Aromaterapie la dus, relaxarea suprema cu efort minim

Aromaterapie la dus, relaxarea suprema cu efort minim Aromaterapie la dus, relaxarea suprema cu efort minim

Ultima actualizare: 10 octombrie 2023

aromaterapie-la-dus

Chiar daca este un obicei nou pentru multi dintre noi, aromaterapia se practica inca din cele mai vechi timpuri atat in randul doamnelor si domnisoarelor, cat si al domnilor. Daca nu ai timp sau un buget disponibil pentru a merge la spa, aceasta abordare te-ar putea ajuta sa transformi imbaierea intr-o experienta ce depaseste orice stare de relaxare pe care ai trait-o pana in prezent. Aromaterapia presupune, in mare parte, inhalarea unor mirosuri naturale, provenite de la uleiuri esentiale, cu scopul de a obtine o serie de beneficii. Unii specialisti din comunitatea medicala sugereaza ca o astfel de practica ar putea fi de ajutor in reducerea stresului, dar si in ameliorarea anumitor probleme de sanatate. Lavanda, verbina, trandafirul, grepfrutul si portocalele sunt doar cateva dintre plantele si fructele care se afla pe lista celor mai populare uleiuri esentiale. Pe langa traditionala aromaterapie, mai exista si alte metode parfumate prin care poate fi indusa starea in bine, chiar la tine acasa.

Un dus relaxant poate sterge cu buretele o zi si, de ce nu, o saptamana grea, plina de sarcini acasa si la serviciu. Descopera in acest articol ce poti face pentru a te bucura, in propria baie, de o relaxare suprema cu efort minim.

Farmacistii Catena recomandă Nesti Dante gel de dus Luxury Gold cu frunza de aur ce transforma orice imbaiere intr-o experienta... senzoriala! Produsul curata delicat, hidrateaza si catifeleaza pielea. Innobilat cu foita de aur de 24K si imbogatit cu aroma seducatoare a irisului, confera starea de bine pe care ti-ai dorit-o toata ziua.

Gel de dus sau sapun?

Sapunul dizolva amestecul de transpiratie, uleiuri naturale ale corpului, murdarie si impuritati din factori externi care se depun pe suprafata pielii. Astfel, sunt indepartati agentii patogeni care ar putea cauza probleme.

Gelul de dus actioneaza asemanator, insa vine cu ceva in plus. Acesta contine diferite amestecuri de ingrediente care, pe langa curatare, pot ajuta la tratarea unor anumite probleme ale pielii. Spre exemplu, unele geluri de dus sunt special create pentru a calma iritatia sau a elimina uscaciunea pielii.

Farmacistii Catena recomanda Nesti Dante gel de dus Philosophia LIFT, un produs imbogatit cu vitamina E si cu un parfum incantator de cirese. Utilizarea sa este potrivita chiar si pentru pielea sensibila.

Totodata, sa nu uitam ca gelurile de dus de calitate au la baza si parfumuri delicate, care se afla in armonie cu pielea. In functie de compozitie, exista miresme florale, citrice, orientale, lemnoase și chypre. Alegerea unui gel de dus este o decizie personala care ar trebui sa fie luata in acord cu nevoile pielii. Totodata, sa nu uitam totusi ca gelul de dus este un produs de ingrijire personala ce are o dubla utilitate. Pe langa faptul ca mentine igiena corpului, poate contribui la relaxarea sau revigorarea organismului.

Farmacistii Catena recomanda Nesti Dante gel de dus Romantica - Lavanda & Verbina, un produs ce curata cu delicatete chiar si pielea sensibila. Armonia cu care se imbina lavanda salbatica si seducatoarea verbina confera o senzatie de energie.

Bile efervescente de baie

Daca vrei sa duci rasfatul pana la capat, iti recomandam ca dupa dus sa incerci o baie in cada. Poti folosi bile efervescente, sare de baie sau spumant de baie pe baza de proteine vegetale.

Odata aruncata in cada umpluta cu apa, bila efervescenta de baie se va dizolva si va elibera saruri si uleiuri esentiale. Alege cu grija astfel de produse, astfel incat sa ajungi acasa doar cu variante naturale care, intr-adevar, sa-ti aduca beneficii.

