Nicergolina LPH 30mg x 2blist. x 15cpr.film. LBM

Prospect Nicergolina LPH 30mg x 2blist. x 15cpr.film. LBM

Mergeti la produs

Compozitie

Nicergolina LPH 5 mg

Un comprimat filmat contine nicergolina 5 mg si excipienti:

nucleu: celuloza microcristalina, amidon de porumb, povidona, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu;

film: Opaglos 2 97W32013 Yellow*.

Nicergolina LPH 10 mg

Un comprimat filmat contine nicergolina 10 mg si excipienti: nucleu: celuloza microcristalina, amidon de porumb, povidona, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film: Opaglos 2 97W26765 Brown**.

Nicergolina LPH 30 mg

Un comprimat filmat contine nicergolina 30 mg si excipienti: nucleu: celuloza microcristalina, amidon de porumb, povidona, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film: Opaglos 2 97W26766 Brown***.

*Compozitie: carboximetilceluloza sodica (E 466), maltodextrina/dextrina, glucoza monohidrat, lecitina (soia) (E 322), dioxid de titan (E 171), oxid galben de fer (E 172)

**Compozitie: carboximetilceluloza sodica (E 466), maltodextrina/dextrina, glucoza monohidrat, lecitina (soia) (E 322), dioxid de titan (E 171), talc, oxid galben de fer (E 172), oxid rosu de fer (E 172)

***Compozitie: carboximetilceluloza sodica (E 466), maltodextrina/dextrina, glucoza monohidrat, lecitina (soia) (E 322), dioxid de titan (E 171), oxid galben de fer (E 172), oxid rosu de fer (E 172),

Ponceau 4R (E 124)

Grupa farmacoterapeutica: vasodilatatoare periferice, alcaloizi din ergot

Indicatii terapeutice

Adjuvant in:

  • tratamentul simptomatic al deficitului patologic cognitiv si neurosenzitiv cronic al pacientilor in varsta (cu exceptia bolii Alzheimer si a altor demente);
  • tratamentul claudicatiei intermitente care apare in cadrul arteriopatiilor obliterante cronice ale membrelor inferioare (stadiul 2);
  • tulburarilor circulatiei retiniene si cohleo-vestibulare.

 

Contraindicatii

  • Hipersensibilitate la nicergolina sau la oricare dintre excipientii medicamentului;
  • Infarct miocardic acut;
  • Bradicardie marcata (< 50/min);
  • Sangerari acute;
  • Asocierea cu simpatomimetice α- sau β-adrenergice.

 

Precautii

Medicamentul contine glucoza; daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Excipientul Ponceau 4R Nicergolina LPH 30 mg poate provoca reactii alergice.

Interactiuni

Nicergolina poate potenta efectul medicamentelor antihipertensive, a anticoagulantelor si antiagregantelor plachetare.

Atentionari speciale

Se recomanda prudenta si folosirea de doze mici in caz de hipotensiune arteriala sau bradicardie.

Deoarece calea renala este principala cale de eliminare a nicergolinei, si a metabolitilor sai se recomanda o reducere a dozei la pacientii cu insuficienta renala.

Sarcina si alaptarea:

Studii experimentale folosind doze mari de nicergolina au evidentiat un potential embriotoxic si teratogen. Nu sunt disponibile studii la femeia gravida. Nu se recomanda administrarea de nicergolina in timpul sarcinii si alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nicergolina poate afecta capacitatea de reactie a pacientului, de aceea se recomanda ca aceste activitati sa fie evitate pana in momentul in care efectul asupra persoanei in cauza este bine cunoscut si evaluat.

Doze si mod de administrare

Doza uzuala este, la inceput, de 30 - 60 mg nicergolina pe zi administrata in 2 - 3 prize, urmata apoi de o doza zilnica de intretinere de 15 - 30 mg nicergolina administrata in una sau mai multe prize.

Se administreaza intre mese.

Comprimatele nu sunt divizibile, de aceea in functie de doza se va alege forma farmaceutica cu concentratia corespunzatoare.

Reactii adverse

Au fost raportate cazuri rare de reactii adverse usoare, in general legate de actiunea vasculotropa a medicamentului: hipotensiune arteriala, ameteala, bradicardie, bufeuri vasomotorii, tulburari gastrointestinale usoare, senzatie de caldura, roseata cutanata, somnolenta sau insomnie; cazuri rare de pneumopatii interstitiale izolate sau asociate cu o atingere pleurala, atingere pleurala izolata, pneumopatie fibrozanta.

Supradozaj

Ingerarea unor cantitati mari de nicergolina poate determina hipotensiune arteriala si bradicardie. Tratamentul consta in evacuarea continutului gastric si sustinerea functiei hemodinamice.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din AL/PVC a cate 15 comprimate filmate

Cutie cu 100 blistere din AL/PVC a cate 15 comprimate filmate

Producator

S.C. LaborMed Pharma S.A.

Bd. Theodor Pallady nr. 44 B, sector 3, Bucuresti, Romania

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata

NICERGOLINA LPH 5 mg

S.C. LaborMed Pharma S.A.

NICERGOLINA LPH 10 mg NICERGOLINA LPH 30 mg S.C. LaborMed Pharma S.A.

Data ultimei verificari a prospectului - Mai, 2011

Inapoi la prospecte Mergeti la produs