Remedii de top contra celulitei

Data publicarii: 11 mai 2018

Celulita, desi nu reprezinta o conditie medicala, este extrem de inestetica si devine o adevarata corvoada in sezonul cald, atunci cand tindem sa ne dezgolim trupul mai mult. Pentru a scapa de celulita nu exista un singur remediu, o solutie magica, ci vorbim de un cumul de conditii care trebuie indeplinite.

Ce este celulita?

Celulita reprezinta acumularea de tesut adipos, mai exact de grasime, sub piele si apare cu precadere la nivelul coapselor, soldurilor si feselor, unde zona este slab vascularizata, fiind descrisa ca o „coaja de portocala”. Femeile sunt mult mai afectate decat barbatii, aproximativ 95% dintre acestea confruntandu-se cu celulita, explicatia regasindu-se in faptul ca au pielea mai subtire.

Celulita: cauze

Se crede ca celulita are si o componenta genetica, insa, la modul general, este cauzata de deshidratarea organismului, conditie care favorizeaza acumularea toxinelor sub piele, de tulburarile digestive, de stres, dar si de dereglarile hormonale. De asemenea, celulita poate fi favorizata si de o alimentatie nesanatoasa, de fumat, dar si de sedentarism.

Remedii anticelulita

Iata care sunt cele mai eficiente remedii contra celulitei, insumate oferind rezultate exceptionale:

  • Sportul. Activitatea fizica, chiar daca ne referim doar la mersul pe jos in ritm alert, pune in miscare circulatia si tonifica musculatura. Cele mai recomandate sporturi cu efect anticelulitic sunt joggingul si inotul.
  • Dieta sanatoasa. Consumul fructelor si legumelor in stare cat mai naturala, dar si al fibrelor favorizeaza detoxifierea organismului si, implicit, contribuie la diminuarea stratului adipos. Nu sunt recomandate dietele restrictive si brutale deoarece organismul va avea tendinta de a face rezerve de grasime. Studiile au demonstrat ca acizii grasi Omega-3 au un impact pozitiv asupra siluetei si tonusului general, reducand inclusiv celulita.
  • Suplimentele alimentare. In farmacii exista o gama variata de suplimente alimentare pe baza de ingrediente naturale cu rol in diminuarea tesutului adipos si accelerarea metabolismului, avand, implicit, si rol anticelulitic.
  • Hidratarea corespunzatoare. Apa este deosebit de importanta pentru eliminarea toxinelor din corp, iar pentru a nu obliga organismul sa o retina, trebuie consumate minim 8 pahare mari de apa pe zi. Se recomanda evitarea bauturilor din comert si a celor indulcite.
  • Masajul. Unul dintre aliatii de baza in lupta contra celulitei este masajul anticelulitic, acesta avand rolul de a pune in miscare circulatia si de a „dizolva” tesutul adipos.
  • Cremele anticelulitice. Un remediu eficient sunt si cremele anticelulitice, acestea avand efect de stimulare a microcirculatiei si de imbunatatirea a aspectului pielii.
  • Stop fumat. Fumatul provoaca ingustarea vaselor capilare, fapt ce implica o circulatie deficitara cu afectare directa asupra tesuturilor conjunctive.