Emma Raducanu, subtil omagiu vestimentar tricolorului romanesc

Emma Raducanu, subtil omagiu vestimentar tricolorului romanesc Emma Raducanu, subtil omagiu vestimentar tricolorului romanesc

Ultima actualizare: 15 septembrie 2021

Prin alegerea tinutei ei in timpul US Open, tenismena britanica Emma Raducanu a adus un omagiu elegant si subtil radacinilor romanesti ale tatalui ei, observa express.co.uk

Tanara de 18 ani, al carei tata este din Bucuresti, Romania, iar mama din Sheyang in China, a castigat finala de sambata de la US Open. De-a lungul competiției, Emma Raducanu - care s-a nascut in Canada si s-a mutat impreuna cu parintii in Marea Britanie cand avea doar doi ani - a purtat o tinuta rosu, galben si albastru in ceea ce mulți au perceput a fi culorile steagului Romaniei.

Alegerea ei in ceea ce priveste ținuta, pe care a purtat-o in fiecare dintre rundele de la US Open, a fost laudata de fanii ei pe rețelele de socializare si nu a trecut neobservata de presa britanica.

Londra/Toronto/Shenyang/Bucuresti

Emma este foarte mandra de mostenirea ei, iar in bio-ul ei de pe Twitter afiseaza “Londra/Toronto/Shenyang/Bucuresti". Sportiva detine atat cetatenia britanica, cat si cea canadiana, vorbeste mandarina, se uita la emisiuni de televiziune taiwaneze si se bucura de bucataria romaneasca, atunci cand merge la bunica ei din Bucuresti.

In copilarie, a participat la diverse sporturi si activitați, inclusiv golf, karting, motocross, schi, calarie, balet si este o fana a Formulei Unu.

In tenis, Emma Raducanu si-a insusit mentalitatea si etica modelelor sale, tenismenele Simona Halep si Li Na (o romanca si  o chinezoaica)

Noul numar unu britanic a inceput sa joace tenis cand avea cinci ani si isi pune succesul pe seama ajutorului si suportului parintilor ei.

"Calmul si puterea mentala vin cu siguranța din educația mea. Cred ca parinții mei mi-au insuflat amandoi aceste valori de la o varsta foarte frageda… ambii provin din familii din medii academice... [in] țarile comuniste educația era cam singura lor opțiune".

"Cei din partea mamei mele, pe care ii intalnesc cand merg in China, ma uimesc merecu cat sunt de puternici mental. E ca si cum nimic nu-i poate dobori. As spune ca ma inspir foarte mult de la ea. Mama mea a muncit foarte mult".

Cand a vorbit despre educația ei a marturisit si ca parinții ei au fost destul de duri cu ea.

Mamaia din centrul Bucurestiului

Vorbind la Wimbledon la inceputul acestui an, Emma Raducanu a dezvaluit ca are legaturi stranse si cu patria tatalui ei si ca viziteaza Romania in fiecare an. Ea a spus: "Bunica mea, Mamaia, inca locuieste in centrul Bucurestiului. Ma duc de cateva ori pe an sa o vad, stau cu ea… Este foarte frumos. Imi place mancarea, sa fiu sincera. Adica, mancarea este incredibila. Iar gatitul bunicii mele este, de asemenea, ceva special. Eu am legaturi stranse cu Bucurestiul".

Emma a incasat 1,8 milioane de lire sterline dupa ce a luat trofeul acasa, iar acum este pe cale sa devina una dintre cele mai bogate sportive, ca urmare a performantei sale in tenis.

Cristina Dudau

Foto Hepta, ok magazine