Dispozitiv intrauterin (sterilet) IUB™ Ballerine® midi

465,00 Lei Rezerva anticipat

Dispozitiv intrauterin (sterilet) IUB™ Ballerine® midi - Catena

IUB™ Ballerine® este o metoda de contraceptie fara hormoni (sterilet) si cu o eficienta pana la 5 ani. IUB™ Ballerine® sterilet functioneaza pe acelasi principiu ca si alte dispozitive intrauterine ce previn local sarcina prin amplasarea intrauterina.

Datorita formei si a materialului special, steriletul IUB™ Ballerine® se adapteaza ideal formei uterului minimizand riscul iritatiilor, oferind o experienta mult mai confortabila femeilor.

Imediat ce IUB Ballerine este introdus in uter, elibereaza mici cantitati de cupru ce asigura prevenirea sarcinii pana la 5 ani. Aceasta metoda este similara dispozitivelor contraceptive intrauterine pe baza de cupru.

IUB Ballerine are o treime din dimensiunea dispozitivelor intrauterine traditionale si poate fi usor pozitionat. Eficacitatea IUB Ballerine este de peste 99% in preventia sarcinii.

Avantaje sterilet IUB Ballerine

 • sterilet fara hormoni;
 • sterilet cu eficienta de pana la 5 ani;
 • peste 99% eficienta;
 • sterilet cu forma rotunda, usor adaptabila uterului;
 • mic si flexibil.

 

Sterilet IUB Ballerine - cand si unde trebuie inserat

In timpul vizitei la cabinet, dupa o consultatie individuala oferita de medicul curant. Dupa masurarea uterului, steriletul IUB Ballerine este inserat cu grija printr-un tub subtire si ramane astfel in interiorul uterului unde isi gaseste pozitia ideala si devine activ imediat.

Atentionari sterilet IUB Ballerine

Dupa inserarea IUB Ballerine, pot aparea menstruatii mai abundente, mai lungi ca durata sau sangerari intre menstruatii. Majoritatea acestor efecte secundare se reduc dupa 2-3 luni. 

 

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

 • Insomnie - cauze si remedii
  Insomnie - cauze si remedii

  Orice om poate experimenta, la un moment dat in viata, o noapte alba, independent de voia sa. Ce e de facut, insa, atunci cand, tot mai des, Mos Ene intarzie sa apara? Orele de somn pierdute au consecinte…

 • Luxatia de glezna: recomandari pentru tratament acasa
  Luxatia de glezna: recomandari pentru tratament acasa

  Glezna este o articulatie care uneste gamba cu piciorul. Tibia si fibula sunt cele doua oase aflate la nivelul gambei care impreuna cu os numit talus formeaza glezna. Ligamentele sunt cele care asigura…

 • Hiperglicemie. Simptome glicemie mare
  Hiperglicemie. Simptome glicemie mare

  Glicemia mare sau hiperglicemia este asociata cu diabetul si se caracterizeaza prin aparitia unor simptome precum stare de voma, foame si sete excesiva, batai rapide ale inimii, probleme de vedere. Daca…

 • Catena Racing Team la Baneasa Forest Run - spring 2022
  Catena Racing Team la Baneasa Forest Run - spring 2022

  Competitia de alergare Baneasa Forest Run, a avut loc duminica, 10 aprilie, in inima padurii Baneasa din Bucuresti. Acest eveniment de alergare pentru amatori, are doua editii anuale, de primavara si…