Ultima actualizare: 10 martie 2022
Atunci cand esti diagnostcat cu gastrita cel mai important aspect de care sa tii cont este adoptarea unei diete potrivite. Gastrita este termenul folosit pentru orice afectiune care implica inflamarea mucoasei stomacale.
Gastrita poate aparea brusc (gastrita acuta) sau poate aparea lent, in timp (gastrita cronica). In unele cazuri, gastrita poate duce la ulcere si un risc crescut de cancer de stomac. Pentru majoritatea oamenilor, totusi, gastrita nu este grava si se amelioreaza rapid cu tratament.
Consumul anumitor alimente si evitarea altora poate ajuta in gestionarea simptomele gastritei.
Gastrocalmin de la Naturalis este un supliment alimentar sub forma de comprimate masticabile cu gust de menta, pe baza de saruri de calciu si magneziu, extracte de musetel si lemn-dulce care ajuta la mentinerea confortului digestiv la persoanele cu sensibilitate digestiva. Produsul este recomandat si in cazul starilor provocate de cresterea aciditatii gastrice, dar si in urma exceselor alimentare.
Gastrita poate fi cauzata de iritatii cauzate de consumul excesiv de alcool, varsaturi cronice, stres sau anumite medicamente, cum ar fi aspirina sau alte medicamente antiinflamatoare. Infectia cu Helicobacter pylori este cea mai comuna cauza pentru gastrica cronica. Aproape 50% din populatia globala este infectata cu aceasta bacterie, neprovocand insa in toate cazurile gastrita.
Gastrita se manifesta prin:
Metode de diagnostic pentru gastrita:
Tratament pentru gastrita
Tratamentul pentru gastrita difera de la o persoana la alta in functie de faza in care se afla afectiunea si de factorii care au declansat afectiunea. Gastrita acuta cauzata de medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene sau de alcool poate fi ameliorata prin intreruperea utilizarii acestor substante
In functie de gravitatea afectiunii, medicul poate recomanda un regim pentru gastrita, dar si indicatii asupra alimentelor care ar trebui evitate pentru o perioada.
Enterolactis Plus este un supliment alimentar care contine 24 de miliarde de celule vii de origine umana cu rol in re-echilibrarea florei intestinale si imbunatatirii activitatii sistemului digestiv.
Ca si recomandari generale, este indicat sa consumi cantitati mai mici si mai dese de alimente, sa ai ultima gustare inainte cu 3-4 ore de ora de culcare si sa consumi o cantitate cat mai mare de apa (cel putin 2 litri pe zi). Manageriaza-ti stresul si evita fumatul!
Regim gastrita – alimente de evitat
Desi gastrita este o afectiune care provoaca simptome neplacute, calitatea vietii poate fi imbunatatita cu ajutorul unui regim alimentar potrivit si a unui stil de viata cat mai echilibrat!
Farmacistul Catena va recomanda:
Naturalis Gastrocalmin X 30 comprimate masticabile
Contine: carbonat de calciu (196 mg calciu/ comprimat),…