Raceli de vara la copii – informatii importante

Raceli de vara la copii – informatii importante Raceli de vara la copii – informatii importante

Ultima actualizare: 5 septembrie 2022

Infectiile virale la copii pot aparea in orice moment al anului, desi sunt mai frecvente in lunile de iarna. Dar stim ca cei mici se pot imbolnavi cand ne asteptam mai putin. Asa se intampla si cand trec prin raceli de vara. Si cand vremea este calduroasa, disconfortul resimtit este si mai mare. Sunt cateva lucruri pe care le putem face pentru a asigura copilul un oarecare confort in timp ce isi revine dupa boala. Daca simptomele sunt severe sau nu se amelioreaza in cateva zile, cel mai bine este ca cel mic sa ajunga la un consult medical. 

Poate fi dificil pentru copii sa experimenteze raceli de vara, cu stari febrile, tuse sau stranut, cand toti prietenii lor se distreaza afara, in aer liber. Si pentru parinti devine ingrijoratoare situatia, mai ales cand apar in peisaj simptome care ii schimba cu totul starea micutului, care ar putea chiar sa refuze sa manance din pricina durerilor de gat.

Aliat impotriva racelilor de vara, Naturalis Bronhosuport - 7 plante + miere contine extracte de muguri de Pin, Scai-vanat, frunze de Patlagina, flori de Tei si de soc, fructe de maces si cimbrisor este un supliment fara zahar, cu miere, sub forma de sirop antitusiv care sustine sanatatea si buna functionare a cailor respiratorii, protejeaza mucoasa bronsica si ajuta la obtinerea unui confort respirator.

Raceli de vara la copii – cauze si simptome

 

Multi parinti se intreaba cum pot raci copiii lor in timpul sezonului cald, atunci cand cei mici nu sunt expusi conditiilor reci sau umede al zilelor de toamna, iarna sau chiar primavara.

Desi mediul extern poate avea un efect asupra sistemului imunitar al corpului, raceli de vara apar in urma expunerii la o anumita forma de virus. Din pacate, exista peste 200 de viruși diferiti ce pot provoca simptome de raceala. Si este extrem de usor sa se intre in contact cu acestia, mai ales pentru copii. Cei mai obisnuiti virusi sunt cei din grupul de germeni numiti rinovirusuri. Aceasta categorie supravietuieste mai bine la temperaturi mai scazute si, prin urmare, sunt activi intre lunile septembrie și mai.

Insa acei micuti care prezinta simptome de raceala in timpul lunilor de vara au fost cel mai probabil afectati de o infectie cu enterovirus non-polio.

Pentru intarirea organismului celor mici in fata virusilor, farmacistii Catena recomanda Naturalis Imunovit gummy, supliment alimentar sub forma de jeleuri gumate, special creat pentru sustinerea bunei functionari a sistemului imunitar, ce contine un amestec optim de nutrienti, vitamina C si zinc.

Cand vine vorba de simptome pentru raceli de vara la copii, acestea pot debuta printr-un simplu stranut. Cei mici ar putea sa mai experimenteze dureri de gat, dar si de cap, insotite de reprize de tuse si episoade febrile.

O raceala de vara se poate manifesta pe durata a circa 8-10 zile. Riscul de a transmite boala mai departe altui copil este mai mare in zilele 2-4, potrivit specialistilor. Asadar, este recomandat ca cel mic sa fie ingrijit acasa in zilele 3-5 zile, mai ales in perioada cu febra. Dupa aceasta perioada, daca cel mic se simte bine, ar putea reveni in colectivitate. Episoadele de tuse se pot prelungi pana la doua saptamani. Insa este bine de stiut ca in aceasta faza copilul nu mai este deloc contagios.

Tratament pentru raceli de vara

Tratamentul pentru racelile de vara la copii presupune ameliorarea simptomelor. Si exista cateva masuri care pot face diferenta in privinta starii de sanatate a celui mic, pe langa tratamentul recomandat de un specialist.

·        Hidratarea pe primul loc!

Atat pentru copii, cat si pentru adulti, este intotdeauna important sa se consume multe lichide in caz de raceli, mai ales in lunile calde de vara. Copilul va trebui sa bea puțin mai multa apa in aceasta perioada decat ar face de obicei din pricina temperaturilor mai ridicate. Si o alimentatie bogata in legume si fructe poate ajuta in a-i mentine hidratati pe cei mici in aceasta perioada a anului.

·        Mentineti racoare in camera celui mic!

Cand cel mic raceste iarna, prima grija a parintelui este sa aiba grija ca cel mic sa fie bine imbracat, astfel organismul sa se bucure de caldura. Insa cand vine vorba de raceli de vara, important este sa se mentina un mediu racoros in camera copilului, mai ales cand cel mic are febra.

In cazul bebelusilor, noul termometru Hartmann Thermoval Baby non-contact permite masurarea temperaturii fara nici un stres, intr-un mod confortabil si delicat, pentru ca micutul sa se bucure de un somn linistit de recuperare. Thermoval Baby Sense ofera, de asemenea, functii practice de masurare a temperaturii alimentelor, a sticlelor de lapte, a apei pentru baita si chiar si a temperaturii mediului ambiant din camera copilului.

 

Pentru a pastra racoarea in camera celui mic, se pot tine ferestrele deschise pentru a crea o usoara briza sau se poate instala un ventilator electric in camera lor. Si compresele aplicate pe frunte pot avea, de asemenea, un efect racoritor.

·        Cum scapam de senzatia de nas uscat si infundat

Un nas infundat poate fi si mai inconfortabil in aerul uscat de vara. Plasarea unui umidificator in camera copilului poate ajuta la imbunatatirea starii de sanatate a celui mic. 

Farmacistul Catena va recomanda:

Hartmann Thermoval Baby Sense, 925093

Hartmann Thermoval Baby Sense, 925093

Noul termometru Hartmann Thermoval Baby Sense permite…

3 la pret de 2
Naturalis BronhoSuport 7 plante + miere X 100 ml

Naturalis BronhoSuport 7 plante + miere X 100 ml

  Naturalis BronhoSuport 7 plante + miere, datorita…