Capsule Biosept plus X 30cps. FAR

Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari Alege farmacia
Comanda online pe www.springfarma.com

Capsule Biosept plus X 30cps. FAR - Catena

Cuisoarele ajuta la mentinerea sanatatii si confortului gurii si gatului. Uleiul esential de eucalipt si cel de menta contribuie la distrugerea microorganismelor patogene.

INGREDIENTE/COMPRIMAT:

  • zahar;
  • agent de incarcare: lactoza;
  • extract moale de radacina de lemn dulce (Liquiritiae radix) 45 mg;
  • extract moale de propolis 30 mg;
  • uleiuri esentiale 30 mg [eucalipt (Eucalypti aetheroleum) 6 mg, lamaie (Citri aetheroleum) 6 mg, menta (Menthae aetheroleum) 5,7 mg, tea tree (Melaleucae aetheroleum) 4,5 mg, palmarosa (Cymbopogoni martinii aetheroleum) 4,5 mg, scortisoara (Cinnamomi aetheroleum) 1,5 mg, cuisoare (Caryophylli floris aetheroleum) 0,75 mg, cimbru de cultura (Thymi aetheroleum) 0,6 mg, rozmarin (Rosmarini aetheroleum) 0,45 mg];
  • extract uscat din radacina de Astragalus membranaceus standardizat in min. 70% polizaharide 25 mg;
  • tinctura din partea aeriana de echinacea (Echinaceae herba) 20 mg;
  • agenti antiaglomeranti: stearat de magneziu, aerosil.

Lemnul dulce era prezentat in farmacopeile europene ale secolului al XIX-lea, alaturi de alte plante, ca species pectorales, regasindu-se in diverse formule destinate problemelor respiratorii.

Astragalus membranaceus este o planta medicinala importanta care a fost folosita in mod constant in practica medicinei traditionale chineze, in multe formulari pe baza de plante, pentru efectele utile intr-o mare varietate de probleme ale organismului. Componentele biochimice majore ale Astragalus membranaceus sunt polizaharidele, flavonoidele si saponinele.

Beneficiile echinaceei au fost cunoscute si studiate inca de la inceputul secolului trecut. „Echinacea a fost atribuita cu proprietatea de a creste rezistenta organismului” J. P. Remington, H. C. Wood, The Dispensatory of the United States of America, 1918.

Frunzele de eucalipt constituie, in zonele originare, un popular remediu, avand un miros puternic, aromatic si agreabil, si un gust amarui-aromatic care, ca si frunzele de menta, lasa in urma o senzatie racoritoare si o stare reconfortanta. The British Pharmaceutical Codex (1911) pomeneste faptul ca uleiul esential era folosit ca dezinfectant si frecvent stropit pe batista si inhalat.

Uleiul esential de lamaie, bogat in limonen, este folosit atat ca aromatizant alimentar, cat si in medicina pentru a corecta gustul si a creste puterea infuziilor si tincturilor amare, dar si in aromaterapie datorita virtutilor conferite de aroma sa tonica, reconfortanta, racoritoare si agreabila.

Planta folosita inca din antichitate, menta era cunoscuta de daci sub numele de mantia, mentia, minta. Calitatile curative ale mentei erau deja mentionate in lucrarile medicilor antici precum Hippocrates si Paracelsus, iar Lonicerus, in 1564, scria despre acestea in editia a III-a a publicatiei Synopsis Stirpium Britannicum. Power si Kleber au propus pentru prima data, in 1894, estimarea mentolului in uleiul de menta, cunoscut ca avand efect dezinfectant local, si pe care in zilele noastre il stim cel mai bine pentru calitatile sale de a usura respiratia, aroma lui placuta degajand caile respiratorii si aducand o nota de prospetime.

Tea tree este remarcabil pentru uleiul sau esential, produs si comercializat in prezent la scara comerciala si utilizat in special intr-o serie de produse cu calitati remarcabile. Timp de mii de ani, aborigenii australieni foloseau frunzele in scopuri medicinale; zdrobindu-le, ei obtineau o cataplasma cu calitati dezinfectante. In anii 1920, un chimist australian, Dr. Arthur Penfold, a studiat proprietatile sale, descoperind atunci ca uleiul esential extras din Melaleuca alternifolia a fost de 12 ori mai puternic decat acidul carbolic, antisepticul utilizat in acele timpuri. Printre numeroase alte componente active, uleiul contine terpinen si cineol.

Extras din specia Cymbopogon martini, uleiul esential de Palmarosa, cu aroma florala si bogat in geraniol, a fost studiat in ani 1997 - 1998 de doua echipe de cercetatori pentru efectul sau inhibitor pe mai multe tipuri de tulpini bacteriene. Aroma si mirosul scortisoarei sunt conferite de aldehida cinamica, compus care constituie in jur de 90% din uleiul esential al acesteia. A fost izolata din uleiul esential de scortisoara in 1834 de Jean-Baptiste Dumas si Eugène-Melchior Péligot si sintetizata in laborator de chimistul italian Luigi Chiozza in 1854. Printre altele, scortisoara sustine sanatatea tractului respirator superior si are un efect tonic.

Cuisoarele, originare din Indonezia, isi trag denumirea de la forma mugurilor florali care se aseamana cu niste cuie mici. Cuisoarele au constituit un articol de comert in India de timpuriu. Subiecte ale scriitorilor chinezi ai dinastiei Han (266 I. Hr. – 220 D. Hr.), acestea au devenit cunoscute in Europa prin secolul IV, dupa care au fost comercializate din ce in ce mai intens, fiind pentru mult timp foarte scumpe. Cuisoarele sunt utilizate atat in medicina indiana Ayurveda, in medicina chineza cat si in fitoterapia occidentala, in special pentru efectele uleiului esential pe care il contin.

