Dispozitiv intrauterin (sterilet) IUB™ Ballerine® midi


Dispozitiv intrauterin (sterilet) IUB™ Ballerine® midi - Catena

IUB™ Ballerine® este o metoda de contraceptie fara hormoni (sterilet) si cu o eficienta pana la 5 ani. IUB™ Ballerine® sterilet functioneaza pe acelasi principiu ca si alte dispozitive intrauterine ce previn local sarcina prin amplasarea intrauterina.

Datorita formei si a materialului special, steriletul IUB™ Ballerine® se adapteaza ideal formei uterului minimizand riscul iritatiilor, oferind o experienta mult mai confortabila femeilor.

Imediat ce IUB Ballerine este introdus in uter, elibereaza mici cantitati de cupru ce asigura prevenirea sarcinii pana la 5 ani. Aceasta metoda este similara dispozitivelor contraceptive intrauterine pe baza de cupru.

IUB Ballerine are o treime din dimensiunea dispozitivelor intrauterine traditionale si poate fi usor pozitionat. Eficacitatea IUB Ballerine este de peste 99% in preventia sarcinii.

Avantaje sterilet IUB Ballerine

  • sterilet fara hormoni;
  • sterilet cu eficienta de pana la 5 ani;
  • peste 99% eficienta;
  • sterilet cu forma rotunda, usor adaptabila uterului;
  • mic si flexibil.

 

Sterilet IUB Ballerine - cand si unde trebuie inserat

In timpul vizitei la cabinet, dupa o consultatie individuala oferita de medicul curant. Dupa masurarea uterului, steriletul IUB Ballerine este inserat cu grija printr-un tub subtire si ramane astfel in interiorul uterului unde isi gaseste pozitia ideala si devine activ imediat.

Atentionari sterilet IUB Ballerine

Dupa inserarea IUB Ballerine, pot aparea menstruatii mai abundente, mai lungi ca durata sau sangerari intre menstruatii. Majoritatea acestor efecte secundare se reduc dupa 2-3 luni. 

 

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE