Nurofen Express 200 mg x 20 caps. moi

Prospect Nurofen Express 200 mg x 20 caps. moi

Mergeti la produs

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.

Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa luati Nurofen Express cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.

Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 3 zile in cazul in care aveti febra si dupa 4 zile in cazul calmarii durerilor.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:

 1. Ce este Nurofen Express si pentru ce se utilizeaza
 2. Inainte sa luati Nurofen Express
 3. Cum sa luati Nurofen Express
 4. Reactii adverse posibile
 5. Cum se pastreaza Nurofen Express
 6. Informatii suplimentare

 

1. CE ESTE NUROFEN EXPRESS SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Ibuprofenul apartine unei grupe de medicamente numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceste medicamente amelioreaza simptomele prin modificarea raspunsului organismului la durere, inflamatie si temperatura mare. Nurofen Express se descompune usor in organism, iar substanta activa care este eliberata din capsula este absorbita usor in corp, pentru a ajunge rapid la locul durerii.

Nurofen Express este utilizat pentru:

 • ameliorarea durerilor usoare pana la moderate, cum sunt dureri de cap, dureri de dinti;
 • reducerea febrei si durerii asociate cu raceala comuna.

 

2. INAINTE SA LUATI NUROFEN EXPRESS

Nu luati Nurofen Express

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la ibuprofen, Ponceau 4R (E124) sau la oricare dintre celelalte componente ale Nurofen Express;
 • daca ati avut dificultati la respiratie, astm bronsic, secretii nazale, umflare sau urticarie dupa utilizarea acidului acetilsalicilic (cunoscut sub denumirea de aspirina) sau a altor analgezice similare (AINS);
 • daca aveti (sau ati avut doua sau mai multe episoade) ulcer gastric sau hemoragii gastrice;
 • daca aveti antecedente de hemoragii gastro-intestinale sau perforari determinate de tratamentul anterior cu AINS;
 • daca aveti boala severa a ficatului, a rinichilor, boala cardiaca coronariana severa sau insuficienta cardiaca;
 • sau se administreaza la copii cu greutatea mai mica de 20 kg;
 • daca aveti hemoragie cerebrovasculara sau alte hemoragii active;
 • daca aveti tulburari de formare a celulelor din sange a caror cauza nu a fost stabilita;
 • prezentati deshidratare severa (provocata de varsaturi, diaree sau administrarea unei cantitati insuficiente de lichide);
 • in timpul ultimelor trei luni de sarcina (vezi mai jos).

 

Aveti grija cand utilizati Nurofen Express

 • daca aveti anumite boli ale pielii [lupus eritematos sistemic (LES) sau boala mixta a tesutului conjunctiv]. Daca prezentati reactii adverse grave la nivelul pielii, cum sunt dermatita exfoliativa, sindromul Stevens-Johnson si necroliza epidermica toxica. Utilizarea Nurofen Express trebuie oprita imediat la prima aparitie a eruptiei pe piele, leziunilor mucoaselor sau a oricaror alte semne de reactii alergice;
 • daca aveti boala ereditara de formare a celulelor din sange (porfirie intermitenta acuta);
 • daca aveti sau ati avut boli ale intestinului (colita ulcerativa sau boala Crohn);
 • daca aveti sau ati avut tensiune arteriala mare si/sau insuficienta cardiaca;
 • daca aveti functia ficatului redusa;
 • daca aveti boli ale ficatului;
 • imediat dupa interventii chirurgicale majore;
 • daca aveti sau ati avut astm bronsic sau boli alergice, deoarece este posibil sa apara dificultati la respiratie;
 • daca aveti rinita alergica, polipi nazali sau tulburari respiratorii obstructive cronice, deoarece exista un risc crescut de reactii alergice. Reactiile alergice se pot prezenta ca episoade de astm bronsic (asa-numitul astm bronsic indus de analgezice),edem Quincke sau urticarie;
 • se recomanda a se evita utilizarea Nurofen Express in cazurile de varsat de vant (varicela);
 • medicamentele cum este Nurofen Express pot fi asociate unui risc usor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Orice risc este mai probabil la utilizarea unor doze mari sau in caz de tratament prelungit. Nu depasiti doza recomandata sau durata tratamentului (3 zile daca aveti febra si 4 zile pentru calmarea durerilor);
 • daca aveti probleme ale inimii, accident vascular cerebral in antecedente sau considerati ca ati putea prezenta risc de aparitie a acestor boli (de exemplu, daca aveti tensiune arteriala mare, diabet zaharat, valori mari ale colesterolului sau daca sunteti fumator), ar trebui sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul;
 • daca aveti tulburari de coagulare a sangelui;
 • in cazul administrarii prelungite a Nurofen Express, este necesar sa se verifice in mod regulat valorile functiilor ficatului, rinichilor, precum si valorile hemoleucogramei;
 • utilizarea in asociere cu AINS, inclusiv cu inhibitorii specifici ai ciclooxigenazei-2, creste riscul de reactii adverse (vezi punctul „Utilizarea altor medicamente”) si trebuie evitata.

