Tratamentul care amelioreaza dermatita atopica in mai putin de o luna

Tratamentul care amelioreaza dermatita atopica in mai putin de o luna Tratamentul care amelioreaza dermatita atopica in mai putin de o luna

Ultima actualizare: 21 octombrie 2021

advertorial-rilastil-PB

Atopia este o predispozitie genetica, un „teren propice” pentru dezvoltarea tulburarilor alergice, precum: dermatita atopica sau eczema, alergiile la produsele alimentare, astm, rinita sau conjuctivita alergica.

Daca nu se intervine la timp, afectiunea cutanata inflamatorie cunoscuta sub denumirea medicala de dermatita atopica creeaza o senzatie intensa de prurit (mancarime), cu evolutie cronica. Acest tip de dermatita afecteaza, in special, copiii, dar poate debuta la toate grupele de varsta, din cauza diferitilor factori de mediu si a stresului.

Studiile arata ca 60% dintre pacientii cu dermatita atopica sunt copii mai mici de un an. Se apreciaza ca 10 – 20% dintre copiii cu varste de pana la 5 ani si 1 – 3% dintre adulti sufera de dermatita atopica. Cercetatorii sustin ca prevalenta bolii este in continua crestere, mai ales in tarile dezvoltate, ca urmare a nivelului ridicat de stres.

Dermatita atopica afecteaza cel mai frecvent fata – zona nasului, a gurii, barbia si obrajii, uneori pleoapele –, dar poate aparea si pe maini, spate sau pe picioare. Aceasta se manifesta prin uscarea si inrosirea pielii, descuamare, mancarime accentuata sau aparitia unor mici vezicule, simptomele reprezentant un motiv de prezentare la medicul specialist. 

Sfaturi pentru dermatita atopica

Pe langa folosirea produselor de ingrijire hidratante si calmante, specialistii recomanda baile cu apa calduta, nu fierbinte, si uscarea pielii dupa baie prin tapotarea cu prosoape din bumbac, deoarece restul materialelor pot favoriza aparitia iritatiilor. 

De asemenea, dermatologii recomanda folosirea produselor pe baza de corticosteroizi topici, inhibitori topici de calcineurina, dar si produse topice antimicrobiene si antiseptice, atat la pacientii copii cat si adulti. Este indicata folosirea zilnica a unui produs emolient, puternic hidratant, pe intreaga zona afectata de dermatita atopica. Acesta este cel mai bun mod de a intari bariera cutanata a pielii, iar produsul trebuie utilizat cu regularitate, dimineata si seara, impreuna cu un tratament antiinflamator, pe baza de corticosteroizi topici sau inhibitori topici de calcineurina.

Scapa de dermatita atopica, in mai putin de o luna, cu Rilastil Xerolact PB

Balsamul pre/post biotic antiiritatii si refacere a lipidelor Rilastil Xerolact PB este tratamentul zilnic, recomandat pentru pielea foarte uscata, sensibila si predispusa la atopie. Emulsia calmeaza roseata si mancarimea, avand o actiune rapida si durabila. Reducand frecventa episoadelor de uscaciune severa, ajuta la refacerea barierei cutanate a pielii, ii reda elasticitatea si confortul. Rilastil Xerolact PB poate fi folosit de doua ori pe zi, pe fata si corp, atat de in cazul copiilor cat si al adultilor.

Balsamul este prebiotic, avand rolul de a hrani bacteriile benefice pielii. Are si rol postbiotic, deoarece mentine sanatatea microorganismelor de la nivelul pielii.

Un studiu realizat de Institutul Ganassini, din Milano, pe 20 de pacienti cu uscaciune severa a pielii si dermatita atopica a demonstrat ca, datorita utilizarii balsamului Xerolact PB de doua ori pe zi, timp de 28 de zile, pielea a devenit cu pana la 34,3% mai hidratata. De asemenea, studiul a demonstrat ca, in acelasi interval de timp, pierderea de apa prin piele a scazut cu 20,4%, iar elasticitatea pielii a crescut cu 27,2%. Conform cercetarii, produsul a oferit rezultate pozitive dupa primele 5 minute de la aplicare, iar durata efectului de hidratare a fost de aproximativ 48 de ore.

Studiul a fost prezentat in cadrul Congresului National de Dermatologie, eveniment medical, realizat exclusiv online, in luna octombrie.