Nurofen gel 5% x 30 g

Prospect Nurofen gel 5% x 30 g

 

14240      Nurofen gel 5% x 30 g

 

 

Denumire      NUROFEN GEL

 

Descriere                          Nurofen gel este indicat pentru tratamentul simptomatic al durerilor musculare, durerilor de spate, durerilor asociate cu afectiuni musculo-scheletice (artrite incipiente, luxatii, intinderi, fibrozite), traumatisme sportive usoare si nevralgii.

 

Denumire comuna internationala IBUPROFENUM

 

Actiune terapeutica        MEDICAMENTE TOPICE PENTRU DURERI ARTICULARE SI MUSCULARE ANTIINFLAMATOARE NESTEROIDIENE DE UZ TOPIC

 

Prescriptie                        OTC - Medicamente si produse medicamentoase care se pot elibera in farmacii sau drogherii fara prescriptie medicala.

 

Forma farmaceutica        Gel

Concentratia                    5%

Ambalaj                            Cutie x 1 tub x 30 g

 

Indicatii:

Nurofen gel este indicat pentru tratamentul simptomatic al durerilor musculare, durerilor de spate, durerilor asociate cu afectiuni musculo-scheletice (artrite incipiente, luxatii, intinderi, fibrozite), traumatisme sportive usoare si nevralgii. Se maseaza usor zona afectata.

 

Contraindicatii:

Nurofen gel este contraindicat: 
- daca sunteti alergic la ibuprofen sau la oricare dintre excipientii produsului 
- daca sunteti alergic la acid acetilsalicilic sau alte analgezice cunoscute ca medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) 
- daca ati suferit vreodata de astm bronsic, eruptii cutanate sau secretii nazale abundente dupa administrarea de acid acetilsalicilic sau a oricarui alt AINS 
- daca aveti sub 12 ani 
- daca sunteti insarcinata (trimestrul III) 
- daca aveti leziuni pe piele; nu se aplica pe buze, zona genitala sau in apropierea ochilor.

 

Reactii adverse:

La unele persoane pot sa apara una sau mai multe reactii adverse cand se utilizeaza Nurofen gel (acestea nu apar in toate cazurile): 
- inrosire sau furnicaturi ale pielii la locul de aplicare (acesta nu este un motiv de ingrijorare, dar daca va deranjeaza intrerupeti utilizarea gelului si cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului). 
- respiratie dificila si frecventa inexplicabila, eruptie cutanata, mancarime, leziuni sau umflarea fetei - oricare dintre acestea pot fi datorate unei reactii alergice grave, care necesita interventia medicului. 
Daca sunteti ingrijorat sau daca apare orice alta reactie adversa adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

Mod de administrare:

Inainte de deschiderea tubului verificati daca sigiliul tubului este intact. Pentru a-l desigila folositi varful ascuns din exteriorul capacului.
Adulti si copii peste 12 ani: 
Aplicati 4-10 cm de gel (aceasta corespunde la o doza de aproximativ 50-125 mg ibuprofen) pe zona afectata apoi inchideti tubul. Masati usor gelul pana este absorbit; spalati apoi mainile (cu exceptia cand ele sunt tratate cu gel). Nu tineti tubul deschis. Nu repetati aplicarea mai devreme de 4 ore si nu mai mult de 4 ori in 24 de ore. 
 

Acest gel se foloseste doar pentru uz extern. 
 

Cereti sfatul medicului daca simptomele se inrautatesc sau daca nu apar ameliorari dupa 2 saptamani de tratament. Opriti administrarea gelului daca apar eruptii pe piele.

 

 

 

Inapoi la prospecte