Nidoflor crema x15 g IS

Prospect Nidoflor crema x15 g IS

Mergeti la produs

Prospect: INFORMATII pentru utilizator

Nidoflor Prospect

- crema

Compozitie

100 g crema contin nistatina 10.000.000 UI, sulfat de neomicina 0,382 g, triamcinolon acetonid 0,100 g si excipienti: alcool cetosteari’lic emulgator tip A, octildodecanol, glicerol, p-hidroxibenzoat de metil (E218), p-hidroxibenzoat de propil (E216), apa purificata.

Grupa farmacoterapeutica

Corticosteroizi cu potenta moderata in combinatie cu antibiotice.

Indicatii terapeutice

Intertrigo de natura microbiana, candidozica sau mixta, perionichii si dermite alergice de contact, microbiene sau candidozice. Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului. Tuberculoza, viroze cutanate (inclusiv Herpes simplex, vaccina si varicela). Leziuni ulceroase. Acnee.

Acnee rozacee. Aplicare palpebrala (risc de glaucom).

Copii cu varsta sub 2 ani, datorita posibilitatii absorbtiei cutanate a neomicinei, cu riscototoxic.

Precautii

In cazul unei infectii severe cu germeni rezistenti la neomicina, aparute in timpul tratamentului de lunga durata, trebuie intrerupta utilizarea produsului si se va institui antibioterapie sistemica, conform antibiogramei. Se vor aplica masurile de igiena locala si prevenire a reinfectarii: zona afectata se va mentine cat mai uscata posibil.

Trebuie evitat contactul produsului cu ochii. In cazul in care dupa 2-3 saptamani de tratament nu se observa nici o ameliorare, pacientul trebuie sa se adreseze medicului.

Prezenta glucocorticoidului nu impiedica eventualele manifestari alergice datorate neomicinei, dar poate influenta manifestarea lor clinica.

Interactiuni

Nu se cunosc.

Atentionari speciale

Copii

La copii, produsul poate provoca efecte toxice sistemice; utilizarea indelungata poate influenta in mod negativ cresterea si dezvoltarea acestora. Ca urmare, in timpul tratamentului cu Nidoflor® copiii trebuie supravegheati atent de catre medic.

Sarcina si alaptarea

Deoarece glucocorticoizii aplicati topic pot fi absorbiti sistemic, utilizarea produsului in timpul sarcinii se va face numai dupa evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern/risc potential fetal; Nidoflor® trebuie aplicat numai pe suprafete cutanate mici, in cantitati mici si cat mai putin timp posibil. Glucocorticoizii sistemici se excreta in laptele matern, putand provoca reactii adverse, cum este incetinirea cresterii, la sugar. Nu se cunoaste daca nistatina sau triamcinolonul acetonid aplicate topic se excreta in laptele matern. Se recomanda evitarea aplicarii produsului pe sani in timpul alaptarii, datorita riscului de ingestie de catre sugar.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.  Nidoflor® nu are efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Produsul Nidoflor® se aplica in strat subtire pe zona cutanata afectata, de 2-3 ori pe zi, masand usor, circular, zona, pentru a favoriza patrunderea cremei.

Rareori, pot sa apara reactii de intoleranta la una dintre componentele cremei, care sa necesite intreruperea administrarii si masuri terapeutice adecvate.

Pot sa apara manifestari alergice la neomicina, mai ales dupa tratament prelungit si in caz de aplicare pe suprafete cutanate mari.

Dupa tratamente prelungite cu aplicarea cremei pe arii cutanate mari, pot sa apara fenomene de hipercorticism reactional datorita glucocorticoidului: oboseala, adinamie, somnolenta sau agitatie si insomnie, declansarea unui diabet zaharat anterior latent, osteoporoza si intarzierea cresterii la copii. Analizele hematologice pot pune in evidenta eozinofilie sau anemie usoara. Excretia sodiului creste uneori, concomitent cu scaderea eliminarii potasiului. Mult mai rar se observa fenomene de hipercorticism, la pacientii cu deficit functional hepatic sau renal.

Supradozaj

Nu au fost semnalate cazuri de supradozaj cu Nidoflor®. Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor. Cutie cu1 tub 15g crema.

Producator

AntibioticeSA, Romania

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata Antibiotice SA

Str. Valea Lupului nr. 1, lasi, Romania

Data ultimei verificari a prospectului Decembrie 2003

Orice reclamatie va fi insotita de cutia cu datele de identificare ale produsului.

 

Inapoi la prospecte Mergeti la produs