Caffetin cold plus x 10 compr. film.

Prospect Caffetin cold plus x 10 compr. film.

Mergeti la produs

Prospect: Informatii pentru utilizator

Caffetin Cold Plus comprimate filmate

 

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
 
Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale.
 
 •  Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
 •  Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
 •  Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.
 •  Daca dupa 5 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.
 
Ce gasiti in acest prospect
 
 1.        Ce este Caffetin Cold Plus  si pentru ce se utilizeaza
 2.        Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Caffetin Cold Plus   
 3.        Cum sa utilizati Caffetin Cold Plus   
 4.        Reactii adverse posibile
 5.        Cum se pastreaza Caffetin Cold Plus   
 6.        Continutul ambalajului si alte informatii
 
1. Ce este Caffetin Cold Plus  si pentru ce se utilizeaza
 
Caffetin Cold plus este o combinatie care contine urmatoarele substante active: paracetamol, pseudoefedrina (sub forma de clorhidrat de pseudoefedrina), dextrometorfan (sub forma de bromhidrat de dextrometorfan) si acid ascorbic (vitamina C).
 
Paracetamolul amelioreaza durerea si scade febra. Pseudoefedrina este un decongestionant careelibereaza caile nazale blocate . Dextrometorfanul suprima tusea cauzata de iritatile minore de la nivelul gatului si bronhiilor. Vitamina C intareste sistemul imunitar.
 
Caffetin Cold Plus este utilizat pentru ameliorarea simptomelor de raceala si gripa (ameliorarea durerilor generale, durerilor in gat, durerilor de cap, congestiei nazale si scaderea temperaturii si ameliorarea tusei ).
 
Daca dupa 5 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.
 
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Caffetin Cold Plus   
 
Nu utilizati Caffetin Cold Plus:
 • daca sunteti alergic la paracetamol, pseudoefedrina, dextrometorfan, vitamina Csau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
 • daca aveti hipertensiune arteriala severa (tensiune arteriala mare), boala cardiaca coronariana (o boala a arterelor inimii), insuficienta hepatica severa sau insuficienta renala severa;
 • daca luati sau ati luat in ultimele doua saptamani, medicamente numite inhibitori ai monoaminoxidazei (MAO).
 
 
Atentionari si precautii
 
Inainte sa utilizati Caffetin Cold Plus, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale.
 •  daca aveti hipertensiune arteriala usoara pana la moderata (tensiune arteriala mare), o boala de inima, o boala de ficat sau de rinichi, glanda tiroida hiperactiva (hipertiroidism), presiune intraoculara crescuta sau prostata marita;
 •  daca aveti varsta peste 60 ani sau va simtiti slabit, deoarece exista o probabilitate mai mare sa prezentati reactii adverse la acest medicament;
 •  daca ati avut o boala de ficat cauzata de consumul in exces de alcool etilic sau daca consumati zilnic mai mult de trei bauturi alcoolice sau produse care contin cafeina.
 
Acest medicament poate crea dependenta. Prin urmare, tratamentul trebuie sa fie de scurta durata.
 
Cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati alte medicamente care contin paracetamol, deoarece acest lucru poate duce la un supradozaj de paracetamol.
 
Din cauza inflamatiei colonului (colita ischemica) pot aparea dureri abdominale bruste sau sangerare rectala la administrarea de Caffetin Cold Plus. Daca manifestati aceste simptome gastro-intestinale, incetati utilizarea de Caffetin Cold Plus si adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau solicitati asistenta medicala. Vezi pct.4.
 
Daca prezentati eritem generalizat febril asociat cu pustule, incetati sa luati Caffetin Cold Plus si adresati-va medicului dumneavoastra sau solicitati asistenta medicala imediat. Vezi punctul 4.
 
Copii si adolescenti
 
Acest medicament nu trebuie administrat copiilor cu varsta sub 12 ani.
 
Efecte asupra testelor de laborator
 
Caffetin Cold Plus poate modifica rezultatele testelor antidoping efectuate la sportivi.
 
