Hepathrombin 30000 ung. x 40g

Prospect Hepathrombin 30000 ung. x 40g

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine INFORMATII importante pentru dumneavoastra.

Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa utilizati Hepathrombin, cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe INFORMATII sau sfaturi.

Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 4-5 zile.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:

 1. Ce este Hepathrombin si pentru ce se utilizeaza
 2. Inainte sa utilizati Hepathrombin
 3. Cum sa utilizati Hepathrombin
 4. Reactii adverse posibile
 5. Cum se pastreaza Hepathrombin
 6. INFORMATII suplimentare

 

1. CE ESTE HEPATHROMBIN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Este un medicament care contine heparina naturala sub forma de unguent. In compozitia acestui medicament, pe langa heparina, s-au adaugat alantoina si dexpantenol. Heparina are efect anticoagulant prin care previne dezvoltarea trombilor. Absorbtia heparinei prin piele este foarte rapida si se depune in stratul granulos al epidermei manifestand astfel o actiune exclusiv locala. Alantoina si dexpantenolul contribuie la epitelizarea, granularea si regenerarea tisulara. Baza de unguent favorizeaza penetrarea componentelor active prin piele.

Hepathrombin unguent este indicat ca adjuvant in:

 • tromboza venoasa superficiala, tromboflebita, flebita, sindrom prevaricos, sindrom postflebitic, ulcer de gamba;
 • leziuni posttraumatice: hematoame, contuzii, luxatii;
 • bursita, tenosinovita.

 

2. INAINTE SA UTILIZATI HEPATHROMBIN

Nu utilizati Hepathrombin

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la heparina sodica, alantoina, dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale Hepathrombin;
 • daca aveti ulcer de gamba sangerand.

 

Aveti grija deosebita cand utilizati Hepathrombin

Medicamentul nu se aplica pe rani deschise, incluzand ulcer varicos sangerand si zone suprainfectate. In caz de ulceratii varicoase, unguentul se aplica sub forma unui inel, cu latimea de 4 cm.

Trebuie evitat contactul unguentului cu ochii sau mucoasele. In cazul aparitiei unei eruptii cutanate, administrarea trebuie intrerupta imediat. Dupa fiecare aplicare, mainile trebuie spalate. In cazul in care unguentul este aplicat in mod repetat de catre o alta persoana, aceasta trebuie sa poarte manusi de protectie.

Daca simptomele persista sau se inrautatesc dupa 4-5 zile trebuie sa va adresati medicului. Nu se vor depasi dozele recomandate.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

In cazul utilizarii medicamentului in dozele recomandate si datorita absorbtiei sistemice scazute a substantelor active este putin probabil sa se produca interactiuni medicamentoase semnificative clinic.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Medicamentul poate fi utilizat in sarcina si alaptare numai pe perioade scurte si la indicatia medicului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Hepathrombin nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. CUM SA UTILIZATI HEPATHROMBIN

Utilizati intotdeauna Hepathrombin exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Tratamentul se incepe cu Hepathrombin 500 UI/g, iar pentru continuarea tratamentului si preventiv se utilizeaza Hepathrombin 300 UI/g.

Unguentul se aplica la nivelul ariei cutanate afectate si in jur, de 2-3 ori pe zi si se maseaza usor. In caz de inflamatie a venelor, zona nu se maseaza, ci doar se aplica medicamentul intr-un strat subtire, pe suprafata afectata, apoi se acopera cu pansament ocluziv sau elastic. In caz de ulceratie varicoasa, unguentul se aplica sub forma unui inel cu latimea de 4 cm.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Hepathrombin

Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj cu Hepathrombin.

Daca uitati sa utilizati Hepathrombin

Aplicati unguentul imediat ce va amintiti. Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Reactiile adverse asociate terapiei cu Hepathrombin, conform studiilor clinice, au fost comparabile ca intensitate si frecventa cu placebo. Foarte rar, a fost raportata aparitia de eruptii cutanate in urma aplicarii medicamentului.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementiona- ta in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA HEPATHROMBIN

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Hepathrombin dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Hepathrombin

Substantele active sunt: heparina sodica, alantoina si dexpantenol. Hepathrombin 300 UI/g, unguent

Un gram unguent contine heparina sodica 300 UI, alantoina 3 mg si dexpantenol 4 mg.

Hepathrombin 500 UI/g, unguent

Un gram unguent contine heparina sodica 500 UI, alantoina 3 mg si dexpantenol 4 mg.

Celelalte componente sunt: bronopol, carbomer 934, ceara microcristalina cu structura ozocherit, esterul acidului fosforic cu tri-alchil-tetraglicoleter, levomentol, parafina lichida, miristat de isopropyl, monostearat de gliceril, edetat disodic, trolamina, vaselina alba, apa puri- ficata.

Cum arata Hepathrombin si continutul ambalajului

Unguent omogen, de culoare alba.

Cutie cu un tub din Al a 40 g unguent

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul

Stada Hemofarm S.R.L.

Str. Zugrav Nedelcu nr. 3, Timisoara, Romania

Acest prospect a fost aprobat in Septembrie 2008

Inapoi la prospecte