Sfaturi pentru ingrijirea mainilor iarna

Sfaturi pentru ingrijirea mainilor iarna Sfaturi pentru ingrijirea mainilor iarna

Ultima actualizare: 8 decembrie 2021

maini-frig-iarna

Ai mainile uscate iarna? Extremitatile tale sunt atat de uscate incat incepi sa-ti agati hainele?! Ei bine, afla ca nu esti singura! In aceasta perioada a anului, cand temperaturile scad pana la un nivel greu de suportat, pielea poate avea de suferit. Semnele evidente sunt usturimea (sau chiar durerea), descuamarea si roseata. Mainile, dar mai ales articulatiile, sunt deosebit de vulnerabile pe timp de iarna. De ce se intampla acest lucru? Din cauza faptului ca temperaturile reci scad umiditatea, ceea ce inseamna ca aerul este incapabil sa retina cat mai multa apa. Combinat cu faptul ca temperaturile din interor cresc de cele mai multe ori, acest lucru provoaca pur si simplu evaporarea apei din piele, provocand uscarea si craparea ei. Vestea buna este ca, odata ce recunosti aceste semne, esti pe calea cea buna sa rezolvi aceasta problema.

Iernile, cu stratul lor pufos de nea si atmosfera de sarbatori, pot fi extrem de frumoase pentru unii oameni! Cu toate acestea, ele vin la pachet si cu vremea total neprietenoasa cu organismul, in special cu pielea mainilor. Regulile de baza pentru ingrijirea mainilor trebuie respectate pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, ingrijirea mainilor pe timp de iarna ar trebui sa fie mai intensa din cauza vremii mai reci.

Iar pentru a face acest lucru, exista un ghid de masuri simple: poarta manusi, evita sa te speli des pe maini si foloseste crema pentru maini.

Farmacistii Catena recomanda crema de maini Rilastil Repairing, un produs care ajuta la repararea tesuturilor deteriorate si la hidratarea lor in profunzime. De asemenea, reduce iritatiile cutanate, hraneste pielea, stimuleaza procesul de reepitelizare si asigura protectie impotriva factorilor de mediu.

5 secrete pentru maini intinerite

Este bine cunoscut faptul ca mainile incep sa imbatraneasca mai devreme din cauza faptului ca sunt expuse factorilor externi. Oamenii isi folosesc mainile in aproape toate activitatile de zi cu zi si de multe ori uita sa le protejeze.

Ingrijirea mainilor - spala-te corect pe maini

Din cauza contactului frecvent cu sapunul, pielea mainilor isi pierde din elasticitate si incepe sa se descuameze. Afla cum poti evita aceasta problema:

- Nu utiliza sapun antibacterian decat daca este absolut necesar;

- Evita sapunurile parfumate pentru ca usuca pielea si produc iritatii;

- Spala-ti mainile cu apa calduta, nu fierbinte, pentru a pastra stratul protector natural al pielii.

Ingrijirea mainilor - poarta manusi

Mainile sunt supuse unui stres constant cauzat de factorii externi, cum ar fi frigul, substantele chimice si aerul uscat. Pentru a minimiza problemele, este recomandat sa porti manusi in diferite contexte ale cotidianului:

- Manusi din piele artificiala pentru vreme rece;

- Manusi din cauciuc sau latex pentru treburile casnice (spalarea vaselor, curatarea cazii, stergerea podelelor etc.);

- Manusi de panza pentru gradinarit.

Ingrijirea mainilor - fa dusuri mai rapide

Dusurile de lunga durata pot usca pielea. Limiteaza timpul petrecut in dus si evita utilizarea apei fierbinti. Apa calduta usuca mai putin pielea. Nu uita sa aplici o crema de maini si de corp dupa ce iesi din dus.

Ingrijirea mainilor - foloseste produse de exfoliere

Pe langa folosirea cremelor, ingrijirea mainilor presupune si exfolierea lor o data pe saptamana.

Mastile hidratante pentru maini sunt facute din produse care se gasesc in frigider. De exemplu, poti amesteca o jumatate de avocado, un galbenus de ou si o lingura de suc de lamaie. Aplica amestecul pe maini si lasa-l sa-si faca efectul timp de 20 de minute.

In plus, de fiecare data cand folosesti un exfoliant de corp sau o masca de fata, aplica-le si pe maini.

Ingrijirea mainilor - foloseste protectie solara

Pentru a scapa de aparitia petelor depigmentate, foloseste in mod regulat creme de protectie solara pe maini.

Citricele, de exemplu, pot decolora pielea in mod natural. De exemplu, poti face o masca din 1 lingura de suc de lamaie, 1 lingura de lapte si 1 lingurita de miere.

Farmacistii Catena recomanda Naturalis Crema Protectoare pentru maini, un produs care hidrateaza si ingrijeste tesuturile indiferent de anotimp. Datorita extractului de vita-de-vie si a uleiului din samburi de struguri, preparatul are efect de tonic si participa la lupta impotriva trecerii timpului, a razelor UV, a petelor pigmentare si a cicatricilor.

