Gaviscon mentol x 200 ml susp. orala

Prospect Gaviscon mentol x 200 ml susp. orala

Mergeti la produs

Indicatii

Gaviscon Mentol Suspensie Orala apartine unui grup de medicamente numite “supresori ai refluxului”, care formeaza un strat protector peste continutul stomacului, impiedicand acidul gastric sa paraseasca stomacul, unde actioneaza, si sa patrunda in esofag, unde provoaca durere si disconfort.

Acest medicament este utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitatia acida, senzatia de arsura in capul pieptului si indigestia (legate de reflux) care apar, de exemplu, dupa mese sau in timpul sarcinii sau la pacientii cu simptome asociate esofagitei de reflux.

Compozitie

Substante active: fiecare 10 ml de suspensie orala contin alginat de sodiu 500 mg, hidrogenocarbonat de sodiu 267 mg si carbonat de calciu 160 mg.

Celelalte componente sunt: carbonat de calciu, carbomer, parahidroxibenzoat de metil (E218) si parahidroxibenzoat de propil (E216) , zaharina sodica, hidroxid de sodiu, aroma de menta nr. 4, aroma de menta nr. 5 si apa purificata.
Acest medicament nu contine zahar sau gluten.

Precautii

Nu utilizati medicamentul daca stiti ca sunteti alergic la oricare dintre componente. Acest medicament contine cantitati mici de sodiu (6,2 mmol/10ml) si calciu (1,6 mmol/10ml).

Daca vi s-a recomandat sa urmati o dieta cu restrictie de sodiu sau calciu, va rugam sa discutati cu medicul dumneavoastra.
Acest medicament contine hidroxibenzoat de metil (E218) si propil (E216), care pot provoca rareori reactii alergice (posibil intarziate).

Sarcina si alaptarea

Puteti lua acest medicament daca sunteti gravid sau alaptati.

Mod de administrare

Adulti si copii in varsta de peste 12 ani: 10-20 ml dupa mese si inainte de culcare (maxim de 4 ori pe zi).

Copii sub 12 ani: se va administra numai la recomandarea medicului.

Daca ati uitat sa luati o doza, nu este necesar sa dublati doza data viitoare ci doar continuati sa luati medicamentul asa cum ati luat si inainte.

Daca luati prea mult din acest medicament, este putin probabil sa va afecteze in vreun fel. Totusi, va puteti simti balonati. Adresati-va medicului daca aceasta senzatie nu dispare.

Forma de prezentare

Cutie cu 1 flacon din sticla bruna x 200 ml suspensie orala + dispozitiv de masurare din PP gradat.

Mergeti la produs Inapoi la prospecte