Vagostabyl x 40 draj.

Prospect Vagostabyl x 40 draj.

Mergeti la produs

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.

Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa utilizati Vagostabyl cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.

Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 14 zile.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:

  1. Ce este Vagostabyl si pentru ce se utilizeaza
  2. Inainte sa utilizati Vagostabyl
  3. Cum sa utilizati Vagostabyl
  4. Reactii adverse posibile
  5. Cum se pastreaza Vagostabyl
  6. Informatii suplimentare

 

1. CE ESTE VAGOSTABYL SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Vagostabyl este o asociere de extracte din plante (paducel si roinita cu efect sedativ), saruri de magneziu si de calciu (care diminueaza hiperexcitabilitatea neuromusculara).

Vagostabyl este utilizat la adulti si adolescenti pentru:

-tratamentul hiperexcitabilitatii cardiace (de exemplu in caz de percepere exagerata a batailor inimii - palpitatii), in absenta oricarei boli cardiace diagnosticate;

-tratamentul simptomatic al starilor de agitatie psihica la adulti si adolescenti, in special in cazurile de tulburari usoare ale somnului.

2. INAINTE SA UTILIZATI VAGOSTABYL

Nu utilizati Vagostabyl

daca sunteti alergic (hipersensibil) la paducel, roinita, lactat de calciu pentahidrat, tiosulfat de magneziu sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Aveti grija deosebita cand utilizati Vagostabyl

Inainte de a lua Vagostabyl, cereti sfatul medicului dumneavoastra, care va exclude prezenta unor afectiuni severe ca si cauza a simptomelor si va face o reevaluare clinica dupa cel mult 6 luni.

Se recomanda sa urmariti numarul de batai cardiace pe minut si tensiunea arteriala si in functie de valoarea acestora, doza Vagostabyl si a celorlalte medicamente utilizate trebuie ajustata de catre medic.

Adresati-va in acelasi timp medicului:

  • daca simptomele bolii persista o perioada de peste 2 saptamani sau daca apare umflarea membrelor inferioare;
  • daca apar dureri in regiunea pieptului, care iradiaza in brate, partea de sus a abdomenului sau in zona gatului sau apare o lipsa de aer este necesar imediat un consult medical.

Nu exista date suficiente privind administrarea la copii. De aceea, Vagostabyl nu va fi utilizat la copiii cu varsta sub 12 ani.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Extractul din frunza si floare de paducel poate potenta efectul glicozidelor cardiace. De aceea, la pacientii la care se administreaza acest extract concomitent cu glicozide cardiace (de exemplu digoxina) doza acestora trebuie ajustata.

Acest extract are o actiune similara cu medicamentele antiaritmice de clasa III (de exemplu amiodarona, sotalol), utilizarea concomitenta a acestora nefiind recomandata.

Medicamentele care actioneaza similar, de exemplu cisaprida, pot interactiona cu extractul din frunza si floare de paducel; de aceea, nu este recomandata administrarea concomitenta a acestora.

Utilizarea Vagostabyl cu alimente si bauturi

Nu se cunosc interactiuni cu alimentele sau bauturile.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

In absenta datelor suficiente, nu se recomanda utilizarea Vagostabyl in timpul sarcinii (in special in primul trimestru) si alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Datorita efectului slab sedativ, Vagostabyl are influenta moderata asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje – de aceea, aceste actiuni necesita prudenta crescuta atunci cand luati Vagostabyl.

Informatii importante privind unele componente ale Vagostabyl

Acest medicament contine zahar si lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti

intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Pentru pacientii cu diabet zaharat: un drajeu Vagostabyl contine zahar 214,2 mg (mai putin de 0,1 unitati de carbohidrati).

Vagostabyl contine galben portocaliu S (E 110) care poate provoca reactii alergice.

3. CUM SA UTILIZATI VAGOSTABYL

Adulti

Doza recomandata in caz de hiperexcitabilitate cardiaca este de 2 drajeuri Vagostabyl de 1-3 ori pe zi, inainte de masa.

Pentru  tratamentul  tulburarilor  usoare  ale  somnului,  doza  recomandata  este  de  2  drajeuri Vagostabyl la masa de seara si 2 drajeuri inainte de culcare.

Adolescenti

Pentru tratamentul tulburarilor usoare ale somnului, doza recomandata este de 1 drajeu

Vagostabyl la masa de seara si 1 drajeu inainte de culcare.

Vagostabyl drajeuri nu este recomandat pentru utilizare in timpul sarcinii, alaptarii sau la copii cu varsta sub 12 ani.

Pacientul trebuie sa utilizeze acest medicament conform indicatiilor medicului curant, care va exclude prezenta unor afectiuni severe ca si cauza a simptomelor, va stabili durata tratamentului sau a curelor de tratament si va face o reevaluare clinica dupa cel mult 6 luni.

In unele cazuri tratamentul trebuie continuat cel putin 6 saptamani.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Vagostabyl

Adresati-va cat mai curand posibil unui medic sau unui farmacist; daca aveti tensiunea arteriala prea mica sau va simtiti ametit(a), cereti ajutorul unei alte persoane. Tensiunea arteriala poate scadea brusc si va puteti simti ametit(a). De asemenea, in caz de supradozaj pot sa apara reactiile adverse mentionate mai jos.

Daca uitati sa utilizati Vagostabyl

Daca ati uitat sa luati o doza, luati alta, imediat ce v-ati amintit. Totusi, daca este timpul pentru urmatoarea doza, luati-o doar pe aceasta. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Vagostabyl

In general, medicamentele din plante actioneaza in timp. Daca luati Vagostabyl prea putin timp, se poate sa nu obtineti efectul dorit.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4.  REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Vagostabyl poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse sunt clasificate dupa urmatoarele frecvente:

Foarte frecvente:  care afecteaza mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente:          care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti

Mai putin frecvente:         care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti

Rare:     care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti

Foarte rare:         afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti

Cu frecventa necunoscuta   care nu poate fi estimata din datele disponibile

 

Rare: percepere exagerata a batailor inimii - palpitatii, batai rapide ale inimii, ameteli, durere de cap, vertij, bufeuri, tulburari gastro-intestinale.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA VAGOSTABYL

Nu utilizati Vagostabyl dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Vagostabyl

-Substantele active sunt: extract hidroalcoolic uscat din frunza si floare de paducel (Crataegi folium cum flore), extract hidroalcoolic uscat din frunza de roinita (Melissae folium), lactat de calciu pentahidrat, tiosulfat de magneziu. Fiecare drajeu contine extract uscat hidroalcoolic din frunza si floare de paducel 50 mg, extract uscat hidroalcoolic din frunza de roinita 45 mg, lactat de calciu pentahidrat 50 mg, tiosulfat de magneziu 10 mg.

-Celelalte componente sunt: nucleu: dioxid de siliciu coloidal anhidru, povidona K 30, lactoza anhidra, celuloza microcristalina, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu; maltodextrina; strat de drajefiere: sepifilm SN*** (talc, zahar, gelatina, guma Acacia, galben portocaliu S (E

110), Opagloss 6000****

***Contine: guma-lac neceruit, monogliceride acetilate, povidona K 30.

****Contine: guma lac neceruit, ceara alba de albine, ceara carnauba.

Cum arata Vagostabyl si continutul ambalajului

Vagostabyl se prezinta sub forma de drajeuri, rotunde, de culoare portocalie.

Este disponibil in cutie cu un tub din PP a 40 drajeuri.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul

BIOCODEX, 7 Avenue Gallieni, 94250 Gentilly, Franta

Acest prospect a fost aprobat in Iunie, 2013

Mergeti la produs Inapoi la prospecte