 

Reactiile adverse sunt minimalizate prin utilizarea dozei eficace minime, pentru cea mai scurta perioada.

Varstnicii prezinta un risc crescut de reactii adverse.

In general, utilizarea obisnuita a analgezicelor (de mai multe feluri) poate determina probleme ale rinichilor, severe si de durata. Acest risc poate creste in conditii de solicitare fizica, asociata cu pierderea sarurilor si deshidratare. Prin urmare, in aceste cazuri, utilizarea analgezicelor trebuie evitata.

In cazul utilizarii prelungite a analgezicelor, pot sa apara dureri de cap, care nu trebuie tratate cu doze mai mari din aceste medicamente.

Daca vreuna dintre afectiunile mentionate mai sus va ingrijoreaza, inainte de a utiliza Nurofen Express, adresati-va unui medic.

Utilizarea altor medicamente

Ce trebuie sa evitati cand utilizati alte medicamente?

Anumite medicamente anticoagulante (care actioneaza impotriva coagularii sangelui) (de exemplu, acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina), anumite medicamente antihipertensive (inhibitori ai ECA, cum este captoprilul, blocante ale receptorilor beta, antagonisti ai angiotensinei II) si chiar alte medicamente pot influenta efectul ibuprofenului sau efectul lor poate fi influentat de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare, adresati-va intotdeauna unui medic, inainte de a utiliza ibuprofen impreuna cu alte medicamente.

Utilizarea Nurofen Express cu alimente si bauturi

Inghititi capsulele cu apa. Se recomanda ca pacientii cu stomac sensibil sa ia Nurofen Express cu alimente. Daca este administrat la scurt timp dupa masa, debutul actiunii Nurofen Express poate intarzia. Daca se intampla acest lucru, nu luati mai mult Nurofen Express decat este recomandat la pct. „Cum sa luati Nurofen Express” de mai jos sau pana a trecut intervalul corect pentru administrarea urmatoarei doze.

Anumite reactii adverse, cum sunt cele de la nivelul tractului gastro-intestinal, sunt mai probabile in cazul consumului concomitent de alcool si Nurofen Express.

Sarcina si alaptarea

Nu luati acest medicament in timpul ultimelor trei luni de sarcina. Evitati utilizarea acestui medicament in primele 6 luni de sarcina, cu exceptia cazului in care medicul va recomanda altfel. Acest medicament trece in laptele matern, dar poate fi utilizat in timpul alaptarii daca este luat in doza recomandata si pentru cea mai scurta perioada posibila.

Acest medicament apartine unei grupe de medicamente (AINS) care poate afecta fertilitatea la femei.

Acest efect este reversibil la intreruperea administrarii medicamentului.

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Acest medicament nu are niciun efect sau are un efect neglijabil asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje, daca este utilizat pe termen scurt si in dozele recomandate.

