Triderm unguent x 15g

Prospect Triderm unguent x 15g

Mergeti la produs

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.

Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.

Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:

  1. Ce este TRIDERM unguent si pentru ce se utilizeaza
  2. Inainte sa utilizati TRIDERM unguent
  3. Cum sa utilizati TRIDERM unguent
  4. Reactii adverse posibile
  5. Cum se pastreaza TRIDERM unguent
  6. Informatii suplimentare despre TRIDERM unguent

 

1. CE ESTE TRIDERM UNGUENT SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

TRIDERM unguent contine o combinatie a trei substante active : betametazona, clotrimazol si gentamicina indicate pentru ameliorarea simptomelor inflamatorii ale dermatozelor, complicate cu infectii secundare sau cand este suspectata posibilitatea aparitiei unei infectii

2. INAINTE SA UTILIZATI TRIDERM UNGUENT

Nu uilizati TRIDERM unguent

daca sunteti alergic (hipersensibil) la substantele active sau la oricare dintre celelalte componente ale TRIDERM unguent.

Aveti grija deosebita cand utilizati TRIDERM unguent

daca dumneavoastra aveti hipersensibilitate la antibiotice deoarece utilizarea indelungata a acestora poate determina inmultirea microorganismelor nespecifice.

cand TRIDERM unguent este utilizat la copii poate determina supresie corticosuprarenaliana, care se manifesta prin intarzieri in crestere, incetinire in cresterea greutatii si hipertensiune intracraniana.

Trebuie evitata aplicarea gentamicinei pe rani deschise sau pe leziuni cutanate.

Nu se recomanda utilizarea gentamicinei timp indelungat

TRIDERM unguent nu este destinat utilizarii oftalmice.

Folosirea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea TRIDERM unguent cu alimente si bauturi

Nu este cazul.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Deoarece nu s-a stabilit siguranta utilizarii topice a glucocorticoizilor la gravide, acest tip de medicamente trebuie utilizate in timpul sarcinii numai daca beneficiul matern justifica riscul potential pentru fat. Medicamentele din aceasta clasa nu trebuie folosite in cantitati mari sau perioade indelungate la gravide.

Deoarece nu se cunoaste daca administrarea topica a glucocorticoizilor poate avea ca rezultat o absorbtie sistemica suficienta pentru a produce cantitati detectabile in laptele matern, trebuie luata o decizie in sensul intreruperii alaptarii sau a tratamentului, luandu-se in considerare importanta tratamentului pentru mama.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

TRIDERM unguent nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. CUM SA UTILIZATI TRIDERM UNGUENT

Utilizati intotdeauna TRIDERM unguent exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Se recomanda aplicarea unei pelicule fine de TRIDERM unguent astfel incat sa acopere complet intreaga suprafata de tegument afectat si suprafetele invecinate, de doua ori pe zi, dimineata si seara. Pentru ca tratamentul sa fie eficace, TRIDERM unguent trebuie aplicat in mod constant.

Durata tratamentului variaza in functie de marimea si localizarea afectiunii si de raspunsul pacientului la tratament. Cu toate acestea, daca dupa trei sau patru saptamani nu se obtine o ameliorare clinica, diagnosticul trebuie reevaluat.

Experienta utilizarii la copii este limitata.

Daca ati utilizat mai mult TRIDERM unguent decat trebuie

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Utilizarea excesiva sau prelungita a medicamentelor care contin gentamicina poate conduce la suprainfectarea cu microbi rezistenti. In acest caz se impune intreruperea tratamentului.

Administrarea locala excesiva sau prelungita a glucocorticoizilor poate suprima functia hipofizo-corticosuprarenaliana determinand insuficienta suprarenaliana secundara si manifestari de hipercorticism, incluzand boala Cushing.

Daca ati uitat sa utilizati TRIDERM unguent

Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca incetati sa utilizati TRIDERM unguent

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, TRIDERM unguent poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

In cazuri rare, cand peste TRIDERM unguent s-au aplicat pansamente ocluzive, au aparut urmatoarele reactii adverse locale: arsuri, iritatie, senzatie de uscaciune a pielii, eruptie acneiforma, modificarea culorii pielii, dermatita alergica de contact, infectii secundare, foliculita (inflamatia la nivelul radacinii firului de par), hipertricoza (prezenta de par excesiv la nivelul intregului corp), dermatita periorala (inflamatia pielii in jurul gurii), macerarea pielii, atrofia pielii, vergeturi si miliarie.

Foarte rar s-au raportat reactii adverse dupa administrarea TRIDERM unguent si acestea includ modificari de culoare la nivelul pielii, hipocromie (decolorarea pielii), senzatie de arsura, eritem (roseata la nivelul pielii), exudat (secretii la nivelul pielii) si prurit (mancarime).

Unele dintre aceste manifestari au fost doar tranzitorii si nu a fost necesara intreruperea tratamentului. Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA TRIDERM UNGUENT

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati TRIDERM unguent dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa EXP: Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizati TRIDERM unguent daca observati semne vizibile de deteriorare. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine TRIDERM unguent

  • Substantele active sunt: betametazona, clotrimazol, gentamicina;
  • Celelalte componente sunt: Parafina lichida, vaselina alba.

 

Cum arata TRIDERM unguent si continutul ambalajului

Cutie cu un tub de aluminiu cu 15 g unguent.

Unguent omogen, de culoare alba pana la usor galbuie, fara particule materiale.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata MERCK SHARP & DOHME ROMANIA S.R.L.

Fabricantul

Schering-Plough Farma, Lda.

Acest prospect a fost aprobat in Noiembrie 2011

Mergeti la produs Inapoi la prospecte