Vibrocil aerosol x 10 ml

Prospect Vibrocil aerosol x 10 ml

Mergeti la produs

1. Ce este Vibrocil?

Vibrocil contine, ca substante active, un decongestionant nazal (fenilefrina) si un antihistaminic (maleat de dimentinden). Vibrocil este utilizat pentru ameliorarea congestiei si diminuarea secretiei nazale.

100 ml picaturi nazale, solutie sau spray nazal, solutie contin, ca substante active, 0,250 g fenilefrina si 0,025 g maleat de dimentinden. De asemenea, contin acid citric monohidrat, fosfat disodic anhidru, sorbitol, clorura de benzalconiu, esenta de lavanda deterpenata, apa purificata.

100 g gel nazal contin, ca substante active, 0,250 g fenilefrina si 0,025 g maleat de dimentinden. De asemenea contin acid citric monohidrat, fosfat disodic anhidru, sorbitol, clorura de benzalconiu, esenta de lavanda deterpenata, hipromeloza, apa purificata.

Cum este ambalat Vibrocil?

Vibrocil picaturi nazale este ambalat intr-o cutie cu un flacon din sticla bruna inchis cu capac din PP ce contine 15 ml picaturi nazale, solutie si o pipeta din PP cu partea superioara din elastomer clorobutilic.

Vibrocil spray nazal este ambalat intr-o cutie cu un flacon pulverizator din PEJD prevazut cu aplicator nazal si inchis cu capac din PE ce contine 10 ml spray nazal, solutie.

Vibrocil gel nazal este ambalat intr-o cutie cu tub din Al prevazut cu canula nazala din PE si inchis cu capac din PE, ce contine 12 g gel nazal.

2. Pentru ce este utilizat Vibrocil?

Vibrocil contine un decongestionant nazal si un antihistaminic. El determina ameliorarea rapida si durabila a congestiei si diminuarea secretiei nazale prezente intr-un numar mare de infectii sau afectiuni alergice ale cailor respiratorii superioare. Vibrocil nu interfera cu activitatea cililor nazali.

Vibrocil este utilizat pentru ameliorarea congestiei nazale din raceala, rinita acuta sau cronica, febra fanului sau alte rinite alergice (alergii la praful de casa, blana animalelor etc.), rinita vasomotorie si sinuzita. Vibrocil poate fi utilizat, de asemenea, ca tratament adjuvant in caz de otita. Medicul dumneavoastra va poate recomanda sa utilizati Vibrocil inainte sau dupa efectuarea unei interventii chirurgicale nazale.

3. Ce trebuie sa stiti inainte de a utiliza Vibrocil?

Nu luati Vibrocil:

- daca sunteti alergic la oricare dintre componentii sai,

- daca suferiti de rinita atrofica (boala a mucoasei nazale manifestata prin inflamatia cronica a acesteia si formarea de cruste),

- daca utilizati sau ati utilizat in ultimele 2 saptamani medicamente ce contin inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO, medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei sau al altor afectiuni psihice). Daca nu sunteti sigur ca medicamentul pe care-l utilizati contine IMAO, intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a utiliza Vibrocil.

Ce precautii trebuie sa luati inainte de a utiliza Vibrocil?

Toate cele 3 forme farmaceutice Vibrocil contin clorura de benzalconiu, un excipient care poate determina aparitia unor reactii alergice cutanate. De asemenea ele contin si sorbitoli care reprezinta o sursa de fructoza; de aceea, daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele zaharuri, adresati-va acestuia inainte de a utiliza acest medicament.

Daca sunteti gravida sau alaptati:

Nu este recomandata utilizarea Vibrocil perioada de sarcina si alaptare.

Alte probleme medicale:

Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti o boala de inima, tensiune arteriala crescuta, o boala a glandei tiroide sau glaucom. 

Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati medicamente antidepresive sau medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute (precum beta-blocantele).

Ce trebuie sa tineti minte atunci cand utilizati Vibrocil?

Nu utilizati Vibrocil in mod continuu mai mult de o saptamana. Daca simptomele persista, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra. Nu trebuie depasita doza recomandata, mai ales in cazul copiilor si varstnicilor.

Vibrocil nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

4. Cum trebuie sa utilizati Vibrocil?

Vibrocil picaturi nazale

Copii cu varsta intre 1-6 ani: doza recomandata este de 1-2 picaturi Vibrocil administrate in fiecare nara de 3-4 ori pe zi.

Copii cu varsta peste 6 ani si adulti: doza recomandata este de 3-4 picaturi Vibrocil administrate in fiecare nara de 3-4 ori pe zi.

Vibrocil spray nazal

Copii cu varsta peste 6 ani si adulti: doza recomandata este de 1-2 pufuri Vibrocil administrate in fiecare nara de 3-4 ori pe zi.

Vibrocil gel nazal

Copii cu varsta peste 6 ani si adulti: doza recomandata este de o aplicare a gelului Vibrocilm fiecare nara de 3-4 ori pe zi; se recomanda efectuarea ultimei aplicari seara, inainte de culcare

Instructiuni pentru administrare

Vibrocil picaturi nazale

Suflati-va nasul. Daca stati in sezut sau in picioare aplecati capul pe spate, iar daca stati intins pe pat, aplecati capul pe spate la marginea patului. Administrati picaturiie in fiecare nara si dupa aceasta tineti capul in aceeasi pozitie putin timp pentru a permite dispersarea medicamentului. In cazul in care alaptati copilul dupa varsta de 1 an, administrarea picaturilor trebuie facuta inainte de alaptare, pentru facilitarea acesteia.

Vibrocil spray nazal

Pentru a produce o pulverizare fina, flaconul pulverizator trebuie tinut in pozitie verticala cu aplicatorul nazal in sus. Suflati-va nasul. Tineti capul in pozitie normala si introduceti in nara aplicatorul nazal si apoi strangeti o data, scurt, flaconul pulverizator, dupa care scoateti-l din nara inainte de a elibera presiunea. in timpul pulverizarii, trebuie sa inspirati pentru a asigura o distributie optima a medicamentului.

Vibrocil gel nazal

Suflati-va nasul. Aplicati o cantitate mica de gel in fiecare nara, cat mai adanc posibil; se recomanda ca ultima aplicare sa fie facuta cu putin timp inainte de culcare.

Ce trebuie sa faceti in cazul administrarii unei doze prea mari de Vibrocil?

In caz de ingestie accidentala, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului

 5. Ce reactii adverse poate sa aiba Vibrocil

Pe langa efectele lor terapeutice, medicamentele pot cauza unele reactii adverse. Vibrocil este, de obicei, bine tolerat. Totusi pot sa apara manifestari rare si trecatoare de senzatie de arsura locala usoara sau de uscaciune a nasului.

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca observati aparitia oricarei reactii adverse, chiar daca nu a fost mentionat in acest prospect, despre care credeti ca a putut apare datorita utilizarii Vibrocil.

6. Cum trebuie sa pastrati Vibrocil?

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 30°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Vibrocil este produs de catre:

Novartis Consumer Health GmbH, Germania

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata este:

Novartis Consumer Health GmbH Zielstattstrasse 40,81379 München, Germania

Data ultimei verificari a prospectului

Decembrie 2005

Mergeti la produs Inapoi la prospecte