Caffetin Cold Plus impreuna cu alte medicamente
 
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
 
Datorita interactiunii cu anumite medicamente, efectele Caffetin Cold Plus sau ale acestor medicamente pot fi crescute sau reduse. Aceste efecte apar in cazul medicamentelor utilizate pentru:
 
 •   tratamentul depresiei (inhibitori de monoaminooxidaza, fluoxetina) si al altor afectiuni mentale (haloperidol);
 •   prevenirea coagularii sanguine (warfarina);
 •   reglarea miscarilor intestinale (metoclopramida);
 •   prevenirea gretii si varsaturilor (domperidona);
 •   reglarea concentratiilor sanguine ale colesterolului si ale altor lipide (colestiramina);
 •   tratamentul crizelor epileptice (barbiturice, antiepileptice);
 •   controlul hipertensiunii arteriale (metildopa);
 •   ameliorarea durerilor de cap din migrena (dihidroergotamina);
 •   tratamentul tuberculozei (rifampicina);
 •   tratament infectiilor bacteriene (cloramfenicol), precum si
 •   utilizarea impreuna cu alte medicamente care contin paracetamol.
 
Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua Caffetin Cold Plus:
 
Daca luati medicamente cum sunt anumite antidepresive sau antipsihotice, Caffetin Cold Plus poate interactiona cu aceste medicamente si pot sa apara modificari ale starii mentale (de exenplu agitatie, halucinatii, coma) si alte efecte, cum ar fi crestere a temperaturii corporale peste 38 °C, batai rapide ale inimii, tensiune arteriala oscilanta si reflexe exagerate, rigiditate musculara, lipsa coordonarii si/sau simptome gastro-intestinale (de exemplu greata, varsaturi, diaree).
 
Caffetin Cold Plus  impreuna cu alimente, bauturi si alcool
 
Comprimatele de  Caffetin Cold Plus pot fi luate cu sau fara alimente.
 
Nu consumati bauturi alcoolice in timpul tratamentului cu Caffetin Cold Plus. Acest medicament utilizat impreuna cu alcoolul etilic poate provoca leziuni la nivelul ficatului
 
Evitati produsele care contin cafeina, deoarece pot provoca stari de nervozitate si  cresterea ritmului batailor i inimii.
 
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
 
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
 
Medicul dumneavoastra sau farmacistul vor discuta despre posibilele beneficii si riscuri ale utilizarii Caffetin Cold Plus.
 
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
 
Caffetin Cold Plus poate provoca ameteli la anumite persoane si prin urmare poate influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. Aveti grija cand conduceti vehicule sau folositi utilaje pana cand stiti felul in care actioneaza acest medicament asupra dumneavoastra.
 
3. Cum sa  utilizati Caffetin Cold Plus   
 
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
 
Caffetin Cold Plus comprimate filmate este destinat administrarii orale.
 
Doza recomandata pentru adulti si copii peste 12 ani este de un comprimat filmat de patru ori pe zi. Se pot lua maxim doua comprimate administrare deodata. Intervalul de timp intre administrari nu trebuie sa fie mai mic de patru ore.
 
Doza zilnica trebuie limitata la maximum 2 comprimate de patru ori pe zi (8 comprimate in 24 ore).
 
Luati comprimatele filmate imediat ce le-ati scos din blister.
 
Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca mai mult de5 zile consecutive; daca simptomele dumneavoastra nu se amelioreaza sau se inrautatesc, adresati-va medicului pentru  indrumari.
 
Utilizarea la copii si adolescenti
 
Caffetin Cold Plus nu este recomandat pentru utilizare la copii cu varsta sub 12 ani.
 
Daca utilizati mai mult Caffetin Cold Plus decat trebuie
 
Daca luati mai mult decat doza recomandata, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului imediat, chiardumneavoastra va simtiti bine - acest lucru este necesar din cauza riscului de afectare grava, intarziata, a ficatului
 
Adresati-va imediat medicului sau celei mai apropiate institutii sanitare daca apar unele dintre urmatoarele simptome: iritabilitate, agitatie, tremuraturi, convulsii, batai lente sau neregulate ale inimii, tensiune arteriala mare, pierderea apetitului alimentar, senzatie si stare de rau, durere abdominala, tulburari de vedere, hiperactivitate, excitatie, ameteala si moleseala, halucinatii.
 
Daca luati mai mult Caffetin Cold Plus decat trebuie, pot sa apara urmatoarele simptome: greata si varsaturi, contractii musculare involuntare, agitatie, confuzie, somnolenta, tulburari ale starii de constienta, miscari rapide si involuntare ale ochilor, tulburari cardiace (batai rapide ale inimii), tulburari de coordonare, psihoza insotita de halucinatii vizuale si hiperexcitabilitate.
 
Alte simptome ce pot sa apara in cazul unui supradozaj masiv pot fi: coma, dificultati grave la respiratie si convulsii.
 
Contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra sau mergeti la spital daca apare oricare dintre simptomele de mai sus.
 
