Avelox 400 mg x 5 compr.film.

Prospect Avelox 400 mg x 5 compr.film.

Mergeti la produs

PROSPECT: INFORMATII PENTRU UTILIZATOR

Avelox 400 mg, comprimate filmate

Moxifloxacina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.

Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devin grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:

  1. Ce este Avelox si pentru ce se utilizeaza
  2. Inainte sa utilizati Avelox
  3. Cum sa utilizati Avelox
  4. Reactii adverse posibile
  5. Cum se pastreaza Avelox
  6. INFORMATII suplimentare

 

1. CE ESTE AVELOX 400 mg COMPRIMATE FILMATE SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Avelox contine substanta activa, moxifloxacina, care apartine unui grup de antibiotice, numite fluorochinolone. Avelox actioneaza prin omorarea bacteriilor care provoaca infectii.

Avelox se foloseste la pacientii cu varsta de 18 ani sau peste pentru tratamentul urmatoarelor infectii bacteriene cand acestea sunt determinate de bacterii impotriva carora moxifloxacina este activa:

infectii ale sinusurilor, inrautatirea brusca a inflamatiilor de lunga durata a cailor respiratorii sau a infectiilor pulmonare (pneumonie) dobandite in afara spitalului (cu exceptia cazurilor severe).

Avelox trebuie utilizat in tratamentul acestor infectii numai cand antibioticele obisnuite nu pot fi utilizate sau nu au avut efect.

infectii usoare pana la moderate ale tractului genital superior feminin (afectiuni inflamatorii pelvine), incluzand infectiile trompelor si infectii ale mucoasei uterine.

Avelox comprimate nu sunt suficiente ca terapie unica in acest tip de infectii si de aceea alte antibiotice trebuie prescrise de medicul dumneavoastra impreuna cu Avelox comprimate pentru tratamentul infectiilor tractului genital superior feminin (vezi pct. 2. Inainte sa luati Avelox, Aveti grija deosebita cand utilizati Avelox, Inainte sa luati Avelox 400 mg comprimate filmate).

2. INAINTE SA LUATI AVELOX 400 mg COMPRIMATE FILMATE

Adresati-va medicului daca nu sunteti sigur ca faceti parte din unul dintre grupurile de pacienti descrise mai jos.

Nu luati Avelox 400 mg comprimate filmate

  • Daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa, moxifloxacina, la oricare alt antibiotic chinolonic sau la oricare dintre celelalte componente (vezi pct. 6 INFORMATII suplimentare) ale Avelox 400 mg comprimate filmate
  • Daca sunteti gravida sau alaptati;
  • Daca aveti varsta sub 18 ani.
  • Daca ati avut boli sau afectari ale tendoanelor asociate cu tratamentul cu antibiotice chinolonice (vezi pct. Aveti grija deosebita cand utilizati Avelox si 4. Reactii adverse posibile).
  • Daca ati avut sau v-ati nascut cu afectiuni care determina modificari anormale ale electrocardiogramei (ECG, inregistrari electrice ale ritmului inimii), aveti un dezechilibru de saruri in sange, in special o concentratie mica de potasiu in sange (hipokaliemie), care in prezent nu este corectata prin tratament, aveti un ritm al inimii foarte lent (bradicardie), aveti probleme cardiace (insuficienta cardiaca), ati avut ritm cardiac anormal (aritmie) sau luati alte medicamente care determina anumite modificari anormale ECG (vezi pct. Utilizarea altor medicamente). Aceasta se recomanda deoarece Avelox poate provoca anumite modificari ale ECG, si anume o prelungire a intervalului QT, adica o intarziere a conducerii semnalelor electrice.
  • Daca aveti o afectiune hepatica severa sau o valori serice crescute ale enzimelor hepatice (transaminaze) de peste 5 ori limita superioara a valorilor normale.

