Aerius sirop 0.5mg/ml x 120ml

Prospect Aerius sirop 0.5mg/ml x 120ml

Mergeti la produs

AERIUS sirop 0,5 mg/ml

Cititi cu atentie tot acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament.

Pastrati acest prospect. S-ar putea sa aveti nevoie sa-l cititi din nou.

Daca aveti alte intrebari, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Acest medicament  a fost prescris numai pentru  dumneavoastra si nu trebuie sa-l dati altora. Ar putea sa le faca rau, chiar daca au aceleasi simptome ca dumneavoastra.

In acest prospect

Ce este Aerius si pentru ce este utilizat

Inainte sa luati Aerius

Cum sa luati Aerius

Efecte secundare posibile

Cum se pastreaza Aerius

INFORMATII suplimentare

Substanta activa este desloratadina 0,5 mg/ml

Alte  ingrediente ale siropului sunt: propilenglicol, sorbitol, acid citric anhidru, citrat de sodiu, benzoat de sodiu, edetat disodic, apa purificata, zahar, aroma naturala si artificiala (guma de mestecat) si colorant portocaliu E110.

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata

SP Europe, Rue de Stalle 73, B-1180 Bruxelles, Belgia.

Producator

SP Labo N.V., Industriepark30, B-2220 Heist-op-den-Berg, Belgia.

CE ESTE AERIUS Sl PENTRU CE ESTE UTILIZAT

Aerius sirop este disponibil in flacoane de 30, 50, 60, 100, 120, 150, 225 si 300 ml, inchise cu capac, prevazut cu sistem de siguranta pentru copii. Cutia mai contine si o lingurita dozatoare inscriptionata pentru doze de 2,5 si 5 ml. Nu vor fi comercializate toate marimile de ambalaj.

Aerius sirop este un medicament antialergic, care nu va produce somnolenta. Va ajuta sa controlati reactia alergica si simptomele acesteia.

Aerius sirop amelioreaza simptomele asociate cu rinita alergica (de exemplu febra fanului, alergia la praf), precum stranutul, secretia abundenta sau senzatia de mancarime nazala, senzatia de mancarime la nivelul palatului, precum si senzatia de mancarime si inrosirea ochilor sau lacrimarea.

Aerius  este  utilizat,  de  asemenea,  pentru  ameliorarea  simptomelor  asociate urticariei idiopatice cronice, cum ar fi senzatia de mancarime si papulele urticariene.

Ameliorarea  acestor  simptome  dureaza  o  zi intreaga  si  va permite  sa va reluati  activitatile normale cotidiene si somnul.

CE TREBUIE SA STITI 

Nu luati Aerius daca sunteti hipersensibil (alergic) la desloratadina, la loratadina sau la oricare dintre celelalte ingrediente ale Aerius, in special la colorantul E110.

Nu administrati Aerius sirop copiilor cu varsta sub 1 an.

Administrarea Aerius cu alimente si bauturi

Aerius poate fi luat cu sau fara alimente.

Sarcina

Daca sunteti gravida, nu este recomandata utilizarea Aerius sirop.

Intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a lua orice alt medicament in timpul sarcinii.

Alaptare

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte sa folositI orice medicament. Daca alaptati, nu se recomanda sa folositi Aerius sirop.

Conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor

La doza recomandata, nu este de asteptat ca Aerius sa va cauzeze amorteala sau sa fiti mai putin atent. Totusi, foarte rar unii oameni pot avea amorteala, ce le poate afecta capacitatea de a conduce autovehicule sau folosi utilaje.

INFORMATII importante privind unele din ingredientele Aerius

Nu trebuie sa luati Aerius sirop daca sunteti alergic la agentul colorant E110.

Aerius sirop contine zahar si sorbitol. Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intol eranta la anumite zaharu ri, contacta ti medicul inainte de a lua acest produs medicamentos.

Aerius si administrarea altor medicamente

Nu se cunosc interactiuni ale Aerius sirop cu alte medicamente.

CUM SA LUATI AERIUS

  • Copii in varsta de 1 pana la 5 ani: luati 2,5 ml (1/2 dintr-o lingurita de 5 ml) sirop, o data pe zi;
  • Copii in varsta de 6 pana la 11 ani: luati 5 ml (1 lingurita de 5 ml) sirop, o data pe zi;
  • Adulti si adolescenti (12 ani si peste): luati 10 ml (2 lingurite de 5 ml) sirop, o data pe zi.

Inghititi doza de sirop, iar apoi beti putina apa. Puteti sa luati acest medicament cu sau fara alimente. Luati siropul atat timp cat v-a spus medicul dumneavoastra.

Daca luati mai mult Aerius decat trebuie

Luati  Aerius  sirop  numai  in  dozele  prescrise  pentru  dumneavoastra.  Nu  se asteapta  probleme serioase  in  caz  de  supradozaj  accidental.  Totusi,  daca  luati  mai  mult  Aerius  sirop  decat  vi  s-a  spus, contactati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Daca uitati sa luati Aerius

Daca uitati sa luati doza de medicament la timp, luati-o cat mai curand posibil, apoi reveniti la schema obisnuita de tratament. Nu luati o doza dubla pentru a recupera dozele individuale pe care ati uitat sa le luati.

EFECTE SECUNDARE POSIBILE

La  fel  ca toate medicamentele,  Aerius  sirop  poate  avea  reactii  adverse.  La majoritatea  copiilor  si adulti  reactiile  adverse  ala  Aerius au  fost  similare  cu  cele  produse  de  o  solutie  sau  un  drajeu  ce contine zahar. Cu toate acestea,  reactii  adverse  frecvente la copiii cu varsta sub 2 ani au fost diareea, febra  si  insomnia,  in timp  ce  la adulti  oboseala,  senzatia  de  gura  uscata  si  durerile  de  cap  au  fost raportate mai frecvent decat in cazul administrarii unui drajeu de zahar.

In  cursul  comercializarii  Aerius,  au  fost  raportate cazuri  foarte  rare de reactii  alergice  severe (dificultate in respiratie, respiratie suieratoare, mancarime, urticarie si edem) si eruptii ale pielii. De asemenea,  au  fost  raportate  foarte  rar  cazuri  de  palpitatii,  accelerarea   batailor  inimii,  dureri abdominale, greata (stare de rau general), varsaturi, senzatie de disconfort abdominal, diaree, ameteala, somnolenta,  imposibilitate de a dormi, durere musculara, inflamatia ficatului  si valori anormale ale testelor functionale hepatice.

Daca observati orice alte efecte secundate, care nu au fost mentionate in acest prospect, va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

CUM SE PASTREAZA AERIUS

A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 30°C.

A se pastra in ambalajul original.

A nu se folosi dupa data de expirare indicata pe flacon.

Adresati-va farmacistului in cazul in care observati orice modificare a aspectului siropului.

INFORMATII SUPLIMENTARE

Pentru a obtine INFORMATII  suplimentare privind acest produs medicamentos,  va rugam sa contactati reprezentantul local al Detinatorului Autorizatiei de Punere pe Piata.

Data ultimei verificari a prospectului

Aprilie 2005

AUTORIZATIE DE PUNERE PE PIATA NR. 2805/2002/01-02-03-04-05-06-07-08

Inapoi la prospecte Mergeti la produs