Colagenul si rolul lui in organism

Colagenul si rolul lui in organism Colagenul si rolul lui in organism

Ultima actualizare: 15 septembrie 2021

Movial

Exista 16 tipuri diferite de colagen in organism.

Colagenul formeaza o retea biologica de sustinere a celulelor, tesuturilor si organelor, pe langa prezenta lui in piele, oase, tendoane si cartilagii, reprezinta 25% din totalul de proteine ce se gasesc in organism.

De asemenea, organismul uman are capacitatea de a produce colagen, insa cantitatea produsa natural scade odata cu varsta. Este important de retinut faptul ca sinteza de colagen este dependenta nu doar de varsta, dar si de cantitatea si calitatea nutrientilor pe care ii aducem in organism.


Tipuri de colagen si rolul lor in organism

Colagenul de tip I reprezinta aproximativ 90% din colagenul produs de corp si este cel mai puternic tip, deoarece este fabricat din fibre dens impachetate impreuna. Este o componenta structurala a oaselor, a pielii, tendoanelor, cartilajelor, dintilor si a altor tesuturi conjunctive, ce se poate intinde mult, fara sa se rupa.

Colagenul de tip II este mai putin dens ca tipul I, insa este perfect pentru amortizarea articulatiilor, fiind cel de care au nevoie articulatiile noastre, iar in natura el se regaseste in creasta de cocos, de unde este si extras. Alaturi de acidul hialuronic cu greutate moleculara ridicata constituie elementele esentiale articulatiilor.

Movial plus si sanatatea articulatiilor

Asigura-le articulatiilor tale necesarul de colagen hidrolizat de tip II prin administrarea suplimentului nutritiv Movial Plus care contribuie la refacerea structurii cartilajului articular din interiorul organismului! Colagenul hidrolizat tip II din formula inovativa Movial Plus ajunge la nivel articular prin asocierea cu acidul hialuronic, vitamina C si extractul de rodie. In plus, reduce inflamatia si durerile articulare, imbunatatind mobilitatea articulatiilor!