Lista investigatiilor medicale necesare pentru verificarea sanatatii sistemului imunitar

Lista investigatiilor medicale necesare pentru verificarea sanatatii sistemului imunitar Lista investigatiilor medicale necesare pentru verificarea sanatatii sistemului imunitar

Ultima actualizare: 27 octombrie 2021

Sistemul imunitar are rolul de a identifica si de a distruge celule anormale si molecule agresive care deriva din tesuturi, asigurand in acest fel protectia organismului impotriva agentilor patogeni precum bacteriile, virusurile, parazitii sau fungii. Acesti agenti patogeni, pe fondul unui sistem imunitar slabit, pot sa genereze diverse infectii. Pe de alta parte, imunitatea are si rolul de a reduce numarul celulelor tumorale. Sistemul imunitar este format din mai multe organe, incluzand creierul, ficatul, pielea, rinichii, ganglionii limfatici, splina si amigdalele. De asemenea, sistemul imunitar include si sistemul osos, sistemul circulator, sistemul gastro – intestinal si aparatul respirator. Exista doua tipuri de imunitate, cea innascuta si cea dobandita. In limbaj medical, felul in care reactioneaza sistemul imunitar se numeste raspuns imunitar si presupune eliminarea agentilor patogeni si a elementelor celulare negative pentru a proteja organismul.

Atunci cand organismul este asaltat de virusuri si bacterii, este recomandat sa va intariti sistemul imunitar cu nutrienti esentiali. Pentru intarirea imunitatii in perioadele de schimbare a anotimpurilor, farmacistii Catena va recomanda Naturalis ImunoSuport Forte. Acest supliment alimentar beneficiaza de o tehnologie speciala de eliberare prelungita a nutrientilor pe care ii contine (zinc, vitamina C si vitamina D), permitand organismului sa ii foloseasca mai eficient.


Investigatii medicale pentru verificarea sistemului imunitar

Investigatiile medicale pentru verificarea sistemului imunitar trebuie sa fie efectuate in mod regulat. Doar asa va puteti asigura ca imunitatea este suficient de puternica si ca organismul este sanatos, ca poate sa lupte cu virusurile si cu microbii. Pentru a depista cu cat mai devreme orice posibila contactare a vreunui virus, se recomanda efectuarea de analize imunologice. Este important sa procedati astfel pentru a evita aparitia unor complicatii care va pot afecta sanatatea sau care va pot pune chiar viata in pericol, in unele situatii. In cele mai multe cazuri, medicul recomanda efectuarea de analize imunologice pentru stabilirea unui diagnostic de certitudine.

Hemoleucograma

Hemoleucograma este una dintre cele mai importante investigatii de laborator care pot sa indice valori scazute ale sistemului imunitar. Aceasta alternativa de investigare este utila pentru observarea anemiei. Anemia apare in situatia in care numarul de hematii scade, la fel si hemoglobina si hematocritul. Odata ce a fost depistata, este necesar ca medicul sa identifice si care este tipul anemiei. In situatia in care este vorba despre anemie feripriva, specialistul va remarca deficitul de fier in asocierea celorlalte aspecte hematologice. In situatia in care este observat deficit de vitamina B12 sau de acid folic, acestea sunt semne ale anemiei megaloblastice.

In situatia in care ati remarcat anumite semne care va anunta ca sistemul imunitar al copilului dumneavoastra este slabit, farmacistii Catena va recomanda Naturalis Imunovit gummy. Acest supliment alimentar sub forma de jeleuri gumate este conceput special pentru a veni in ajutorul sistemului imunitar si pentru a-l intari, avand in compozitie un amestec optim de nutrienti, zinc si vitamina C. Naturalis Imunovit gummy sustine organismul in lupta cu virozele si racelile, dar ajuta si la mentinerea sanatatii sistemului osos, a vederii si a unui metabolism energetic normal. Aceste delicioase bomboane gumate cu gust de portocala nu contin zahar ci indulcitor si pot fi administrate incepand cu varsta de patru ani.

Imunograma

In situatia pacientilor cu imunitate sacazuta, imunograma poate sa indice scaderea imunoglobulinelor IgA, IgG, IgM si IgE. Cu alte cuvinte, imunograma este o investigatie utila pentru evaluarea anticorpilor pe care ii produc celulele fagocite, leucocite si macrofage. IgA reprezinta elementul cel mai important in apararea impotriva virusurilor si al bacteriilor, iar IgE este responsabila pentru alergiile organismului. Igm este prima imunoglobulina pe care organismul o secreta in situatia in care amenintarea vine de la un antigen, iar IgG este secretata dupa ce IgM si are rolul de neutralizare a toxinelor bacteriene. IgG este singura care poate sa traverseze bariera placentara si sa protejeze nou – nascutul in primele luni de dupa nastere.

Pentru stimularea sistemului imunitar al persoanelor adulte in lupta cu raceala, gripa si oboseala, farmacistii Catena recomanda un mijloc natural extrem de eficient: Immune max LYSI ulei ficat de rechin. Datorita continutului ridicat de alcoxigliceroli, tesuturile se refac mai usor iar ranile de orice fel se inchid mai repede. Acesti alcoxigliceroli se gasesc atat in laptele matern cat si in maduva oaselor sanatoase, fiind substante care care ofera imunitate naturala si care sunt extrem de utile in lupta contra infectiilor.

 

Farmacistul Catena va recomanda:

-20,03%
LYSI Immune max ulei ficat de rechin X 80 capsule

LYSI Immune max ulei ficat de rechin X 80 capsule

IMMUNE MAX, Lysi,  este ulei din ficat de rechin,…