Aveti grija deosebita cand utilizati Avelox 400 mg comprimate filmate

Inainte sa luati Avelox 400 mg comprimate filmate

Avelox poate sa va modifice ECG, in special daca sunteti femeie sau sunteti o persoana in varsta. Daca luati orice medicamente care va scad concentratia de potasiu din sange, intrebati-l pe medicul dumneavoastra inainte de a lua Avelox. Daca aveti palpitatii sau batai neregulate ale inimii in timpul perioadei de tratament, trebuie sa il informati imediat pe medicul dumneavoastra. Acesta va dori probabil sa va faca un ECG pentru a va masura ritmul inimii.

  • Daca suferiti de epilepsie sau aveti o afectiune care va predispune la convulsii, intrebati-l pe medicul dumneavoastra inainte de a lua Avelox;
  • Daca aveti dau daca ati avut vreodata probleme de sanatate mintala, consultati medicul dumneavoastra inainte de a lua Avelox;
  • Daca dumneavoastra sau un membru al familiei aveti deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza (o boala ereditara rara), informati medicul, care va va spune daca Avelox este adecvat pentru dumneavoastra;
  • Daca aveti infectie complicata a tractului genital superior feminin (de exemplu: asociata cu abcese ale trompelor si ovarelor sau pelvine) pentru care medicul dumneavoastra considera necesar tratamentul intravenos, tratamentul cu Avelox comprimate nu este adecvat;
  • Pentru tratamentul infectiilor usoare pana la moderate ale tractului genital superior feminin medicul dumneavoastra ar trebui sa va prescrie alt antibiotic in plus fata de Avelox. Daca simptomele nu se amelioreaza dupa 3 zile de tratament , va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra;
  • Daca suferiti de miastenie gravis, utilizarea Avelox poate agrava simptomele bolii dumneavoastra. Daca credeti ca sunteti afectat, adresati-va imediat medicului.

 

Cand luati Avelox 400 mg comprimate filmate

Riscul de tulburari cardiace poate creste odata cu doza. De aceea trebuie sa respectati dozele prescrise.

Exista riscuri minime sa apara o reactie alergica brusca si severa (o reactie/soc anafilactic) chiar de la prima doza, cu urmatoarele simptome: sufocare, ameteala, stare de rau sau lesin, ameteala la ridicarea in picioare. Daca se intampla asa, nu mai luati Avelox si solicitati imediat asistenta medicala.

Avelox poate provoca o inflamare severa si rapida a ficatului, care poate duce la o insuficienta hepatica care poate pune viata in pericol (inclusiv cazuri letale, vezi pct. 4. Reactii adverse posibile). Va rugam sa va adresati medicului inainte de a continua tratamentul daca aveti simptome cum sunt aparitia brusca a unei stari generale de rau si/sau greata asociata cu ingalbenirea albului ochilor, urina inchisa la culoare, mancarimi ale pielii, tendinta de sangerare sau afectiuni ale creierului provocate de tulburarile hepatice aparute (simptome ale unei functii hepatice reduse sau o inflamare rapida si severa a ficatului).

Daca aveti o reactie la nivelul pielii sau vezicule si/sau descuamari ale pielii si/sau reactii mucoase (vezi pct. 4 Reactii adverse posibile) adresati-va imediat medicului inainte de a continua tratamentul.

Antibioticele din clasa chinolonelor, inclusiv Avelox, pot cauza convulsii. Daca acest lucru se intampla, opriti tratamentul cu Avelox si contactati imediat medicul dumneavoastra.

Puteti avea simptome de neuropatie cum ar fi: durere, senzatie de arsura, furnicaturi, amorteli si/sau slabiciune. Daca se intampla acest lucru, informati imediat medicul dumneavoastra inainte de a continua tratamentul cu Avelox.

