Gestionarea corecta a starilor de agitatie si nervozitate

Gestionarea corecta a starilor de agitatie si nervozitate Gestionarea corecta a starilor de agitatie si nervozitate

Ultima actualizare: 10 iunie 2022

Starile de agitatie si nervozitate au ajuns sa reprezinte una dintre principalele probleme cu care se confrunta oamenii zilelor noastre. De cele mai multe ori, aceste stari de agitatie si nervozitate sunt declansate de stres, de imposibilitatea adaptarii la anumite conditii, de rapiditatea cu care se traieste in aceasta perioada si de toate frustrarile pe care oamenii ajung sa le traiasca. Cu cat sistemul de valori al unei persoane (sau al societatii in ansamblul ei) este mai subred, cu atat si viitorul este mai nesigur iar echilibrul persoanei sau al societatii respective devine din ce in ce mai greu de atins. Neincrederea in propria persoana ajunge sa creeze stari de agitatie si nervozitate, la fel si neincrederea in ceilalti oameni sau in propriul viitor.

Pentru a avea un mai bun control asupra starilor de agitatie si nervozitate, farmacistii Catena va recomanda sa folositi suplimentul alimentar Naturalis StresControl. Acest produs ajuta organismul sa se adapteze cu mai mare usurinta la situatiile stresante, datorita ingredientelor pe care le contine si care si-au demonstrat eficienta asuprasistemului nervos: vitamina B6, magneziu, extract de sunatoare si extract de valeriana. In afara de faptul ca reduce anxietatea si efectele stresului, Naturalis StresControl este util si pentru imbunatatirea calitatii somnului.


Starile de nervozitate si agitatie – cauze si factori de risc

Starile de nervozitate si agitatie apar ca o reactie emotionala la anumiti stimulti externi, la fel ca si in cazul suferintei sau al depresiei. Teama, intr-o forma sau alta, este la baza anxietatii celor mai multe persoane. Chiar daca, in mod normal, este natural sa ne fie teama atunci cand trebuie sa infruntam un pericol, anxietatea manifestata prin stari de nervozitate si agitatie poate sa fie provocata de teama generata de unele pericole imaginare.

Avand in vedere ritmul extrem de alert in care traim si competitivitatea cu care ne confruntam in toate domeniile de interes, stresul a ajuns sa afecteze un procent foarte mare din populatie. Cu toate acestea, stresul nu este singurul factor de risc in declansarea acestor stari de agitatie si nervozitate. Poate sa fie vorba si despre un stil de viata sedentar, de vicii care nu sunt tinute sub control sau de o viata sentimentala neimplinita.

In situatia in care simtiti ca este nevoie sa reduceti nivelul de stres cu care va confruntati pentru a va putea odihni eficient si pentru a putea duce la bun sfarsit ceea ce va propuneti din punct de vedere al programului zilnic, farmacistii Catena va recomnada Naturalis SomnControl. Acest supliment alimentar este ideal pentru persoanele catre traverseaza perioade de suprasolicitare, precum si pentru cele care depun efort intelectual sau/si fizic. De asemenea, Naturalis SomnControl este recomandat si persoanelor care schimba fusul orar si acelora al caror serviciu presupune sa lucreze noaptea.

Recomandari pentru gestionarea corecta a starilor de agitatie si nervozitate

Specialistii au mai multe recomandari pentru persoanele care intampina dificultati in a-si gestiona  corect starile de agitatie si nervozitate, insa este esential ca simptomele sa fie observate si constientizate inainte de a actiona. Efectele negative pe care le produc aceste stari pot fi diminuate si va puteti desfasura in conditii normale viata de familie si pe cea profesionala, insa, pentru ca toate acestea sa functioneze cu adevarat, este necesar sa tineti cont intocmai de sugestiile specialistilor in domeniu.

Pentru a creste rezistenta organismului la stres, farmacistii Catena va recomanda sa folositi MAGNEVIE STRESS RESIST. Acest supliment contine vitamina B6 si magneziu marin, care ajuta la diminuarea senzatiei de oboseala sau extenuare. De asemenea, MagnevieStress Resist contine vitamina B9, care este utila pentru mentinerea sanatatii psihice. Pentru ca efectele sa fie cele asteptate, se recomanda administrarea unui singur comprimat in fiecare zi, timp de 30 de zile.

1 Concentrati-va asupra propriei respiratii

Specialistii recomanda sa respirati adanc si sa expirati de doua ori mai incet, concentrandu-va asupra acestei actiuni pana ce starile de nervozitate si agitatie se diminueaza.

2 Deconectati-va de la mass media si social media

Exista studii care confirma faptul ca stirile si informatiile cu caracter violent sau tulburator din zona media ajung sa creasca semnificativ nivelul de stres, precum si gradul de disconfort fizic.

3 Pastrati la indemana menta pentru astfel de situatii

Este adevarat, starile de agitatie si nervozitate pot sa fie ameliorate cu ajutorul acestei plante. Menta este de ajutor persoanelor care au probleme cu anxietatea si chiar celor care au atacuri de panica. Mirosul de menta proaspata sau un drops mentolat pot sa calmeze eficient si rapid in astfel de situatii.

4 Relaxati-va musculatura progresiv

Cu cat sunteti intr-o forma fizica mai buna, cu atat si echilibrul mental este mai stabil. Este bine sa aveti in vedere faptul ca starile de agitatie si nervozitate sunt insotite de tensiune musculara, de aceea se recomanda exercitii de relaxare progresiva a muschilor.

5 Folositi-va de afirmatii pozitive si stimuli vizuali

Scriind fraze care contin cuvinte linistitoare si care descriu stari sau locuri frumoase, va puteti calma starile de nervozitate. De asemenea, imaginile cu peisaje din natura sau cu diverse activitati care va fac placere, pot fi de ajutor.

 

Farmacistul Catena va recomanda:

3 la pret de 2
Naturalis Strescontrol X 20 comprimate

Naturalis Strescontrol X 20 comprimate

  StresControl Naturalis este un supliment alimentar…