Informatii importante privind unele componente ale Nurofen Express

Acest medicament contine sorbitol. Daca medicul v-a spus ca aveti o intoleranta la unele glucide, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament.

Acest medicament contine colorantul Ponceau 4R (E124). Acesta poate cauza reactii alergice.

3. CUM SA LUATI NUROFEN EXPRESS

Luati intotdeauna Nurofen Express exact asa cum este mentionat in acest prospect. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Daca medicul dumneavoastra nu v-a recomandat alte doze, dozele uzuale standard sunt:

Adulti si adolescenti cu greutatea de aproximativ 40 kg

Doza initiala: luati 1 sau 2 capsule (200 mg sau 400 mg ibuprofen) cu apa. Daca este nevoie, mai luati doze suplimentare de 1 sau 2 capsule (200-400 mg ibuprofen), dar nu depasiti doza totala de 6 capsule intr-un interval de 24 de ore. Intervalul intre administrarea dozelor nu trebuie sa fie mai mic de 4 ore pentru doza de 200 mg si de 6 ore pentru doza de 400 mg.

Copii cu greutatea  corporala cuprinsa  intre  20  si  39 kg (cu varsta de aproximativ 6 ani):

Nurofen Express trebuie utilizat doar la copiii care au o greutate corporala de cel putin 20 kg. Doza zilnica totala maxima de ibuprofen este de 20-30 mg per kg greutate corporala, divizata in 3 pana la 4 doze unice. Intervalul intre administrarea dozelor nu trebuie sa fie mai mic de 6 ore. Nu depasiti doza zilnica recomandata maxima. Este recomandat sa nu se depaseasca o doza totala de 30 mg ibuprofen/kg, intr-un interval de 24 de ore. In cazul utilizarii Nurofen Express la copii, puteti folosi urmatoarele recomandari de doze:

 

Greutate corporala

Doza

Cat de des?

Copii cu greutatea de 20 kg

- 29 kg

1 capsula

(200 mg ibuprofen)

Daca este nevoie, luati o alta capsula dupa un interval de cel putin 8 ore.

Maxim 3 capsule (pana la 600 mg ibuprofen) intr-un interval de 24 de ore

Copii cu greutatea de 30 kg

- 39 kg

1 capsula

(200 mg ibuprofen)

Daca este nevoie, luati o alta capsula dupa un interval de cel putin 6 pana la 8 ore.

Maxim 4 capsule (pana la 800 mg ibuprofen) intr-un interval de 24 de ore

 

Mod de administrare

Pentru administrare orala. A nu se mesteca.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca efectul acestui medicament este mai mare sau mai mic decat va asteptati.

Daca este necesar sa luati Nurofen Express pentru o perioada mai mare de 3 zile in cazul in care aveti febra sau mai mult de 4 zile in cazul calmarii durerilor sau daca simptomele dumneavoastra se agraveaza, adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca luati mai mult decat trebuie din Nurofen Express

Adresati-va imediat unui medic. Este posibil sa apara urmatoarele semne: greata, varsaturi, dureri de stomac, dureri de cap, ameteli si somnolenta. Rar: tensiune arteriala mica si pierdere a constientei (convulsii mioclonice la copii), respiratie redusa (deprimare respiratorie) si colorarea in albastru a pielii si mucoaselor (cianoza).

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Nurofen Express poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse pot fi minimalizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace, pentru cea mai scurta durata necesara pentru ameliorarea simptomelor. Desi reactiile adverse sunt mai putin frecvente, puteti prezenta una dintre reactiile adverse cunoscute ale AINS. Daca prezentati reactii adverse sau daca aveti ingrijorari, intrerupeti administrarea medicamentului si adresati-va medicului dumneavoastra cat mai repede posibil. Persoanele varstnice care utilizeaza acest medicament prezinta un risc crescut de a dezvolta probleme asociate reactiilor adverse.