Puteti avea probleme de sanatate mintala chiar si atunci cand luati antibiotice din clasa chinolonelor, inclusiv Avelox, pentru prima data. In cazuri foarte rare depresiile sau problemele de sanatate mintala au condus la ganduri de suicid si comportament de autoagresiune, cum ar fi incercarile de suicid (vezi pct. 4.4 Reactii adverse posibile). Daca dezvoltati astfel de reactii, opriti tratamentul cu Avelox si informati imediat medicul dumneavoastra.

In timpul sau dupa tratamentul cu antibiotice, inclusiv Avelox, este posibil sa apara diaree. Daca aceasta devine severa sau persistenta, sau daca observati ca scaunul contine sange sau mucus, trebuie sa intrerupeti imediat tratamentul cu Avelox si sa va adresati medicului dumneavoastra. In aceasta situatie, nu trebuie sa luati medicamente care opresc sau incetinesc miscarile intestinale.

Avelox poate provoca uneori durere si inflamatii ale tendoanelor, in special daca sunteti in varsta sau urmati un tratament concomitent cu corticosteroizi. La primul semn de durere sau inflamatie trebuie sa incetati sa mai luati Avelox, sa tineti membrul afectat in repaus si sa il informati imediat pe medicul dumneavoastra.

Daca sunteti in varsta si aveti probleme cu rinichii, aveti grija sa beti suficiente lichide, deoarece deshidratarea poate mari riscul de insuficienta renala.

Daca va slabeste acuitatea vizuala sau daca aveti alte afectari ale ochilor in timpul tratamentului cu Avelox, adresati-va imediat unui specialist oftalmolog (vezi pct. 2 Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor si pct. 4. Reactii adverse posibile)

Antibioticele chinolonice pot provoca o sensibilitate sporita a pielii la lumina solara sau la radiatiile ultraviolete. Evitati expunerea prelungita la lumina solara sau la lumina solara puternica si nu utilizati aparatele de bronzat sau alte lampi cu ultraviolete pe timpul tratamentului cu Avelox.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente in afara de Avelox, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Pentru Avelox trebuie sa tineti seama de urmatoarele:

Daca pe durata tratamentului cu Avelox luati alte medicamente care afecteaza inima, exista un risc crescut de a va afecta ritmul cardiac. De aceea nu luati Avelox impreuna cu urmatoarele medicamente: medicamente care fac parte din grupul antiaritmicelor (de exemplu: chinidina, hidrochinidina, disopiramida, amiodarona, sotalol, dofetilida, ibutilida), neurolepticelor (de exemplu: fenotiazine, pimozida, sertindol, haloperidol, sultoprida), al antidepresivelor triciclice, unele chimioterapice antibacteriene (de exemplu: sparfloxacina, eritromicina intravenos, pentamidina, antimalarice, in special halofantrina), unele antihistaminice (de exemplu terfenadina, astemizol, mizolastina) si alte medicamente (de exemplu: cisaprida, vincamina intravenos, bepridil si difemanil).

Orice medicament care contine magneziu sau aluminiu, cum sunt antiacidele pentru indigestie, sau orice medicament care contine fier sau zinc, medicament continand didanozina sau sucralfat pentru tratamentul tulburarilor gastro-intestinale, care pot reduce actiunea Avelox comprimate. De aceea luati comprimatul de Avelox cu 6 ore inainte de sau dupa administrarea celuilalt medicament.

Carbunele medicinal luat o data cu Avelox reduce actiunea Avelox . De aceea se recomanda ca aceste medicamente sa nu fie administrate impreuna.

Daca urmati un tratament cu anticoagulante orale (de exemplu warfarina), ar putea fi necesar ca medicul sa va urmareasca timpii de coagulare sangvina.

Folosirea Avelox 400 mg comprimate filmate cu alimente si bauturi

Efectul Avelox nu este influentat de alimente, inclusiv produse lactate.

Sarcina si alaptarea

Nu luati Avelox daca sunteti gravida sau alaptati.

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Avelox va poate face sa va simtiti ametit sau confuz sau puteti lesina pentru o perioada scurta de timp. Daca aveti aceste manifestari, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje.

