Vasorex 5mg x 3blist. x 10cpr. LBM.

Prospect Vasorex 5mg x 3blist. x 10cpr. LBM.

Mergeti la produs

Indicatii:
Hipertensiune arteriala, angina pectorala, ischemie miocardica, coronarospasm, insuficienta cardiaca cronica severa (Clasa NYHA III-IV) fara semne clinice sau simptome de ischemie majora. 

Contraindicatii:
Vasorex este contraindicat la pacientii cu sensibilitate cunoscuta la dihidropiridine. 

Administrare:
Atat pentru hipertensiune cat si pentru angina doza uzuala initiala de amlodipina este de 5 mg o data pe zi, care poate fi crescuta la maximum 10 mg in functie de raspunsul pacientului. 
 

La pacientii cu insuficienta cardiaca cronica severa (Clasa NYHA III-IV) fara semne sau simptome sugestive de ischemie majora, doza uzuala este de 10 mg o data pe zi. Tratamentul trebuie initiat cu 5 mg o data pe zi si crescuta la 10 mg o data pe zi in functie de toleranta. 
 

Folosirea la copii. Nu a fost utilizata amlodipina la copii. 

 


Efecte adverse:
Cefalee, edeme, fatigabilitate, somnolenta, greata, dureri abdominale, roseata, palpitatii si ameteli. 
Mai putin frecvente: modificari ale dinamicii intestinale, artralgii, astenie, dispepsie, dispnee, hiperplazie gingivala, ginecomastie, impotenta, polachiurie, modificari de dispozitie, crampe musculare, mialgii, prurit, rash, tulburari de vedere si rar eritem polimorf;

Precautii:
Insuficienta hepatica, insuficienta cardiaca congestiva la varstnici, 
Astfel, folosirea in sarcina este recomandata doar acolo unde nu este alta alternativa si cand boala in sine constituie un mare risc pentru mama si fat.

Mergeti la produs Inapoi la prospecte