Pe langa faptul ca incanta simturile si relaxeaza corpul, atat sarea de baie, cat si bilele efervescente pot aduce unul sau mai multe dintre urmatoarele beneficii:

  • catifeleaza si regenereaza pielea;
  • relaxeaza musculatura;
  • imbunatatesc circulatia sangvina;
  • reduc durerile articulare;
  • pregatesc organismul pentru somn;
  • reduc stresul si anxietatea;
  • pot contribui la calmarea anumitor afectiuni dermatologice.

aromaterapie-la-dus

Atentie! Pentru a evita pericolul iritatiilor si al infectiilor vaginale, femeile ar trebui sa evite orice spumant sau bila efervescenta care contine parfumuri puternice, parabeni, sulfati sau sclipici. De asemenea, in timpul menstruatiei vor fi evitate baile fierbinti deoarece intensifica fluxul sangvin!

Foloseste un difuzor de uleiuri esentiale

Unul dintre cele mai intalnite dispozitive utilizate in aromaterapie este difuzorul cu ultrasunete. Probabil ai deja unul acasa. Acest aparat transforma combinatia de apa si uleiuri esentiale in vapori. Scopul dispozitivului este de a improspata aerul, de a crea o atmosfera relaxanta (care implicit contribuie la reducerea stresului) si de a imbunatati calitatea somnului. De la caz la caz, in functie de uleiurile esentiale pe le folosesti, difuzorul poate aduce urmatoarele beneficii:

  • indeparteaza tantarii si mustele (spre exemplu, uleiurile esentiale de lamaita, lavanda sau busuioc ar putea fi utile in acest sens);
  • reduce manifestarile specifice rinitelor alergice;
  • ajuta la eliminarea acarienilor;
  • contribuie la reducerea prafului din aer;
  • ajuta la intarirea sistemului imunitar;
  • reduce starile de anxietate;
  • imbunatateste memoria de lunga durata;
  • reduce perioadele de convalescenta;
  • atenueaza durerile de cap;
  • imbunatateste starea de spirit;
  • ajuta la mentinerea unui nivel optim de umiditate;
  • creste eficienta uleiurile esentiale.

aromaterapie-la-tine-acasa

Asadar, poti pune difuzorul de uleiuri esentiale in baie. Tine-l totusi departe de cada, cabina de dus sau chiuveta. Poti porni aparatul inainte de a incepe dusul, astfel incat spatiul sa fie deja parfumat cand va sosi momentul ritualului de ingrijire. In acest mod, experienta ta va fi imbunatatita considerabil! Nu uita sa pornesti muzica in fundal!

Daca nu ai un difuzor de uleiuri esentiale, poti folosi lumanari parfumate. Este recomandat sa le folosesti doar pe cele din 100% ceara de soia si uleiuri esentiale. Evita lumanarile care contin parafina, deoarece pot afecta sanatatea!

In situatia in care tu sau membrii familiei tale stiti ca sunteti diagnosticati cu boli cronice, discutati cu medicul inainte de a folosi un difuzor de uleiuri esentiale sau lumanari parfumate. De asemenea, femeile insarcinate si copiii mai mici de 5 ani ar trebui sa fie feriti de aceasta metoda de relaxare. Totodata, tine cont ca nu ai voie sa inghiti sau sa aplici pe piele uleiurile esentiale!

 

Surse:
https://www.mindbodygreen.com/articles/shower-aromatherapy
https://www.medicalnewstoday.com/articles/aromatherapy-shower-steamers#benefits
https://www.theshowerheadstore.com/blogs/news/diy-shower-aromatherapy
https://www.mindbodygreen.com/articles/shower-aromatherapy
https://www.theshowerheadstore.com/blogs/news/diy-shower-aromatherapy
https://www.medicalnewstoday.com/articles/aromatherapy-shower-steamers#what-they-are
https://facetsoflafayette.com/add-aromatherapy-to-your-shower/
https://helloglow.co/essential-oils-in-shower/

Farmacistul Catena va recomanda: