Leacuri din popor pentru cresterea rezistentei organismului la boli

Leacuri din popor pentru cresterea rezistentei organismului la boli Leacuri din popor pentru cresterea rezistentei organismului la boli

Ultima actualizare: 20 ianuarie 2016

Oricat de mult a progresat stiinta, oricat de mult ne-am modernizat, trebuie sa recunoastem ca anumite vorbe din popor si anumite leacuri din batrani au ramas la fel de actuale. Asa ca va propun sa aflam sau sa ne reamintim cateva doctorii eficiente din popor pentru cresterea rezistentei organismului la boli.

 

Usturoiul

Cu mirosul sau puternic si persistent care da gust oricarei mancari, usturoiul este si o arma eficienta impotriva diferitelor afectiuni. Usturoiul este un antibiotic natural, are efect bactericid, antiseptic, vermifug si este anticancerigen. Doi catei de usturoi pe zi consumati cruzi, in cure de 2-3 saptamani, sunt suficienti pentru a creste rezistenta organismului si pentru a preveni racelile. Daca nu suportati usturoiul crud, puteti face un preparat umpland un sfert de sticluta cu usturoi si restul cu tuica. Dupa aproximativ o luna, timp in care se lasa la macerat, se amesteca cu o cantitate egala de miere si zeama de lamaie. Se ia in fiecare seara un paharel (precum cele pentru shoturi) aproape plin din acest amestec.

 

Mierea, propolisul si alte produse apicole

Mierea este bogata in antioxidanti, vitamine si minerale, are efect antibacterian, remineralizant si imunostimulator. Efectul antibacterian si imunostimulator cel mai puternic il are mierea de Manuka, care este preparata de albine din polenul florii arborelui de Manuka. Pentru prevenirea racelilor sau pentru refacerea organismului in perioadele de convalescenta, se ia cate o lingurita de miere inainte de fiecare masa.
 
Propolisul are proprietati antivirale, antibacteriene, anticancerigene si imunostimulatoare. Laptisorul de matca contine aminoacizi si stimuleaza producerea de anticorpi. Se iau cate 40-50 de picaturi de propolis cu putin zahar sau pe o bucatica de paine, inainte de mese.
 
Pastura este polenul fermentat natural in stup si are beneficii mai mari decat polenul. Este bogata in antioxidanti si are efect imunostimulator. Pentru stimularea imunitatii, se fac cure de cate 2 saptamani, in timpul carora se iau 6-7 bobite de pastura dimineata. Pastura nu se ia seara, pentru ca are efect energizant.