Daca planuiti sa va hraniti bebelusul cu biberonul, atunci aveti nevoie de cateva sfaturi. Pentru ca atunci cand vine vorba de biberoane, alegerea unuia potrivit pentru bebelus poate fi importanta pentru o hranire eficienta si confortabila.
Forma biberonului: Sunt biberoane cu forme standard sau inguste. Unii bebelusi prefera o anumita forma, asa ca este posibil sa dureze un pic pana cand veti gasi cea mai potrivita forma.
Materialul biberonului: Gasiti pe piata biberoane din plastic, sticla sau silicon. Fiecare material are avantaje si dezavantaje. Biberonul de sticla este o optiune daca va doriti un material mai durabil si daca vreti sa evitati plasticul. Biberonul de plastic poate fi mai usor si mai putin fragil, dar asigurati-va ca este fabricat din materiale fara BPA (bisfenol A).
Tipul de tetina: Tetinele pot varia in forma, marime si debit. Exista tetine cu forma naturala, care pot imita sanul mamei si pot facilita tranzitia intre alaptare si hranirea cu biberonul. Verificati marimea orificiului (de obicei indicat pe ambalaj) pentru a asigura un debit potrivit pentru varsta bebelusului.
Sistem anti-colici: Unele biberoane sunt proiectate cu valve sau alte caracteristici pentru a preveni inghitirea aerului si pentru a reduce disconfortul cauzat de colici. Acest lucru poate fi util, in special pentru bebelusii sensibili.
Usurinta de curatare: Alegeti biberoane usor de demontat si curatat. Modelele de biberoane cu un numar mai mic de parti sunt adesea mai simplu de intretinut.
Capacitatea biberonului: Biberonul poate avea diferite capacitati. Alegeti biberoane care sa corespunda cantitatii medii de lapte sau formulei pe care obisnuiti sa i-o dati bebelusului.
Compatibilitatea cu sterilizatorul si cu incalzitorul: Daca folositi un sterilizator sau un incalzitor de biberon, asigurati-va ca biberonul este compatibil cu acestea pentru a usura procesul de intretinere.
In cele din urma, fiecare bebelus este unic, asa ca este posibil sa fie nevoie sa incercati mai multe tipuri de biberoane pana cand gasiti cel mai potrivit model pentru nevoile si preferintele copilului dumneavoastra.
Cele mai multe mamici doresc sa aiba suficiente biberoane pentru a trece ziua fara a fi nevoite sa spele biberonul imediat dupa ce isi hranesc bebelusul, in vederea pregatirii pentru urmatoarea masa. Daca planuiti sa aveti alte persoane care sa aiba grija de micutul dumneavoastra, probabil ca veti dori sa aveti cateva biberoane de rezerva.
De asemenea, va recomandam sa inlocuiti tetinele biberonului la fiecare 3 luni.
Citeste mai mult!