Iridina revigorant spray pentru ochi rosii si iritati 10 ml

Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari Alege farmacia

Iridina revigorant spray pentru ochi rosii si iritati 10 ml - Catena

Iridina® Spray revigorant este un dispozitiv medical sub forma de spray, pe baza de Fosfolipide, Acid hialuronic, Vitamina A, Vitamina E si extract de ceai verde si ceai negru. Este indicat in caz de inrosire, usturime, mancarime si iritare a zonei pleoapei in general, de asemenea, pentru afectiuni asociate ochi uscati, blefarita si alte patologii oculare cauzate de deteriorarea stratului lipidic al deschiderii pleoapelor. Compozitia sa calmeaza si protejeaza de stresul oxidativ zona pleoapelor si pe cea perioculara (conturul ochilor), oferind o senzatie de usurare.
 

CARACTERISTICI Iridina® Spray revigorant 

Actiunea Iridina® Spray ochi rosii si iritati se manifesta prin mentinerea functionalitatii deschizaturii pleoapelor si printr-o imbunatatire a hidratarii si elasticitatii tesutului pleoapelor. Recuperarea echilibrului hidrolipidic permite rezolvarea simptomatologiei de usturime si mancarime a pleoapelor cauzata, de exemplu, de vant si praf, expunerea la soare, clor, machiaj, lipsa de odihna si, prin urmare, permite reducerea umflarii si a edemului, rezultate in urma frecarii continue a pleoapei iritate.
 
Fosfolipidele sunt lipide care contin fosfati, avand o parte hidrofila si o parte hidrofoba; fosfolipidele sunt constituentii fundamentali ai structurii membranei celulare. 
 
Fosfolipidele insotite de Vitamina A si de Vitamina E sunt considerate un tratament optim pentru refacerea si stabilizarea componentei lipidice a peliculei lacrimale.
.
Vitamina E este un puternic antioxidant, esential pentru a contracara formarea de radicali liberi, substante toxice pentru toate tesuturile organismului si previne degradarea vitaminei A. 
 
Acidul hialuronic, cu greutate moleculara mare, este o substanta cu proprietati de lubrifiere si hidratare. Utilizarea combinata a fosfolipidelor care contin Vitamina A si Vitamina E faciliteaza si efectul protector si reparator care este util in toate cazurile de inrosire, umflare si mancarime a pleoapelor.
 
Extractul de ceai verde si de ceai negru (Camellia sinensis) fiind bogat in epigallo catechin (EGC) si epigallo catechin galat (EGCG), exercita o actiune anti-oxidanta, protejand zona pleoapelor de substantele oxidante din mediu, reducand posibilele daune cauzate de acestea din urma, protejand astfel integritatea fiziologica a peretelui pleoapelor.
 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

 • Insomnie - cauze si remedii
  Insomnie - cauze si remedii

  Orice om poate experimenta, la un moment dat in viata, o noapte alba, independent de voia sa. Ce e de facut, insa, atunci cand, tot mai des, Mos Ene intarzie sa apara? Orele de somn pierdute au consecinte…

 • Luxatia de glezna: recomandari pentru tratament acasa
  Luxatia de glezna: recomandari pentru tratament acasa

  Glezna este o articulatie care uneste gamba cu piciorul. Tibia si fibula sunt cele doua oase aflate la nivelul gambei care impreuna cu os numit talus formeaza glezna. Ligamentele sunt cele care asigura…

 • Hiperglicemie. Simptome glicemie mare
  Hiperglicemie. Simptome glicemie mare

  Glicemia mare sau hiperglicemia este asociata cu diabetul si se caracterizeaza prin aparitia unor simptome precum stare de voma, foame si sete excesiva, batai rapide ale inimii, probleme de vedere. Daca…

 • Catena Racing Team la Baneasa Forest Run - spring 2022
  Catena Racing Team la Baneasa Forest Run - spring 2022

  Competitia de alergare Baneasa Forest Run, a avut loc duminica, 10 aprilie, in inima padurii Baneasa din Bucuresti. Acest eveniment de alergare pentru amatori, are doua editii anuale, de primavara si…