Remedii care functioneaza daca va confruntati cu ochi umflati si obositi

Remedii care functioneaza daca va confruntati cu ochi umflati si obositi Remedii care functioneaza daca va confruntati cu ochi umflati si obositi

Ultima actualizare: 23 noiembrie 2022

ochi-obositi-si-umflati

Senzatia de ochi obositi mai este cunoscuta si sub denumirile de „astenopie acomodativa” si „oboseala oculara”, fiind o afectiune insotita de o multitudine de simptome si care poate sa genereze diverse neplaceri la nivelul ochilor. Sunt foarte multe situatii in care va puteti confrunta cu ochi umflati sau ochi obositi din cauza expunerii pentru prea multe ore consecutive la un ecran digital, dar poate sa fie vorba si despre anumite conditii de mediu nefavorabile.

Oricine poate ajunge sa remarce ca are ochi umflati sau ochi obositi, indiferent de sex sau varsta. Avem de-a face cu o senzatie care provoaca disconfort si iritabilitate, ceea ce inseamna ca poate sa va impiedice sa desfasurati anumite activitati. Specialistii au remarcat faptul ca atentia ne este afectata in proportie de aproximativ 85% atunci cand avem ochii umflati si obositi.


Ochi umflati si obositi? Care ar putea fi cauzele

Sunt foarte multe cauze care pot sa determine umflaturile sau oboseala de la nivelul ochilor, care pot sa genereze tensiune la nivelul globului ocular. In afara de ecranele digitale sau conditiile de mediu, poate sa fie vorba despre expunere la lumina intensa, despre plans, dar si despre mai multe ore consecutive petrecute conducand un autovehicul sau fiind concentrati asupra unei actiuni care necesita toata atentia noastra.

Cu siguranta, una dintre principalele cauze pentru ochi obositi si ochi umflati in zilele noastre o reprezinta folosirea mult prea frecventa a laptopurilor, tabletelor si telefoanelor. Foarte multi oameni isi petrec prea multe ore din zi navigand pe internet sau lucarnd la un computer, ceea ce ajunge sa le afecteze serios ochii. De asemenea, expunerea la poluare, fum de tigara, praf sau aer conditionat, sunt factori de risc ce pot duce la ochi umflati sau ochi obositi.

Pentru a va calma si proteja ochii, farmacistii Catena va recomanda Assista Oftapic Intensive picaturi ochi. Aceste picaturi sunt extrem de utile pentru ca hidrateaza si lubrifiaza globul ocular atunci cand este uscat sau obosit. Este un produs util pentru ameliorarea stresului ocular provocat de lumina solara, de vant sau de expunerea excesiva la ecrane digitale.

Remedii sigure pentru ochi umflati si obositi

Din fericire, persoanele care ajung sa aiba ochi umflati sau ochi obositi pot sa apeleze la mai multe alternative de ameliorare a problemelor. Indiferent daca vorbim pur si simplu despre o perioada de odihna, despre evitarea spatiilor poluate sau cu fum, despre hidratare,despre comprese, ochelari de protectie sau diverse remedii naturiste, este important sa luati masuri din timp, pentru a nu ajunge la eventuale complicatii severe.

Daca va confruntati cu senzatia de ochi umflati sau ochi obositi, farmacistii Catena va recomanda sa utilizati Assista Oftapic Advanced picaturi ochi. Acesta este un remediu excelent, fara conservanti care pot sa provoace reactii adverse, fiind ideal pentru terapii care implica folosirea frecventa si pe termen lung. Aceste picaturi pentru ochi protejeaza corneea pe durata noptii, integrand si stabilizand filmul lacrimal.

Comprese calde si reci

Persoanele care au ochi umflati sau ochi obositi pot sa incerce compresele, atat calde cat si reci. Aceste comprese ajuta la ameliorarea umflaturilor si a eventualelor dureri, relaxeaza spasmele musculare si favorizeaza cresterea fluxului sanguin. Puteti folosi un prosop sau un material textil, pe care sa il positionati la nivelul ochilor pentru cinci minute.

Asigurati-va ca va odihniti suficient

Asa cum am mentionat anterior, lipsa odihnei poate sa va puna in situatia de a avea ochi umflati sau ochi obositi. Specialistii recomanda sa luati o pauza dupa fiecare 20 de minute petrecute lucrand concentrati, sa mutati privirea catre un obiect aflat mai departe. De exemplu, puteti privi catre un tablou, sau pe geam, pentru macar o jumatate de minut. In acest timp, ochii se pot focaliza pe alceva si se vor putea odihni.

Folosirea ochelarilor de protectie, ajustarea monitorului si a luminii de citit

Pentru a nu avea ochi umflati sau ochi obositi, specialistii va recomanda sa setati contrastul monitorului la o valoare mai mare, sa va asigurati ca monitorul este la inaltimea potrivita si ca pastrati distanta de macar o jumatate de metru fara de ecran. Pentru zilele cu lumina solara puternica se recomanda ochelari de soare, iar pentru computer se recomanda ochelari care filtreaza lumina din ecran. De asemenea, atunci cand cititi, asigurati-va ca lumina este suficienta si nu trebuie sa fortati ochii.

 

Farmacistul Catena va recomanda:

Picaturi de ochi Assista Oftapic Advanced X 10 ml

Picaturi de ochi Assista Oftapic Advanced X 10 ml

Picaturi de ochi Assista Oftapic Advanced biocompatibile,…

Picaturi de ochi Assista Oftapic Intensive X 10 ml

Picaturi de ochi Assista Oftapic Intensive X 10 ml

Picaturi oftalmice Assista Intensive pentru ochi uscati,…