Doneaza o poveste

 

 
„Doneaza o poveste” – o campanie pentru educatia timpurie a copiilor defavorizati, sustinuta de CATENA
 
CATENA a lansat, cu ocazia Zilei Copilului, campania „Doneaza o poveste”, destinata sustinerii educatiei timpurii a copiilor provenind din medii defavorizate. Campania face parte din proiectul „Citeste-mi 100 de povesti”, derulat de Asociatia OvidiuRo si sustinut de CATENA. 
 
In cadrul acestei campanii, CATENA a donat gradinitelor din comunitatile defavorizate din Romania 120.000 de carti pentru prescolari. Sub titlul „Ghici, ce e in departare?”, cartile sunt editate in conditii grafice deosebite, avand drept autor pe Simona Epure, ilustratiile fiind realizate de Cornelia Revulets. 
 
Educatia timpurie constituie cheia dezvoltarii armonioase a copiilor si a formarii personalitatii acestora. De aceea, CATENA s-a alaturat Asociatiei OvidiuRo in misiunea acesteia ca fiecare copil provenit din familii fara posibilitati financiare sa beneficieze de o educatie timpurie de calitate si de acces neingradit la lectura.
 
 
CATENA va invita sa va alaturati acestui frumos proiect si sa donati pe site-ul Asociatiei OvidiuRo, www.ovid.ro/doneaza/#sms , putand contribui, astfel, in mod direct la povestea de succes a zeci de mii de copii din Romania. 
 
„Am observat de multi ani atentia pe care Asociatia OvidiuRo o acorda educatiei si mai ales educatiei timpurii. Si, pentru ca am fost invitata la lecturi organizate de asociatie, am fost si educator pentru o zi, am vazut ce inseamna ochii plini de bucurie si lumina ai copiilor care asculta o poveste. Cred ca aceasta campanie este extrem de valoroasa, pentru ca intra in continutul educatiei, in creuzetul in care se fabrica povesti si ne bucuram ca ne putem alatura acestei initiative, de a darui fiecarui copil o poveste”, a declarat Anca Vlad, fondatorul lantului de farmacii CATENA, in cadrul evenimentului de prezentare a proiectului si cartii, organizat online de Asociatia OvidiuRo eveniment la care a participat, printre altii, si autoarea cartii, Simona Epure. Evenimentul poate fi urmarit integral aici: https://fb.me/e/UgVIuW6x
 
 
 
Potrivit datelor oficiale, in Romania, rata abandonului scolar este de 26,6% in mediul rural si de 18,1% in total, fata de o medie de 10,6% la nivelul Uniunii Europene. In comunitatile sarace, copiii nu au acces la carti potrivite varstei lor, suferind deja un decalaj educational chiar inainte de a incepe gradinita sau scoala. In plus, pandemia de COVID-19 a adaugat inca un obstacol in calea copiilor din medii dezavantajate, acolo unde accesul la scoala online este inexistent sau limitat, marind decalajul educational. 
 
 
Asociația OvidiuRo mobilizeaza resurse publice si private pentru a asigura educatie prescolara de calitate pentru copii din medii defavorizate din Romania, prin materiale educationale de cea mai buna calitate si formarea profesorilor si parintilor pentru a valorifica aceste resurse.
 
Iata cateva dintre programele si proiectele de literatie ale asociatiei:
 
 

Citeste-mi 100 de povesti!

 

Program educational national de incurajare a lecturii in familie si gradinite, prin care OvidiuRo isi propune ca in intervalul 2021-2025 sa transforme toate gradinitele publice din Romania in gradinite - biblioteca.
 
 

Atelierele de Vara "Sotron"
 

Modul educational estival, dedicat prescolarilor si sustinut in mod voluntar de profesori de invatamant prescolar si/ sau primar.
 
 

Misiunea Asociatiei OvidiuRo este ca fiecare copil sa beneficieze de educatie timpurie de calitate si sa devina, astfel, un membru activ al societatii romanesti.

 

 

 

 

 

Citeste mai mult!