INFORMATII importante despre unele componente ale Avelox 400 mg comprimate filmate

Avelox comprimate contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua Avelox.

3. CUM SA LUATI AVELOX 400 mg COMPRIMATE FILMATE

Luati intotdeauna Avelox exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur cum sa luati Avelox.

Doza uzuala pentru adulti este de un comprimat filmat de 400 mg pe zi.

Avelox comprimate este destinat uzului oral. Inghititi comprimatul intreg (pentru a evita gustul amar) cu mult lichid. Puteti lua Avelox cu sau fara alimente. Se recomanda sa luati comprimatul la aproximativ aceeasi ora in fiecare zi.

Nu este necesara ajustarea dozei la pacientii in varsta, pacientii cu greutate corporala mica sau la cei cu afectiuni renale.

Durata tratamentului depinde de tipul de infectie. Cu exceptia cazului in care medicul nu va indica

Altfel, durata recomandata a tratamentului cu Avelox este:
  • Inrautatirea brusca a bronsitei cronice (exacerbarea bronsitei cronice): 5-10 zile
  • Infectii pulmonare (pneumonii) dobandite in afara spitalului, cu exceptia cazurilor severe: 10 zile
  • Infectie acuta a sinusurilor (sinuzita bacteriana acuta): 7 zile;
  • Infectii usoare pana la moderate ale tractului genital superior feminin (afectiuni inflamatorii pelvine) incluzand infectii ale trompelor si infectii ale mucoasei uterine : 14 zile

 

Este important sa duceti tratamentul pana la capat, chiar daca incepeti sa va simtiti mai bine dupa cateva zile. Daca opriti tratamentul prea devreme este posibil ca infectia sa nu fie complet vindecata, infectia poate sa reapara sau starea dumneavoastra se poate inrautati si exista, de asemenea, riscul de a crea rezistenta bacteriana la antibiotic.

Doza si durata recomandata a tratamentului nu trebuie depasite (vezi pct. 2 Inainte sa luati Avelox, Aveti grija deosebita cand utilizati Avelox).

Daca luati mai mult decat trebuie din Avelox 400 mg comprimate filmate

Daca luati mai mult decat doza prescrisa de un comprimat pe zi, adresati-va imediat medicului si, daca este posibil, aratati medicului sau farmacistului comprimatele ramase, pachetul sau acest prospect pentru a sti ce ati luat.

Daca uitati sa luati Avelox 400 mg comprimate filmate

Daca uitati sa luati comprimatul, luati-l de indata ce va amintiti, in cursul aceleiasi zile. Daca nu luati un comprimat in cursul unei zile, in ziua urmatoare luati doza normala (un comprimat). Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca mai aveti nelamuriri, consultati medicul sau farmacistul.

Daca incetati sa luati Avelox 400 mg comprimate filmate

Daca tratamentul cu acest medicament este intrerupt prea devreme este posibil ca infectia sa nu fi fost complet tratata. Intrebati medicul daca doriti sa intrerupeti tratamentul inainte de termen.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Avelox poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Au fost observate urmatoarele reactii adverse in timpul tratamentului cu Avelox. Clasificarea reactiilor adverse s-a bazat pe urmatoarele date de frecventa:

Frecvente: care apar la mai putin de 1 pacient din 10, dar la mai mult de 1 pacient din 100

Mai putin frecvente: care apar la mai putin de 1 pacient din 100 dar la mai mult de 1 pacient din 1000 Rare: care apar la mai putin de 1 pacient din 1000 dar la mai mult de 1 pacient din 10000

Foarte rare: care apar la mai putin de 1 din 10000 pacienti tratati, inclusiv cazurile izolate.

Infectii si infestari

Frecvente

  • infectii determinate de bacterii rezistente sau fungi, de exemplu: infectii la nivelul gurii sau mucoasei vaginale determinate de Candida.

