini ectopice.

Nu afecteaza libidoul, ovulatia si nici nu ingrasa

Fiind un sterilet non-hormonal, Ballerine poate fi folosit de femeile de oricee varsta, care isi doresc sa apeleze la o metoda contraceptiva fara hormoni, reversibila, pe termen lung, care sa le puna nevoile pe primul loc si sa nu le afecteze viata de zi cu zi. Iar asta face IUB Ballerine: ofera un grad de siguranta mai ridicat, are o eficienta de peste 99% in prevenirea sarcinii si o durata de viata de pana la cinci ani. Dupa inlaturare, fertilitatea revine la parametri normali.

iub-ballerine-contraceptie-fara-hormoni

Experienta globala cu IUB Ballerine

Potrivit datelor colectate in urma a doua studii observationale in Elvetia si Israel, IUB Ballerine s-a demonstrat a fi sigur si acceptat cu usurinta de catre purtatoare.

  • 85% dintre femei au raportat durere moderata sau inexistenta
  • 80% dintre femei ar recomanda unei prietene
  • 84.8% dintre medici au raportat ca este usor de inserat

 

„Ballerine poate fi inserat doar de catre medicul ginecolog dupa o consultatie si alte investigatii prealabile. Medicul masoara uterul pacientei si inseraza steriletul preincarcat in cel mai subtire tub de insertie. IUB Ballerine isi gaseste pozitia ideala si ramane in interiorul uterului”, spune dr. Diana Mihai, medic ginecolog.

Pana la sfarsitul anului 2020, peste 100.000 de femei din 30 de tari au folosit IUB Ballerine. 

Steriletul IUB Ballerine este creat de compania de tehnologie medicala OCON Healthcare din Israel, medicul ginecolog si directorul medical al companiei, Ilan Baram, fiind cel care a inventat steriletul Ballerine ca o alternativa la steriletele rigide in forma literei „T”.

“Femeile nu trebuie sa faca compromisuri asupra sanatatii lor si nevoile lor nu ar trebui sa fie trecute cu vederea in favoarea modului conservator de a face lucrurile. Dimpotriva. Este important accesul la optiuni contraceptive eficiente si accesibile care sa le puna nevoile pe primul loc si sa nu le afecteze viata de zi cu zi. Acest lucru este demonstrat prin utilizarea IUB Ballerine.”, spune dr. Ilan Baram, fondator si director medical la OCON Healthcare.

 

Farmacistul Catena va recomanda:

465,00 Lei
Dispozitiv intrauterin (sterilet) IUB™ Ballerine® midi

Dispozitiv intrauterin (sterilet) IUB™ Ballerine® midi

IUB™ Ballerine® este o metoda de contraceptie…