Pomenit de catre Galenus si Dioscorides, cimbrul a fost plantat in scop medicinal in Anglia inca din secolul XI. Uleiul esential este tratat in farmacopee si carti standard de fitoterapie de multe decenii, iar in Germania produse continand ulei esential de cimbru exista pe piata cel putin din 1976. Prezenta timolului (gasit de catre Caspar Neumann in 1719) confera uleiului o eficienta actiune de sustinere a apararii a organismului.

Uleiul esential de rozmarin, cu continut destul de bogat in camfor, are o aroma cu note ierboase, lemnos - camforate, balsamice, care confera o senzatie reconfortanta, de prospetime. In secolul al XVI-lea a fost inclus in celebrul parfum Aqua Reginae Hungariae alaturi de salvie si ghimbir.

BENEFICII ALE UTILIZARII:

  • cimbrul are efect antibacterian si este calmant in caz de iritare a gatului si faringelui;
  • cuisoarele ajuta la mentinerea sanatatii si confortului gurii si gatului;
  • uleiul esential de eucalipt si cel de menta contribuie la distrugerea microorganismelor patogene; sustin sanatatea respiratorie datorita activitatii antibacteriene;
  • tea tree contribuie la apararea organismului impotriva agentilor externi;
  • lemnul dulce sustine sistemul imunitar si calmeaza tractul respirator superior, ajutand la mentinerea confortului la acest nivel;
  • echinacea sustine apararea organismului si contribuie la sanatatea tractului respirator superior;
  • Astragalus sustine apararea naturala, contribuie la apararea organismului impotriva agentilor externi, creste rezistenta fiziologica a organismului in caz de conditii de ambianta severe;
  • rozmarinul contribuie la apararea naturala a organismului; -scortisoara sustine sanatatea tractului respirator superior.

ATENTIONARI:

Nu se recomanda copiilor sub 3 ani si in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

SARCINA SI ALAPTARE:

Nu se recomanda femeilor insarcinate datorita unor posibile efecte de stimulare a contractiilor uterine. Nu se recomanda mamelor care alapteaza datorita faptului ca substantele active trec in laptele matern si pot modifica gustul laptelui.

EFECTE SECUNDARE SI INTERACTIUNI:

La dozele recomandate nu au fost semnalate interactiuni si efecte secundare.

MOD DE UTILIZARE:

Copii 3 - 5 ani: cate 1/2 comprimat de 3 ori pe zi.

Copii 6 - 12 ani: cate 1 comprimat de 3 ori pe zi.

Copii de peste 12 ani si adulti: cate 1 comprimat de 4 - 6 ori pe zi.

Dupa administrare, timp de 30 de minute nu se consuma alimente sau lichide.

Durata curei: 5 - 10 zile sau la nevoie.

ASOCIERI RECOMANDATE:

Pentru igiena zilnica a cavitatii bucale comprimatele Biosept Protect-A24 se pot asocia cu apa de gura Biosept-A28.

Pentru eliminarea disconfortului respirator comprimatele Biosept Protect-A24 se pot asocia cu unul sau mai multe dintre produsele: capsule Biosept-A5, Biomicin Forte-A3/A15, Biomicin-A2/A14, produsele din gama Hapciu, sirop Plantusin-R8/R9, sirop Plantusin Forte -R25/R18, ceai Plantusin-R1, ceai Bronhofit-R1, ceai P-Pulmonar-R14.


PRODUSE RECOMANDATE

  • -20%
    Minimartieni Gummy cu Echinacea 60 jeleuri

    Minimartieni Gummy cu Echinacea X 60 jeleuri

    Sustine starea de sanatate & imunitate.  Cu extract de echinacea vitamine & minerale Proprietati Vitaminele C, D3 si Zincul contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar Echinacea…

  • -20%
    W Minimartieni  Gummy cu Soc x 60 jeleuri

    Minimartieni Gummy cu Soc X 60 jeleuri

    Sustine starea de sanatate si imunitate Proprietati Vitaminele C, D3 si Zincul contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar Vitaminele C, E si Zincul, cunoscute sub numele de antioxidanti,…

  • -25,67%
    DAC. PL Calmotusin Drops x 20 cps.
  • 3 la pret de 2
    Benesio Islasept  x 24 draj. de supt

    Benesio Islasept X 24 drajeuri moi

    Cetraria islandica contribuie la mentinerea sanatatii tractului respirator Ingrediente si caracteristici Extractul de Cetraria islandica contribuie la sanatatea sistemului imunitar, la mentinerea sanatatii…

  • 3 la pret de 2
    Naturalis ViroProtect Rapid Quercetina x 10 plicuri

    Naturalis ViroProtect Rapid Quercetina X 10 plicuri

    Naturalis ViroProtect Rapid +Quercetina este un supliment alimentar ce contine 9 ingrediente active care, prin mecanisme specifice, sustin sistemele respirator si imunitar, intarind organismul in perioadele…

  • Assista Lotiune pentru Frectie x 100 ml

    Assista Lotiune pentru Frectie X 100 ml

    Lotiunea pentru frectie Assista se utilizeaza in stari de oboseala generala si dureri musculare, stari generale de rau, stari gripale, febra. Lotiunea pentru frectie Assista activeaza circulatia IocaIa…


CELE MAI RECENTE ARTICOLE