6 obiceiuri care pot conduce la agravarea unei alergii

6 obiceiuri care pot conduce la agravarea unei alergii 6 obiceiuri care pot conduce la agravarea unei alergii

Ultima actualizare: 5 noiembrie 2021

obiceiuri-alergii

Alergiile sunt reactii exagerate care apar dupa ce sistemul imunitar intra in contact cu anumite substante straine, cum ar fi polenul, veninul de albine, parul animalelor de companie sau alimente care in mod normal nu provoaca o reactie.

Sistemul imunitar produce anticorpi care, in cazul persoanelor care sufera de alergii, identifica o anumita substanta ca fiind daunatoare, chiar daca aceasta nu este. La contactul cu alergenul, sistemul imunitar provoaca reactii care inflameaza sinusurile, caile respiratorii, pielea sau sistemul digestiv.

Alergiile produc simptome diferite de la o persoana la alta. Unii oameni dezvolta simple iritatii, in timp ce altii ajung la anafilaxie, o problema grava care poate pune viata in pericol. Alergiile nu pot fi vindecate, ci pot fi tinute sub control.

La nivel mondial, exista zeci de milioane de oameni care sufera de alergii. Cei mai multi dintre acestia stiu cum sa se fereasca de factorii declansatori. De exemplu, evita sa iasa afara atunci cand nivelul polenului din atmosfera este ridicat sau nu folosesc aerul conditionat. Insa, multi nu stiu ca exista anumite obiceiuri care le pot agrava simptomele.

 


Despre alergii – informatii importante

Alergiile sunt reactii ale sistemului imunitar la contactul cu substante straine, numite alergeni, care de obicei nu sunt daunatoare pentru organism. Printre alergeni se numara anumite alimente, polenul sau parul animalelor de companie.

Sistemul imunitar este cel care lupta cu agentii patogeni daunatori. Mai precis, acesta ataca orice crede ca ar putea pune organismul in pericol. Persoanele cu alergii dezvolta, in functie de alergen, inflamatie, stranut, mancarime oculara sau lacrimare excesiva. Zdrovit Vizik Allergy picaturi pentru ochi este un dispozitiv medical care contribuie la reducerea disconfortului si inflamatiei conjunctivitei produse de alergeni perecum polen, praf, par de animale.

In mod normal, sistemul imunitar se adapteaza la mediul inconjurator. De exemplu, daca organismul intra in contact cu parul animalelor de companie, de cele mai multe ori isi da seama ca este inofensiv. La persoanele cu alergii la parul de animale, sistemul imunitar percepe, in mod eronat, acest alergen ca pe un invadator care ameninta organismul.

6 obiceiuri care pot agrava alergiile

Stiti care sunt factorii declansatori ai alergiilor? De exemplu, o multime de alergii sunt cauzate de fumatul pasiv sau filtrele neschimbate ale aparatului de aer conditionat. Exista, insa, mai multe obiceiuri pe care oamenii le au care declanseaza alergii si simptome deranjante, precum stranut, nas infundat, respiratie suieratoare, mancarime sau lacrimare excesiva. Pentru a reduce aceste simptome suparatoare, puteti folosi Assista Oftapic Allergy picaturi ochi, o solutie oftalmica, sterila, lubrifianta, hidratanta, calmanta, protectoare si reconfortanta, izotona, biocompatibila. Aceasta solutie tampon pentru ochi rosii si iritati contine extract fluid de Helichrysum (Helichrysum italicum. Picaturile de ochi Oftapic Allergy contin conservanti. Picaturi de ochi potrivite si pentru lentile de contact, compatibile cu toate lentilele de contact.

Lucrurile depozitate

Daca obisnuiti sa adunati tot felul de lucruri de care, de obicei, nu aveti nevoie si aveti alergii, ar putea fi timpul sa scapati de toate lucrurile inutile. Sortati lucrurile si pastrati-le doar pe cele esentiale. De asemenea, stocati-le in cutii de plastic, in subsol sau intr-o boxa. In plus, specialistii recomanda sa pastrati podelele si peretii goi, mai ales in dormitor, unde cel mai probabil petreceti cea mai mare parte din zi.