Evaluarea reactiilor adverse se bazeaza pe urmatoarele frecvente:

foarte frecvente

afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10

frecvente

afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100

mai putin frecvente

afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000

 

rare

afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000

foarte rare

afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000

cu frecventa

necunoscuta

care nu poate fi estimata din datele disponibile

Reactiile adverse pot include:

Infectii si infestari

Foarte rare: in mod exceptional, infectii ale pielii in timpul varicelei (varsat de vant). A fost descrisa exacerbare a inflamatiilor provocate de infectii (de exemplu, fasciita necrozanta), asociata cu utilizarea anumitor analgezice (AINS).

Daca in timpul utilizarii Nurofen Express apar semne ale unei infectii sau infectia se agraveaza, trebuie sa va adresati imediat medicului. Urmeaza sa se investigheze daca exista indicatie pentru terapie antiinfectioasa/antibiotica. In cursul tratamentului cu ibuprofen au fost observate simptome ale meningitei aseptice, cu rigidizare a gatului, dureri de cap, greata, varsaturi, febra sau tulburari de constienta. Pacientii cu boli autoimune (LES, boala mixta a tesutului conjunctiv) par a fi predispusi.

Tulburari hematologice si limfatice

Foarte rare: probleme ale formarii celulelor din sange – primele semne sunt: febra, durere in gat, ulcere superficiale la nivelul gurii, simptome asemanatoare racelii, oboseala severa, hemoragii nazale si la nivelul pielii. In aceste cazuri, trebuie sa intrerupeti imediat tratamentul si sa va adresati medicului. Nu trebuie sa efectuati niciun fel de autotratament cu analgezice sau medicamente care reduc febra (medicamente antipiretice).

Tulburari ale sistemului imunitar

Mai putin   frecvente : reactii de hipersensibilitate cu eruptii pe piele si mancarimi, precum si episoade de astm bronsic. Trebuie sa intrerupeti administrarea Nurofen Express si sa informati imediat medicul.

Foarte rare: reactii de hipersensibilitate severe - semnele pot fi: umflare a fetei, limbii si gatului, dificultati la respiratie, batai rapide ale inimii, tensiune arteriala mica, soc sever. Daca apare unul dintre aceste simptome, lucru ce se poate intampla chiar de la prima administrare, este necesara interventia imediata a unui medic.

Tulburari psihice

Foarte rare: reactii psihotice, depresie

Tulburari ale sistemului nervos

Mai putin frecvente : dureri de cap, ameteli, insomnie, agitatie, iritabilitate si oboseala

Tulburari oculare

Mai putin frecvente: tulburari de vedere

Tulburari acustice si vestibulare

Rare: tinitus (zgomote in urechi)

Tulburari cardiace

Foarte rare: in asociere cu tratamentul cu AINS in doze mari au fost raportate palpitatii, insuficienta cardiaca, infarct miocardic, edem, hipertensiune arteriala

Tulburari vasculare

Foarte rare: hipertensiune  arteriala

Tulburari gastro-intestinale

Frecvente: afectiuni la nivelul tractului gastro-intestinal, cum sunt arsuri in capul pieptului, dureri de stomac si greata, diaree, varsaturi, flatulenta (vanturi) si  constipatie, precum si pierderi minore de sange in stomac si/sau intestin care, in cazuri exceptionale, pot cauza anemie.

Mai putin frecvente : perforare sau hemoragie gastro-intestinala, scaune inchise la culoare si varsaturi cu sange, agravare a bolii intestinale preexistente (colita ulcerativa sau boala Crohn), gastrita.

Foarte rare: esofagita, pancreatita, formare a stricturilor intestinale cu aspect de diafragma

In cazul unei dureri puternice localizate in etajul abdominal superior, a varsaturilor cu sange sau scaunelor negre, trebuie sa opriti tratamentul si sa va adresati unui medic.