 

Tulburari hematologice si limfatice

Mai putin frecvente

  • numar scazut de globule rosii, numar scazut de globule albe, numar scazut de globule albe specifice (neutrofile), scaderea sau cresterea celulelor sanguine specifice necesare coagularii sangelui, cresterea numarului de globule albe specializate (eozinofile), scaderea coagularii sangelui.

 

Foarte rare

  • cresterea coagularii sanguine.

 

Tulburari ale sistemului imunitar

Mai putin frecvente

  • reactie alergica.

 

Rare

  • reactie alergica generalizata severa, aparuta brusc, incluzand foarte rar, soc anafilactic, cu potential letal (dificultate in respiratie, scaderea tensiunii arteriale, accelerarea pulsului), edem (incluzand edemul cu potential letal de la nivelul cailor aeriene).

 

Investigatii diagnostice

Mai putin frecvente

  • cresterea valorilor lipidelor (grasimilor) in sange.

Rare

  • cresterea glicemiei si a valorii acidului uric in sange.

 

Tulburari psihice

Mai putin frecvente

  • anxietate, neliniste/agitatie.

Rare

  • labilitate emotionala, depresie (ducand in cazuri foarte rare la autoagresiune), halucinatii

 

Foarte rare

  • sentiment de detasare de sine (nu mai esti tu insuti), psihopatie (putand determina autoagresiune).

 

Tulburari ale sistemului nervos

Frecvente

  • dureri de cap, ameteli.

 

Mai putin frecvente

  • senzatie de furnicaturi (ace) si/sau amortire, modificari ale gustului (pierdere a gustului in cazuri foarte rare), confuzie si dezorientare, tulburari de somn (in special, insomnie), tremuraturi, senzatie de ameteala (rotire si prabusire), somnolenta.

 

Rare

  • afectarea senzatiilor de la nivelul pielii, modificari ale mirosului (incluzand pierderea mirosului), cosmaruri, tulburari ale echilibrului si slaba coordonare (datorita ametelii), convulsii, tulburari de concentrare, afectarea vorbirii, pierdere partiala sau totala a memoriei.

 

Foarte rare

  • crestere a sensibilitatii pielii.

 

Tulburari oculare

Mai putin frecvente

  • tulburari ale vederii, incluzand vedere dubla si incetosata.

 

Tulburari acustice si vestibulare

Rare

  • zgomote in urechi.

 

Tulburari cardiace

Frecvente

  • variate alterari ale activitatii electrice a inimii (ECG) la pacientii cu valoare scazuta a potasiului sanguin.

Mai putin frecvente

  • variate alterari ale activitatii electrice a inimii (ECG), palpitatii, batai rapide si neregulate ale inimii, anomalii grave ale ritmului cardiac, angina pectorala

Rare

  • aritmii cu ritm rapid, lesin.

 

Foarte rare

  • aritmii nespecifice, batai neregulate ale inimii (torsada varfurilor), opriri ale batailor inimii (vezi pct. 2. Inainte sa utilizati Avelox)

 

Tulburari vasculare

Mai putin frecvente

  • ingustarea vaselor de sange.

 

Rare

  • hipertensiune arteriala, hipotensiune arteriala.

 

Tulburari respiratorii

Mai putin frecvente

  • dificultati de respiratie incluzand crize de astm bronsic.

 

Tulburari gastro-intestinale

Frecvente

  • greata, varsaturi, dureri abdominale si de stomac, diaree.

 

Mai putin frecvente

  • lipsa apetitului alimentar, balonare si constipatie, tulburari la nivelul stomacului (indigestie/arsuri), inflamatie a stomacului, cresterea unei enzime digestive specifice din sange (amilaza)

 

Rare

  • dificultate la inghitire, inflamatie la nivelul gurii, forma grava de diaree continand sange si/sau mucus (colita asociata utilizarii antibioticelor, incluzand colita pseudomembranoasa), care in cazuri foarte rare poate determina complicatii cu potential letal.