Aveti grija la felul in care faceti curatenie

Expertii recomanda sa purtati intotdeauna masca atunci cand faceti curat, deoarece exista riscul sa inspirati praf. De asemenea, folositi o carpa umeda cand stergeti praful si aspirati o data sau de doua ori pe saptamana, folosind un aspirator cu filtru HEPA, care stocheaza parul animalelor de companie si acarienii de praf. In plus, nu mai maturati, ci folositi in schimb un mop umed. In plus, aveti grija la produsele de curatare pe care le folositi pentru ca unele dintre ele contin substante chimice iritante. De aceea, utilizati in schimb produse naturale de curatare, fara parfum.

obiceiuri-alergii-curatenie

Depozitati hainele, desi nu sunt complet uscate

Atunci cand sunteti pe graba, ati putea avea tendinta sa asezati in dulap hainele incomplet uscate. Trebuie, insa, sa evitati acest lucru, deoarece se creeaza un mediu umed atat de benefic formarii mucegaiului. Este bine-cunoscut faptul ca mucegaiul declanseaza alergii. De aceea, lasati intotdeauna hainele sa se usuce complet inainte de a le aranja in dulap.

Stresul declanseaza alergii

Persoanele care reusesc sa se distreze si sa se relaxeze reusesc sa respire putin mai bine. Potrivit unui studiu, persoanele cu alergii care sunt in mod constant stresate dezvolta simptome de alergii mult mai des. Expertii in sanatate sustin de mult timp ca stresul poate afecta destul de serios organismul. De aceea, pentru a trai o viata mai relaxata, aflati ce anume va streseaza in mod constant si incercati pe cat posibil sa evitati sau gestionati situatiile stresante.

Anumite alimente provoaca alergii

Majoritatea oamenilor stiu ca polenul poate declansa alergii. Ati auzit, insa, vreodata de sindromul de alergie orala (cunoscut si sub denumirea de sindromul polen-aliment)? Specialistii americani au descoperit ca anumite produse proaspete, cum ar fi piersicile, merele si pepenii, pot provoca simptome de alergie sezoniera in asociere cu polenul. Cu toate acestea, riscul de sindrom de alergie orala poate disparea daca preparati aceste alimente.

obiceiuri-alergii-alimente

Nu curatati periodic instalatia de aer conditionat

Casa este plina de alergeni, fie ca sunt acarieni de praf, mucegai sau polen. De aceea, este esential sa monitorizati calitatea aerului din interior. Folositi filtre de aer conditionat, dar si filtre portabile in camere pentru a elimina alergenii din interior. Specialistii recomanda sa curatati sau inlocuiti filtrele aparatului de aer conditionat si ale cuptorului la fiecare 2-3 luni.

 

Referinte:

https://www.everydayhealth.com/hs/respiratiory-allergies/surprising-habits-worsen-allergies-pictures/

https://www.purewow.com/wellness/things-making-your-allergies-worse

https://www.thehealthy.com/allergies/allergy-symptoms-worse/

https://www.today.com/health/9-surprising-things-make-allergies-worse-2D80555067

https://www.prevention.com/health/a20503757/10-weird-things-that-make-your-allergy-symptoms-worse/

Farmacistul Catena va recomanda:

Zdrovit Vizik Allergy picaturi pentru ochi X 10 ml

Zdrovit Vizik Allergy picaturi pentru ochi X 10 ml

  Vizik Allergy picaturi de ochi este un dispozitiv…

Picaturi de ochi Assista Oftapic Allergy X 10 ml

Picaturi de ochi Assista Oftapic Allergy X 10 ml

Oftapic Allergy este o solutie oftalmica, sterila,…