Cistita si cele mai bune metode de tratament

Cistita si cele mai bune metode de tratament Cistita si cele mai bune metode de tratament

Ultima actualizare: 17 iunie 2021

cistita-tratament

Una dintre cele mai intalnite forme de infectie urinara, cistita, nu trebuie lasata netratata. Disconfortul resimtit in cistita trebuie sa reprezinte un semnal de alarma pentru orice femeie, mai ales ca, netratata, cistita poate duce la complicatii, care pot afecta rinichii. In functie de tipul de cistita, exista diverse posibilitati de tratament. Cum recunosti simptomele cistitei, care sunt cauzele, dar si cele mai bune metode de tratament afli in materialul urmator. In acest articol vei afla si ultimele informatii despre cea mai noua modalitate de tratament pentru cistita, cu ajutorul dispozitivului medical Femannose N.   

Cuprins:
 
 

Simptome cistita

Cistita este una dintre cele mai frecvente afectiuni cauzate de bacterii. Este important de mentionat faptul ca cistita este cauzata, in peste 90% din cazuri, de Escherichia coli (E.coli). Femeile sunt mai afectate de cistita, pentru ca au uretra mai scurta, iar bacteriile ajung mai usor la vezica urinara, decat in cazul barbatilor. Ce se intampla daca E. coli ajunge in vezica urinara? Suprafata membranei mucoase din vezica este alcatuita din zaharuri naturale, inclusiv d-manoza. Structurile minuscule de pe suprafata E.coli, numite fimbria (care sunt atrase de zahar), se ataseaza cu usurinta de vezica urinara. Practic, raspunsul imun al organismului fata de bacterie cauzeaza inflamatia.

Iata cateva dintre cele mai comune simptome ale cistitei.

- Apare o nevoie de urinare, persistenta, deranjanta, chiar si dupa ce ati fost la baie, care va poate afecta ritmul zilnic
- Cantitatile de urina eliminate sunt mici
- Apar senzatii deranjante de arsura, in timpul urinarii
- In zona abdomenului sau in zona lombara apare un disconfort
- In anumite cazuri apare hematuria, adica se observa prezenta sangelui in urina
- Mirosul urinei se modifica, devine puternic iar aspectul este tulbure
- Pot aparea febra si frisoane
 

Tipuri de cistita

Tinand cont de neplacerile provocate de simptomatologia mentionata, este importanta inceperea unui tratament cat mai repede. Cistita acuta fara complicatii si cistita recurenta sunt cele mai frecvente cazuri ale acestei infectii urinare. In aceste situatii, in general, se observa lipsa durerilor acute, lipsa sangelui in urina si lipsa febrei. In cazul cistitei acute complicate, se recomanda consultarea unui medic specialist de urgenta, daca simptomele sunt foarte puternice, pentru ca poate fi vorba de afectarea rinichilor. Durere de spate in zona renala, febra mare, greata, varsaturi, frisoane sunt simptome care pot reprezenta o urgenta medicala. Pe de alta parte, reaparitia cistitei poarta denumirea de cistita recurenta. Acest tip de cistita poate aparea pentru ca bacteriile E. coli au abilitatea de a se proteja fata de sistemul imun al organismului si fata de tratament, prin patrunderea in tesuturile vezicii urinare, unde raman si unde continua proliferarea.

Cistita - factori de risc 

La fel ca in cazul multor afectiuni, si in cazul cistitei exista factori care duc la cresterea riscului de cistita. Acesti factori de risc pot avea legatura cu sistemul imunitar sau cu stilul de viata.

Factori de risc care duc la scaderea sistemului imunitar

- Stresul si un somn neadecvat
- Igiena intima excesiva
- Frig la picioare in timpul sezonului rece
- Purtarea de haine ude (sau costume de baie)
- Diverse boli, precum cancerul sau afectiuni urologice

Fluctuatii hormonale

- Premenopauza si postmenopauza
- Sarcina si alaptarea
- Alti factori care pot creste riscul afectiunii numite cistita sunt: raporturi sexuale frecvente, diverse metode contraceptive si consumul prea mic de lichide

Tinand cont de factorii de risc mentionati, este clar ca femeile de toate varstele pot fi afectate de cistita, in special cele cu un stil de viata aglomerat (familie, cariera, viata sociala). Statisticile arata ca aproximativ 10% dintre femei fac cistita cel putin o data pe an si o treime dintre acestea sufera de cistita recurenta.   

