Dispozitiv intrauterin (sterilet) IUB™ Ballerine® midi


Dispozitiv intrauterin (sterilet) IUB™ Ballerine® midi - Catena

IUB™ Ballerine® este o metoda de contraceptie fara hormoni (sterilet) si cu o eficienta pana la 5 ani. IUB™ Ballerine® sterilet functioneaza pe acelasi principiu ca si alte dispozitive intrauterine ce previn local sarcina prin amplasarea intrauterina.

Datorita formei si a materialului special, steriletul IUB™ Ballerine® se adapteaza ideal formei uterului minimizand riscul iritatiilor, oferind o experienta mult mai confortabila femeilor.

Imediat ce IUB Ballerine este introdus in uter, elibereaza mici cantitati de cupru ce asigura prevenirea sarcinii pana la 5 ani. Aceasta metoda este similara dispozitivelor contraceptive intrauterine pe baza de cupru.

IUB Ballerine are o treime din dimensiunea dispozitivelor intrauterine traditionale si poate fi usor pozitionat. Eficacitatea IUB Ballerine este de peste 99% in preventia sarcinii.

Avantaje sterilet IUB Ballerine

  • sterilet fara hormoni;
  • sterilet cu eficienta de pana la 5 ani;
  • peste 99% eficienta;
  • sterilet cu forma rotunda, usor adaptabila uterului;
  • mic si flexibil.

 

Sterilet IUB Ballerine - cand si unde trebuie inserat

In timpul vizitei la cabinet, dupa o consultatie individuala oferita de medicul curant. Dupa masurarea uterului, steriletul IUB Ballerine este inserat cu grija printr-un tub subtire si ramane astfel in interiorul uterului unde isi gaseste pozitia ideala si devine activ imediat.

Atentionari sterilet IUB Ballerine

Dupa inserarea IUB Ballerine, pot aparea menstruatii mai abundente, mai lungi ca durata sau sangerari intre menstruatii. Majoritatea acestor efecte secundare se reduc dupa 2-3 luni. 

 

 

*Pentru pret te asteptam in cea mai apropiata farmacie Catena

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

  • Sindromul Zollinger-Ellison: simptome, diagnostic si tratament
    Sindromul Zollinger-Ellison: simptome, diagnostic si tratament

    Sindromul Zollinger-Ellison (ZES) este o afectiune rara, caracterizata prin hipersecretia de acid gastric secundara prezentei unei tumori secretoare de gastrina, denumita gastrinom. Primul caz de sindrom…

  • Xeroderma pigmentosum – cauze, simptome, tratament
    Xeroderma pigmentosum – cauze, simptome, tratament

    Xeroderma pigmentosum s-a mai numit si sindromul DeSanctis-Cacchione. Este o afectiune genetica rara care provoaca hipersensibilitate la lumina ultravioleta (UV), tulburari oculare si simptome neurologice.…

  • Meningita la bebelusi
    Meningita la bebelusi

    Meningita reprezinta inflamatia meningelor, membranele care acopera structurile din sistemul nervos central (creierul si maduva spinarii). Este o afectiune grava, care poate avea consecinte dintre cele…

  • Keratoza actinica: ce este si cum sa o recunoasteti
    Keratoza actinica: ce este si cum sa o recunoasteti

    Keratoza actinica (KA), cunoscuta si sub denumirea de keratoza solara, este o leziune cutanata care poate progresa spre carcinom spinocelular sau carcinom cu celule scuamoase. Acest tip de leziuni este…