 

Tulburari hepatobiliare

Frecvente

  • cresterea unor enzime hepatice specifice in sange (transaminaze).

 

Mai putin frecvente

  • insuficienta hepatica (incluzand cresterea unei enzime hepatice specifice in sange (LDH)), cresterea bilirubinemiei, cresterea unei enzime hepatice specifice in sange (gama-glutamil transferaza si/sau fosfataza alcalina).

Rare

  • icter (ingalbenire a albului ochilor sau a pielii), inflamatie a ficatului.

 

Foarte rare

  • inflamatie fulminanta la nivelul ficatului putand determina insuficienta hepatica care poate pune viata in pericol (inclusiv cazuri letale).

 

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat

Mai putin frecvente

  • mancarime, eruptii pe piele, urticarie, piele uscata.

 

Foarte rare

  • modificari la nivelul pielii si mucoaselor (vezicule dureroase in zona gura/nas sau la nivelul penisului/vaginului), cu potential letal (sindrom Stevens-Johnson, necroliza epidermica toxica).

 

Tulburari musculo-scheletice si ale tesutului conjunctiv

Mai putin frecvente

  • dureri articulare, dureri musculare.

 

Rare

  • durere si inflamatie a tendoanelor (tendinita), crampe musculare, spasme musculare, slabiciune musculara.

 

Foarte rare

  • ruptura de tendon, inflamatie a articulatiilor, rigiditate musculara, agravarea simptomelor de miastenie gravis.

 

Tulburari renale si ale cailor urinare

Mai putin frecvente

 

Rare

  • afectare renala (incluzand cresterea valorilor ureei si creatininei la testele de laborator), insuficienta renala.

 

Tulburari generale si la nivelul locului de administrare

Mai putin frecvente

  • stare generala de rau (in special slabiciune sau oboseala), dureri de spate, piept, pelvis si la nivelul extremitatilor, transpiratie.

 

Rare

  • inflamatii (la nivelul mainilor, picioarelor, gleznelor, buzelor, gurii, gatului).

 

De asemenea, au fost foarte rare cazuri de aparitie a urmatoarelor reactii adverse raportate dupa tratamentul cu alte chinolone si care ar putea sa apara in timpul tratamentului cu Avelox: pierderea trecatoare a vederii, valori crescute ale sodiului in sange, valori crescute ale calciului in sange, distrugerea crescuta a globulelor rosii sanguine, reactii musculare cu distrugerea celulelor musculare, sensibilitate crescuta a pielii la lumina solara sau ultravioleta.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA AVELOX

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Avelox dupa data de expirare inscrisa pe folie sau pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Avelox

Substanta activa este moxifloxacina. Fiecare comprimat filmat contine moxifloxacina 400 mg sub forma de clorhidrat de moxifloxacina 436,80 mg.

Celelalte componente sunt: nucleu- celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica, lactoza monohidrat, stearat de magneziu; film-oxid feric (E 172), hipromeloza 15Cp, macrogol 4000, dioxid de titan (E 171).

Cum arata Avelox si continutul ambalajului

Comprimate filmate de culoare rosu inchis, cu marcajul ‘’M400’’pe o fata si ‘’BAYER’’pe cealalta fata.

Comprimatele filmate Avelox 400 mg sunt ambalate in cutii care contin folii albe opace sau transparente de polipropilena si aluminiu.

Acestea sunt disponibile in ambalaje de 5, 7, respectiv 10 comprimate filmate si in ambalaje pentru uz spitalicesc de 25, 50, 70, 80, respectiv 100 comprimate filmate.

Cutie cu blistere din aluminiu/aluminiu cu un comprimat filmat.

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

BAYER PHARMA AG

Müllerstrasse 178, 13353 Berlin, Germania

Producatorul

BAYER PHARMA AG

D-51368 Leverkusen, Germania

Acest prospect a fost aprobat in Decembrie 2011

 

Inapoi la prospecte Mergeti la produs