Enterocolita la copii: motiv de ingrijorare?

Enterocolita la copii: motiv de ingrijorare? Enterocolita la copii: motiv de ingrijorare?

Ultima actualizare: 16 septembrie 2021

Enterocolita reprezinta o inflamatie la nivelul intestinului subtire si al celui gros (colon). Enterocolita la copii se manifesta prin greata, varsaturi si diaree. Cel mai frecvent tip de enterocolita la copii este reprezentat de cel viral.

Enterocolita virala afecteaza in special bebelusii si copiii de pana la trei ani. Virusul cel mai frecvent intalnit este rotavirusul (infectia cu rotavirus poate fi luata de la o persoana bolnava sau prin intermediul unui obiect contaminat). Insa si alte virusuri pot fi implicate, precum enterovirusurile sau adenovirusurile.

Care sunt cauzele enterocolitei la bebelusi?

Enterocolita virala apare mai frecvent la copiii din colectivitati (cresa, gradinita, scoala), dar si daca sunt expusi la medii aglomerate (mall-uri, supermarketuri etc.). De cele mai multe ori, enterocolita virala nu este un motiv de ingrijorare si poate fi tratata acasa cu multe lichide, odihna si anumite medicamente prescrise de medic pentru ameliorarea simptomelor. In mod normal, enterocolita virala nu dureaza mai mult de trei zile.

Pe langa enterocolita virala, exista si enterocolita bacteriana sau parazitara. Enterocolita bacteriana poate fi mai agresiva, fiind cauzata de bacterii precum Salmonella, Shigella, Escherichia coli, Campylobacter

Afla care sunt simptomele enterocolitei la copii pe Farmaciata.ro