Top 10 alimente de evitat

Top 10 alimente de evitat Top 10 alimente de evitat

Ultima actualizare: 23 iunie 2021

Aditivii alimentari si conservantii apar in majoritatea alimentelor cumparate. De aceea, este necesar sa cititi intotdeauna etichetele produselor si sa le evitati pe cele nocive. Cel mai important este sa eliminati din dieta toate alimentele toxice.

Margarina

Margarina este facuta din uleiuri vegetale hidrogenate si este bogata in grasimi trans, asociate cu aparitia bolilor de inima si a cancerului. Ca alternativa, puteti consuma unt natural sau ulei organic de masline sau de cocos.

Bauturile carbogazoase

Acestea, chiar si cele dietetice, cresc numarul de kilograme si, prin urmare, si riscul de cancer, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet si osteoporoza. Bauturile carbogazoase trebuie evitate intotdeauna, putand fi inlocuite cu sucurile naturale de fructe sau cu limonada naturala.

Carnea procesata

Salamul, carnatii si alte mezeluri sunt bogate in substante toxice pentru organism, fiind implicate direct in aparitia cancerului, conform studiilor. Mezelurile cresc riscul de aparitie in special a cancerului colorectal. Acestea sunt pline de substante carcinogene, chimicale si conservanti.

Cerealele procesate

Cerealele reprezinta un tip de mancare rapid si gustos, insa foarte nesanatos. In special cele pentru copii sunt bogate in zahar, pe langa substantele nocive continute. In unele cazuri de cereale fortificate, doza de vitamine continuta este prea mare, recomandata in cazul adultilor.

Chipsurile

Chipsurile sunt consumate foarte des de persoane de toate varstele. Insa, acestea sunt bogate in grasimi, sare si calorii, ce duc la cresterea in greutate, precum si la cresterea colesterolului si a trigliceridelor din sange.

Gogosile si alte dulciuri din comert

Gogosile si toate celelalte dulciuri din comert sunt pline de grasimi hidrogenate, crescand astfel cantitatea de grasimi trans. Pe langa acestea, zaharul este in stransa legatura cu aparitia obezitatii, a cancerului si a bolilor de inima.

Lactatele degresate

Lactatele degresate, indiferent ca este vorba despre iaurt, lapte sau altele, pot avea consecinte grave asupra organismului. Grasimea este inlocuita cu zahar, indulcitori artificiali sau siropuri foarte dulci. In acest caz, este mai bine sa consumati lactatele integrale, fara adaosuri de substante nocive.

Cartofii prajiti

Cartofii prajiti sunt gustosi, insa reprezinta un real pericol pentru sanatate, pe langa numarul mare de calorii si prepararea lor in uleiuri vechi si rancede. Este recomandat sa optati pentru cartofii facuti la cuptor sau cei natur.

Inghetata

Aceasta este bogata in grasimi nesanatoase si trebuie evitata sau, cel mult, consumata doar la ocazii speciale. Daca obisnuiti sa o consumati cu regularitate, atunci riscati sa va creasca nivelul de colesterol si sa se dezvolte diabetul.

Branza

Desi este bogata in calciu, branza este bogata in grasimi si, daca este asociata cu alte alimente greu de digerat, poate favoriza cresterea in greutate intr-un timp destul de scurt. Este de preferat sa optati pentru branza naturala, deoarece cea din magazine este procesata si contine numerosi aditivi.