5 sfaturi de ingrijire pentru maini uscate

Ingrijirea mainilor - hidrateaza-ti mainile in mod regulat

Crema este esentiala pentru ingrijirea mainilor, asa ca foloseste-o cu incredere;

- Foloseste crema de maini nu mai putin de doua ori pe zi (dimineata si seara);

- Daca ai pielea uscata, pune crema de maini langa chiuveta si aplic-o dupa fiecare spalare. Pentru a avea parte de un efect intens, aplica crema de maini si poarta manusi peste noapte;

- Pielea trebuie hidratata atat din interior, cat si din exterior. De aceea, este indicat sa consumi apa;

- Foloseste un umidificator atunci cand aerul este uscat.

crema-maini

Ingrijirea mainilor - nu abuza de dezinfectantul pentru maini

Cu toate ca ne aflam inca in plina pandemie, iar una dintre recomandari presupune folosirea dezinfectantilor de maini, utilizarea excesiva a acestora poate usca rapid pielea. Specialistii recomanda sa folosim dezinfectanti care au proprietati hidratante, produse perfecte pentru pielea sensibila care pot fi aplicate peste crema hidratanta.

Ingrijirea mainilor - nu folosi uscatoarele pentru maini

Daca, dupa folosirea toaletei la restaurant, ai varianta unui uscator automat (cu aer cald) sau a unui prosop de hartie, opteaza pentru cea din urma. Potrivit medicilor, aerul fierbinte care iti asalteaza mainile ar putea usca si mai mult pielea.

Ingrijirea mainilor - nu uita de cuticule

Cuticulele si unghiile sunt la fel de sensibile la temperaturile reci ca restul mainilor. De aceea, include produse care protejeaza cuticulele si unghiile in procesul de ingrijire a mainilor.

Ingrijirea mainilor - rasfata-ti mainile inainte de culcare

Cumpara o crema pentru ingrijirea mainilor pe care s-o folosesti noaptea. Aplic-o inainte de culcare pentru a-ti hrani si hidrata mainile. 

Pentru ingrijirea pielii si a unghiilor, farmacistii Catena recomanda crema de maini Genera cu glicerina si vitamina E. Aceasta protejeaza suprafata epidermei, hidrateaza, catifeleaza si are efect anti-imbatranire.

Mai multa atentie in ingrijirea mainilor in sezonul rece

Potrivit specialistilor de la Universitatea din Minnesota, capacitatea mainilor de a rezista la conditiile grele ale iernii depinde extrem de mult de forta barierei naturale a pielii. 

Bariera pielii si rolul sau in ingrijirea mainilor

Bariera pielii reprezinta un amestec de proteine, lipide si uleiuri. Cat de mult poate sa protejeze pielea depinde in mod normal de mostenirea genetica a fiecarei persoane.

Daca ai o bariera slaba a pielii, esti predispusa la simptomele aferente pielii sensibile, cum ar fi mancarimea, inflamatia si eczemele. In plus, exista riscuri mari ca mainile tale sa se usuce sever in timpul iernii.Daca te-ai mai confruntat cu maini crapate si in anii precedenti, cel mai probabil vei avea aceasta problema in fiecare iarna.

Pentru a trata mainile uscate si descuamate, trebuie sa asiguri umezeala de care pielea duce lipsa. Expertii subliniaza ca nu este suficient sa bem apa. De asemenea, ingrijirea mainilor trebuie inceputa inainte de aparitia oricarui simptom. Cea mai buna metoda de prevenire este sa incepi sa folosesti o crema de maini inainte ca acestea sa dea semne de uscaciune.

Farmacistii Catena recomanda Assista Crema cu UREE 15%, un produs care inmoaie si imbunatateste aspectul pielii uscate sau crapate. Contine ingrediente atent alese, precum uree, vitaminele A, B5, F si C, ulei de migdale, ulei de avocado, panthenol si glicerina, cu rol in hidratarea, hranirea, tratarea si protejarea a tesuturilor.

Cum alegi crema de maini ca sa-ti asigure hidratare optima?

Exista o sumedenie de creme pentru ingrijirea mainilor si lotiuni de corp in magazine. Cu toate acestea, expertii ne recomanda sa luam in considerare doar doua tipuri de ingrediente: emolienti si umectanti.

Emolientii au rol de lubrifiere a suprafatei pielii. Acestia umplu, practic, crapaturile dintre celulele care se pregatesc sa fie eliminate in urma procesului de regenerare. De cealalta parte, umectantii atrag umiditatea din mediu catre suprafata pielii, ridicand astfel continutul de apa al stratului exterior al pielii. Cei mai cunoscuti umectanti sunt glicerina, acidul hialuronic, sorbitolul, propilenul glicol, ureea si acidul lactic.

 

 

Referinte:

https://www.londondermatologist.co.uk/5-ways-look-dry-hands-winter-top-tips-dermatologist/

http://www.khanapakana.com/article/4acf10d9-d956-4e52-a54f-74735e427ec1/hand-care-in-winter

https://www.latestinbeauty.com/blog/hand-care-tips/

https://www.thehealthsite.com/beauty/5-tips-to-soften-your-hands-this-winter-633869/

https://www.thehealthy.com/beauty/face-body-care/healthy-winter-hands/

https://www.webmd.com/beauty/features/prevent-soothe-chapped-winter-hands#1

Farmacistul Catena va recomanda:

3 la pret de 2
Genera crema de maini cu vitamina E, 100ml

Genera crema de maini cu vitamina E, 100ml

Crema de maini Genera cu glicerina si Vitamina E,…

Assista Crema cu Uree 15% X 50 ml

Assista Crema cu Uree 15% X 50 ml

Assista Crema cu UREE 15% este un produs hidratant…