Arome din cana: bauturi fierbinti pentru zile de iarna
Arome din cana: bauturi fierbinti pentru zile de iarnaCatena
Ultima actualizare: 31 decembrie 2015
In zilele friguroase de iarna, ne place sa ne relaxam stand pe canapea, citind o carte buna, in timp ce sorbim cu nesat dintr-o cana plina ochi cu o licoare aromata si aburinda. De fiecare data cand ne intalnim in oras cu prietenii dupa o zi aglomerata la serviciu, cautam in meniurile barurilor si restaurantelor bauturi fierbinti care sa ne incalzeasca si sa ne puna pe picioare, iar la mesele de sarbatori, casele se umplu de mirosul vinului fiert in care se odihnesc cuminti cuisoarele si coaja de portocala.
Ciocolata calda condimentata
Amesteca pudra de cacao cu smantana si lapte, rade putina ciocolata amaruie si adauga un strop de esenta de vanilie pentru un parfum placut. Totusi, pentru ca aceasta ciocolata calda sa aiba un gust diferit, special, pune si un praf de chili si scortisoara. Va avea o aroma usor picanta, insa va fi o bautura deosebita cu care sigur vei impresiona musafirii.
Lichior de oua
Lichiorul de oua sau eggnogul este o bautura care place, in general, doamnelor si care se poate bea atat calda, cat si rece. Pentru a-l prepara, ai nevoie de lapte, galbenusuri, smantana speciala pentru frisca, cuisoare, scortisoara, rom, nucsoara, zahar si esenta de vanilie. Galbenusurile se bat cu zaharul si cu esenta de vanilie, iar laptele se pune la foc mic alaturi de scortisoara si cuisoare. Toarna laptele fierbinte peste galbenusurile batute, indeparteaza scortisoara si cuisoarele cu ajutorul unei site si amesteca timp de 5 minute. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se adauga smantana si romul.
Vin fiert cu merisoare
Nu ai mai baut pana acum vin fiert cu merisoare, nu-i asa? Ai nevoie de suc de merisoare, zahar, doua bete de scortisoara, anason stelat, vin rosu (Merlot sau Cabernet Sauvignon) si merisoare proaspete. Sucul de merisoare, zaharul, scortisoara si anasonul se amesteca intr-o cratita mare si se fierb timp de 15 minute. Apoi se adauga vinul si merisoarele proaspete. Se serveste cald, in compania prietenilor si familiei.