O noua modalitate de tratament pentru cistita - Femannose N

Tratamentul traditional al cistitei s-a bazat o lunga perioada de timp pe folosirea antibioticelor. Acest lucru poate fi valabil in continuare, la indicatia medicului, atunci cand vorbim de cistita acuta complicata. In situatia cistitei acute fara complicatii si cistitei recurente, femeile din Romania au acum posibilitatea de a apela la un nou tratament modern, dispozitivul medical Femannose N, care elimina problematica la nivel mondial a rezistentei la antibiotice. Femannose N nu este un antibiotic, ci un dispozitiv medical, un tratament, ce are la baza d-manoza, bacteriile neputand dezvolta rezistenta la aceasta. De exemplu, in cazul infectiilor recurente tratate cu antibiotice exista riscul ca agentii patogeni sa dezvolte o toleranta mare la antibiotic si, astfel, tratamentul sa devina ineficient. Femannose N este un concept inteligent de tratament care blocheaza aderenta agentilor patogeni la membranele mucoase ale vezicii urinare, putand preveni, astfel, infectia. In plus, bacteriile sunt neutralizate si excretate prin urina.

Cum functioneaza d-manoza din componenta Femannose N?

1. Imediat dupa administrarea Femannose N, d-manoza este transportata in vezica, prin sange.
2. Acolo, se ataseaza de structurile minuscule de pe suprafata E.coli, numite fimbria si le neutralizeaza.
3. Chiar si in situatia bacteriilor E. coli care sunt deja atasate de tesuturi, d-manoza este extrem de eficienta. D-manoza actioneaza asupra bacteriilor atunci cand acestea circula de-a lungul uretrei. Datorita d-manozei, bacteriile nu se mai pot atasa de vezica si sunt eliminate prin urina.

Important! Femannose N contine 2 g de d-manoza, per plic, cantitatea optima pentru cele mai bune rezultate asupra cistitei.

Avantajele Femannose N

Femannose N este prima alegere a femeilor din Europa. Femeile din Germania, Elvetia, Belgia, Franta si Austria au aratat ca acesta este tratamentul preferat de ele1, iar acum femeile din Romania au ocazia sa incerce acest dispozitiv medical cu eficacitate remarcabila.

Iata si de ce: o cercetare recenta, in care au fost implicate 308 paciente care sufereau de cistita recurenta2, a demonstrat eficienta excelenta a terapiei cu D-manoza. Pacientele au fost impartite in trei sub-grupuri: primul dintre acestea nu a primit tratament, al doilea a primit tratament sub forma de antibotice, iar al treilea a primit tratament cu d-manoza.  Cercetarea a avut loc pe o perioada de sase luni. Rezultatele au aratat ca 61% dintre femeile din grupul fara tratament, respectiv 20,4% dintre femeile din grupul ce a primit tratament cu antibiotice au dezvoltat infectia din nou. Rezultate remarcabile au fost observate in cazul grupului ce a primit tratament cu d-manoza, procentul recurentei fiind de doar 14,6%!

Astfel, aceste rezultate ne arata ca terapia cu d-manoza este naturala, sigura, fara efecte adverse2!

Femannose N se administreaza simplu, prin dizolvarea continutului pliculetelor in apa. Are eficacitate dovedita clinic, nu contine gluten, lactoza si este potrivit si pentru vegani.

Rezerva acum Femannose N pe www.catena.ro si ridica produsul din cea mai apropiata farmacie Catena!

1IMS IQWIA, Sell Out MAT Dec. 2019, date combinate din 5 tari

2Kranjec B. Et al.; World J Urol (2014); 32: 79-84

Farmacistul Catena va recomanda:

Femannose N X 14 plicuri

Femannose N X 14 plicuri

Femannose N este un dispozitiv medical recomandat…