Tulburari hepatobiliare

Foarte rare: afectare a ficatului (primele semne pot fi colorarea pielii in galben), distrugere hepatica, in special in cazul terapiei pe termen lung, insuficienta hepatica, hepatita acuta.

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat

Foarte rare:  forme severe de reactii cutanate, incluzand eruptia pe piele cu inrosire si basici, sindromul Stevens-Johnson si necroza a tesuturilor.

Tulburari renale si ale cailor urinare

Rare: medicamentele cum este Nurofen Express pot provoca foarte rar boli ale rinichilor. Durerea la nivelul spatelui si abdomenului inferior si/sau la nivelul intregului abdomen, urina cu sange si febra pot fi semne ale afectarii rinichilor (necroza papilara). De asemenea, rar este posibil sa apara concentratii mari ale ureei in sange.

Foarte rare: eliminare a unei cantitati mai mici de urina decat in mod normal si umflare (in special la pacientii cu tensiune arteriala mare sau functie redusa a rinichilor); umflare (edem) si urina tulbure (sindrom nefrotic); boala inflamatorie a rinichilor (nefrita interstitiala) care poate duce la insuficienta renala acuta. Daca apare vreunul dintre simptomele mentionate mai sus sau daca aveti o stare generala proasta, intrerupeti administrarea Nurofen Express si adresati-va imediat medicului dumneavoastra, deoarece acestea ar putea fi primele semne ale unei afectari a rinichilor sau ale unei insuficiente renale.

Medicamentele cum este Nurofen Express pot fi asociate cu un risc usor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA NUROFEN EXPRESS

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Nurofen Express dupa data de expirare inscrisa pe cutie sau blister, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A nu se pastra la frigider sau congela.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Nurofen Express

Substanta activa este ibuprofenul. Fiecare capsula contine ibuprofen 200 mg.

Celelalte componente sunt:

Continutul capsulei: macrogol 600, hidroxid de potasiu (puritate minim 85%), apa purificata

Capsula: sorbitol lichid partial deshidratat (E420), gelatina, Ponceau 4R (E124)

Cerneala de imprimare: Opacode WB alb NS-78-18011 [(care contine dioxid de titan (E171), propilenglicol, hipromeloza 2910 (E464)].

Cum arata Nurofen Express si continutul ambalajului

Capsulele moi sunt ovale, de culoare rosie, transparente, imprimate pentru identificare. Capsulele sunt disponibile in cutii care contin 2, 4, 6, 8, 10, 12, 16, 20 sau 24 de capsule moi.

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Reckitt Benckiser Healthcare International Limited

103-105 Bath Road, Slough, Berkshire SL1 3UH, Marea Britanie

Producatorul

Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd.

Thane Road, Nottingham, NG90 2 DB, Marea Britanie

Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:

Austria

Nurofen Rapid 200 mg Weichkapseln

Bulgaria

Nurofen Express 200 mg Soft Capsules

Cipru

Nurofen 200mg Liquid Capsules

Republica Ceha

Nurofen Rapid 200 mg Capsules

Estonia

Nurofen Ultra Express 200 mg pehmekapslid

Finlanda

Nuroflash

Franta

NUROFLASH 200mg capsule molle

Germania

Nurofen Immedia 200mg Weichkapseln

Grecia

Nurofen 200mg Μαλακες κ?ψουλες

Ungaria

Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula

Islanda

Nurofen Expresst

Letonia

Nurofen Ultra Express 200 mg m?kst?s kapsulas

Lituania

Nurofen Ultra Express 200 mg minkštos kapsul?s

Malta

Nurofen Express 200mg capsules

Olanda

Nurofen Zavance Lea 200 mg liquid capsules

Polonia

Nurofen Express Femina

Romania

NUROFEN EXPRESS 200 mg capsule moi

Republica Slovaca

Nurofen Rapid 200 mg Capsules, mäkké kapsuly

Slovenia

Nurofen Immedia 200mg mehke kapsule

Acest prospect a fost aprobat in Aprilie 2013.

Mergeti la produs Inapoi la prospecte