Daca uitati sa utilizati Caffetin Cold Plus   
 
Luati Caffetin Cold Plus  “la nevoie”, in functie de ameliorarea simptomelor. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
 
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale.
 
4. Reactii adverse posibile
 
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
 
In cadrul fiecarei grupe de frecventa, reactiile adverse sunt prezentate in ordinea descrescatoare a gravitatii.
 
 • foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
 • frecvente: pot afecta pana la 1 din 10 persoane
 • mai putin frecvente: pot afecta pana la 1 din 100 persoane
 • rare: pot afecta pana la 1 din 1000 persoane
 • foarte rare: pot afecta pana la 1 din 10000 persoane
 • cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile.
 
In primele 2 zile de tratament cu Caffetin Cold Plus, poate aparea brusc febra, inrosire a pielii sau multe pustule mici (simptome posibile ale pustulozei exantematice acute generalizate - PEGA). Vezi punctul 2. Opriti utilizarea daca prezentati aceste simptome si contactati medicul sau solicitati asistenta medicala imediat.
 
Rareori pot aparea urmatoarele reactii adverse: senzatie si stare de rau, stare de somnolenta, agitatie, nervozitate, ameteala, incapacitatea de a dormi, tensiune arteriala crescuta si batai rapide ale inimii.
 
Reactiile alergice grave sunt foarte rare si foarte rar pun viata in pericol. Orice simptom precum:  respiratie suieratoare, respiratie dificila, umflarea pleoapelor a fetei sau a buzelor, eruptie la nivelul pielii sau mancarime (in special care afecteaza intregul corp) trebuie raportat imediat medicului.
 
Au fost raportate cazuri foarte rare de reactii grave la nivelul pielii asociate cu utilizarea paracetamolului.
 
Inflamatie a colonului din cauza aportului insuficient de sange (colita ischemica) (frecventa necunoscuta).
 
Raportarea reactiilor adverse
 
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania   
 
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1
 
Bucuresti 011478- RO
 
Tel: + 4 0757 117 259
 
Fax: +4 0213 163 497
 
e-mail:  adr@anm.ro.
 
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.
 
5. Cum se pastreaza  Caffetin Cold Plus   
 
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
 
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP.
 
Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
 
A se pastra la temperaturi sub 25°C.
 
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
 
6. Continutul ambalajului si alte informatii
 
Ce contine Caffetin Cold Plus    
 
 •  Substantele active sunt: paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de dextrometorfan si acid ascorbic (vitamina C).
 
Fiecare comprimat filmat contine: 500 mg paracetamol, 30 mg clorhidrat de pseudoefedrina, 15 mg bromhidrat de dextrometorfan si 60 mg acid ascorbic (vitamina C).
 
 •  Celelalte componente sunt: nucleul comprimatului-amidon pregelatinizat, celuloza microcristalina, povidona, hipromeloza, croscarmeloza sodica, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu; film- Opadry Alb alcool polivinilic partial hidrolizat, macrogol 3350, dioxid de titan (E171), talc si Opadry Albastru  alcool polivinilic partial hidrolizat, macrogol 3350, dioxid de titan (E171), talc, culoare FD&C Blue No.2/ indigotin ( carmin indigo  lac de aluminiu  (Е132)).
 
Cum arata Caffetin Cold Plus  si continutul ambalajului
 
Se prezinta sub forma de comprimate filmate de forma oblonga, biconvexe, lungime aprox. 20 mm, latime aprox. 8 mm, de culoare albastra, cu linie mediana pe una dintre fete.
 
Linia mediana are numai rolul de a usura ruperea comprimatului pentru a fi inghitit usor si nu de divizare in doze egale.
 
Cutie cu 1 blister din film PVC/PVDC transparent si folie de Al a 10 comprimate filmate.
 
 
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
 
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
 
INN-FARM d.o.o
 
Maleseva ulica 14, 1000 Ljubljana
 
Slovenia
 
tel.: + 386 70 390 711
 
fax.: + 38659010103
 
e-mail: info@innfarm.si
 
Fabricant
 
Alkaloid-INT d.o.o.
 
Slandrova ulica 4,
 
1231 Ljubljana-Črnuče, Slovenia
 
tel.: +386 (1) 3004 290
 
fax: +386 (1) 3004 291
 
e-mail: info@alkaloid.si
 
Acest prospect a fost revizuit in noiembrie 2019.
 
 
Inapoi la prospecte Mergeti la produs