Care este legătura între imunitate și sistemul digestiv? Protecție digestivă, imunitate crescută!

În perioadele de criză, stresul se accentuează, iar stările de anxietate, confuzie și incertitudine devin mai dese. Toate acestea au efect direct asupra sistemului digestiv și a celui imunitar, încetinindu-le funcțiile. Explicația se regăsește în rolul sistemului nervos enteric, localizat la nivelul abdomenului, numit de către specialiști ca “al doilea creier”, responsabil cu controlul digestiei. Când creierul nostru percepe o stare de tensiune sau stres, sistemul nervos enteric redirecționează sângele de la stomac spre alte zone, modificând, totodată, contracțiile normale ale intestinelor. Microbiota intestinală influențează profund, la rândul ei, multe aspecte fiziologice, inclusiv metabolismul nutrienților, rezistența la infecții și dezvoltarea sistemului imunitar.

Cum protejăm sistemul digestiv?

Flora intestinală sau microbiota are nevoie de hrană specifică, și anume prebioticele, o categorie de fibre esențiale pentru bacteriile probiotice din intestinul subțire și gros. Prebioticele hrănesc bacteriile benefice și le stimulează înmulțirea, combat disbiozele intestinale, dezechilibrele bacteriene de la nivelul intestinelor ce pot cauza indigestii, balonări și alte simptome gastrointestinale.

Cercetătorii spanioli ne propun soluția optimă de protejare a sistemului digestiv prin asocierea naturală de fibre și antioxidanți. Obegrass ne aduce beneficii majore prin reglarea tranzitului, reducerea, chiar eliminarea proceselor de putrefacție, refacerea și menținerea unei flore intestinale optime și implicit creșterea imunității organismului.

Obegrass, protecție digestivă pentru o imunitate crescută!

Obegrass, asocierea unică de antioxidanți și fibre cu rol prebiotic, susține sistemul digestiv protejând microbiota printr-o triplă acțiune: vitamina C și resveratrolul cresc imunitatea, complexul de fibre (fructo-oligo-zaharide și chitosan) ajută la echilibrarea florei intestinale și reglarea tranzitului!

Complexul de fibre cu rol prebiotic, potențat de antioxidanți, ajută la creșterea capacității de adaptare și a imunității prin stimularea selectivă a creșterii și activității bifidobacteriilor de la nivelul colonului, asigurând totodată și creșterea absorbției calciului!

În plus, prin ingredientele sale naturale, Obegrass poate fi administrat în cure prelungite atât preventiv (în cazul folosirii antibioticelor sau predispoziției la tulburări de tranzit, creșteri în greutate, oboseala cronică), cât și adjuvant la terapiile medicamentoase (reducerea consumului de laxative, boli cronice, etc). Nu are efecte secundare, reacții adverse sau interacțiuni medicamentoase. Se administreaza 1 pliculeț cu 10 minute înainte de masă, dizolvat într-un pahar cu apă

Pot beneficia de Obegrass persoanele care trec prin perioade stresante, au tulburări de tranzit sau au fluctuații în greutate, suferă de oboseală cronică, sunt sub tratament cu antibiotice sau pur și simplu vor să aibă grijă de sistemul digestiv și implicit de sănătatea florei intestinale.